Bosch Virtual Visor: AI αλεξήλιο που προστατεύει τα μάτια του οδηγού [CES 2020]

Η μονάδα της Bosch που ασχολείται με την αυτοκινητοβιομηχανία δημιούργησε ένα αλεξήλιο το οποίο σκοτεινιάζει αυτόματα για να εμποδίσει το φως του ήλιου να χτυπήσει τα μάτια των μπροστινών επιβατών, ενώ αφήνει το οπτικό τους πεδίο σχετικά ελεύθερο. Το Bosch Virtual Visor κέρδισε το βραβείο Best of Innovation στην έκθεση CES 2020.

Το έξυπνο αλεξήλιο

Το Bosch Virtual Visor είναι μια επίπεδη ορθογώνια LCD οθόνη με εξαγωνικά ένθετα που μοιάζουν με ψηφιακή κυψέλη, τοποθετείται στην κορυφή του παρμπρίζ και ανοίγει όπως ένα κανονικό αλεξήλιο.

Υπάρχει μία κάμερα η οποία ανιχνεύει τα χαρακτηριστικά του προσώπου των επιβατών, όπως η θέση της μύτης και των ματιών. Έπειτα, το AI του Bosch Virtual Visor αναλύει τα δεδομένα αυτά, το σημείο από το οποίο προέρχονται οι ακτίνες του ήλιου, και τα λοιπά.

Εν τέλη, επιλέγει ποιες κυψέλες πρέπει να ενεργοποιήσει ώστε να δημιουργήσει την απαραίτητη σκιά, που θα βοηθήσει στο να μην τυφλώνεται ο οδηγός ή ο συνοδηγός από τις ανακλάσεις του ηλιακού φωτός.

Bosch Virtual Visor, Bosch Virtual Visor: AI αλεξήλιο που προστατεύει τα μάτια του οδηγού [CES 2020]

Ο Jason Zink, ένας από τους δημιουργούς του Bosch Virtual Visor, εξήγησε ότι διαπίστωσαν πως οι επιβάτες συχνά αλλάζουν τη θέση του αλεξήλιου ώστε να έχουν διαρκώς σκιά στα μάτια. Έτσι, αποφάσισαν να βρουν λύση στο πρόβλημα και δημιούργησαν ένα έξυπνο αλεξήλιο.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με τη Bosch και μία έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2017, η πιθανότητα πρόκλησης ατυχήματος αυξάνεται κατά 16% εάν το φως του ήλιου τυφλώνει τον οδηγό.

Η Bosch προσπαθεί να εισάγει καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις στην αυτοκινητοβιομηχανία. Ήδη η εταιρεία έχει έρθει σε επαφή με αρκετούς κατασκευαστές και επιθυμεί να βγάλει στην αγορά το Bosch Virtual Visor όσο πιο σύντομα γίνεται. Ωστόσο προς το παρόν δεν ανακοίνωσε κάτι συγκεκριμένο, ούτε για το πότε θα το δούμε να χρησιμοποιείται, ούτε για το πόσο θα κοστίζει.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear CES 2020: Έκθεση τεχνολογίας στο Las Vegas

Με το Πλαίσιο στο Λας Βέγκας για την έκθεση CES 2020 [video]

Για 6η συνεχόμενη χρονιά το Techblog βρέθηκε στο Λας Βέγκας για να παρακολουθήσει την CES 2020, την μεγαλύτρη έκθεση τεχνολογίας στον κόσμο.

Gear CES 2020: Έκθεση τεχνολογίας στο Las Vegas featured

CES 2020: Αυτά είναι τα Top 5 Trends που αναδείχθηκαν στο Λας Βέγκας

Η CES 2020 ολοκληρώθηκε και αυτά είναι τα top 5 trends που παρουσιάστηκαν στην μεγάλη έκθεση τεχνολογίας στο Las Vegas. Το Techblog ήταν εκεί!

Smartphones CES 2020: Έκθεση τεχνολογίας στο Las Vegas featured Samsung

Samsung Galaxy Bloom: Αυτό είναι το επίσημο όνομα του Galaxy Fold 2 [CES 2020]

Σε συνάντηση που πραγματοποίησε η εταιρεία αποκάλυψε τα ονόματα των τεσσάρων επερχόμενων flagships της, τα τρία Galaxy S20 και το Samsung Galaxy Bloom.

Gear CES 2020: Έκθεση τεχνολογίας στο Las Vegas Samsung

Samsung Ballie: AI μπάλα ρομπότ που κάνει τη ζωή πιο εύκολη [CES 2020]

Ένα από τα καλύτερα gadgets που είδαμε στην έκθεση CES 2020 είναι το Samsung Ballie, ένα έξυπνο ρομπότ σε σχήμα σφαίρας που στόχο έχει να βοηθά τον χρήστη.