Cadillac: Θα παρουσιάσει το πρώτο της ηλεκτρικό SUV στις 6 Αυγούστου

, Cadillac: Θα παρουσιάσει το πρώτο της ηλεκτρικό SUV στις 6 Αυγούστου

Με την Tesla να απολαμβάνει την πρωτιά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ειδικά στην Αμερική, πολλές από τις γνωστές εταιρείες της αυτοκινητοβιομηχανίας ήδη έχουν παρουσιάσει τα μοντέλα τους, όπως η Mercedes-Benz, Jaguar και BMW. Φαίνεται πως η General Motors θέλει να μπει και αυτή στο παιχνίδι και μάλιστα με το δυνατότερο της brand.

Η Cadillac θα παρουσιάσει τελικά το ηλεκτρικό της αυτοκίνητο στις 6 Αυγούστου. Η αρχική ημερομηνία παρουσίασης είχε προγραμματιστεί στις 2 Απριλίου, κάτι που δεν έγινε εφικτό λόγω της παγκόσμιας πανδημίας του COVID-19. Με την ονομασία Lyriq, το νέο SUV της Cadillac θα έρθει αντιμέτωπο απευθείας με το SUV της Tesla, Cybertruck, χωρίς όμως να γνωρίζουμε πότε θα κυκλοφορήσει.

Ήδη η GM παρουσίασε το Μάρτιο στο Michigan το νέο, ηλεκτρικό της μοτέρ, το οποίο αναμένουμε να τροφοδοτεί τα επερχόμενα EV της εταιρείας. Το Lyriq θα είναι το πρώτο πολυτελές SUV της εταιρείας, με το sedan Celestiq να ακολουθεί. Από το Lyriq αναμένουμε οθόνη 34 ιντσών στο εσωτερικό, πόρτες ισχύος και κατασκευή από υλικά υψηλών προδιαγραφών.

Η GM παραμένει ο μεγαλύτερος κατασκευαστής αυτοκινήτων στις Ηνωμένες Πολιτείες και ήδη έχει προγραμματίσει την κυκλοφορία 20 ηλεκτρικών αυτοκινήτων μέχρι το 2023. Σε αυτά θα συμπεριλαμβάνονται όλες οι μάρκες της εταιρείας, δηλαδή Cadillac, GMC, Chevy και Buick, με την εταιρεία να επενδύει πάνω από 20 δισεκατομμύρια Δολάρια σε έξοδα ανάπτυξης των ηλεκτρικών της αυτοκινήτων.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Dimitris L.A

Το cybertruck ειναι pick up truck οχι suv, το βγαζουν για να χτυπησουν το model Y και X

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Cars LG

Η LG αναπτύσσει τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης

Οι καινοτόμες δυνατότητες Infotainment εντός του οχήματος της LG συνδυάζονται με τις τεχνολογίες αιχμής ADAS και AD της Magna στην τελευταία συνεργασία των εταιρειών.

Cars GIMS Qatar 2023

Geneva International Motor Show Qatar 2023: Απολογισμός

Η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης στο Κατάρ κλείνει με εντυπωσιακή επισκεψιμότητα 180.000 επισκεπτών σε διάστημα 10 ημερών.

Cars GIMS Qatar 2023

GIMS Qatar 2023: Όλες οι ανακοινώσεις

Οι διοργανωτές της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης συνεργάζονται με το Κατάρ και πραγματοποιούν την έκθεση GIMS Qatar 2023.

Cars featured GIMS Qatar 2023

8.000 χλμ. με δυο ηλεκτρικά van Volkswagen ID Buzz [GIMS Tour d’Excellence]

Αυτή η διαφορετική αποστολή στο τιμόνι δύο 100% ηλεκτρικών Volkswagen ID Buzz πέρασε από Ευρώπη, Βαλκάνια, την Ελλάδα(!) και άλλες χώρες, χωρίς βοήθεια.