Προηγούμενοι ιδιοκτήτες του μεταχειρισμένου σου οχήματος μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτό

Αν έχετε αγοράσει μεταχειρισμένο αυτοκίνητο που ελέγχεται και με application, ο προηγούμενος κάτοχος ίσως έχει την δυνατότητα να ξεκλειδώνει, να κλειδώνει και να βάζει μπροστά τη μηχανή του από απόσταση, όπως αποκάλυψε ο ερευνητής ασφαλείας της IBM, Charles Henderson.

Ο ερευνητής ονομάζεται Charles Henderson πούλησε το δικό του connected car και αντιλήφθηκε ότι ενώ είχε αποσυνδεθεί από όλες τις υπηρεσίες που τον συνόδευαν, εξακολουθούσε να έχει την δυνατότητα να το εντοπίζει στον χάρτη ακόμα και αρκετούς μήνες μετά την πώλησή του.

Ο ερευνητής επικοινώνησε με κατασκευαστές αυτοκινήτων και έκανε ερωτήσεις σχετικά με τα apps που συνοδεύουν τα connected cars καταλήγοντας ότι στα «ψιλά γράμματα» αναφέρεται ότι οι κάτοχοι θα πρέπει να ενημερώσουν τις εταιρείες ώστε να τους διαγράψουν εντελώς από το όχημα σαν ιδιοκτήτες.

Πόσοι όμως διαβάζουν αυτά τα «ψιλά γράμματα»; Πόσοι κάτοχοι αυτοκινήτων που τα πουλάνε γνωρίζουν ότι πρέπει να ενημερώσουν την αντιπροσωπεία για να διαγραφούν; Πόσοι αγοραστές μεταχειρισμένων αυτοκινήτων με λειτουργίες διασύνδεσης στο ίντερνετ θα ζητούν αποδεικτικά από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη αν έχει διαγραφεί;

μεταχειρισμένο αυτοκίνητο έλεγχος από απόσταση κίνδυνος, Προηγούμενοι ιδιοκτήτες του μεταχειρισμένου σου οχήματος μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτό

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Cars featured Samsung

Samsung: Ξεκινά τη μαζική παραγωγή της μνήμης UFS 3.1 για τον κλάδο των αυτοκινήτων

Η Samsung θα δημιουργήσει την πλήρη σειρά της UFS 3.1 για να μπορέσει να εξυπηρετήσει τις μελλοντικές ανάγκες των καταναλωτών σε λύσεις αποθήκευσης στον κλάδο του αυτοκινήτου.

Cars LG

Το τμήμα Vehicle component Solutions της LG γιορτάζει δέκα χρόνια

Η LG τιμά τους συνεργάτες και τους υπαλλήλους της για την προώθηση της καινοτομίας στον τομέα της κινητικότητας, γιορτάζοντας τη δεκαετή κληρονομιά της.

Cars Elon Musk Tesla

Tesla: Προβλήματα στο Model X – Ξεκινά έρευνα σε 50.000 οχήματα

Οι αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές για την ασφάλεια των αυτοκινήτων ξεκινούν έρευνα σε 50.000 οχήματα της Tesla Model X μετά τη λήψη δύο καταγγελιών που ανέφεραν βλάβες.

Cars Hackers

Ferrari: Κυβερνοεπίθεση εξέθεσε προσωπικά δεδομένα πελατών

Η Ferrari γνωστοποίησε ότι δέχθηκε επίθεση τύπου ransomware η οποία είχε σαν αποτέλεσμα να αποκαλυφθούν προσωπικά δεδομένα πελατών της.