Προηγούμενοι ιδιοκτήτες του μεταχειρισμένου σου οχήματος μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτό

Αν έχετε αγοράσει μεταχειρισμένο αυτοκίνητο που ελέγχεται και με application, ο προηγούμενος κάτοχος ίσως έχει την δυνατότητα να ξεκλειδώνει, να κλειδώνει και να βάζει μπροστά τη μηχανή του από απόσταση, όπως αποκάλυψε ο ερευνητής ασφαλείας της IBM, Charles Henderson.

Ο ερευνητής ονομάζεται Charles Henderson πούλησε το δικό του connected car και αντιλήφθηκε ότι ενώ είχε αποσυνδεθεί από όλες τις υπηρεσίες που τον συνόδευαν, εξακολουθούσε να έχει την δυνατότητα να το εντοπίζει στον χάρτη ακόμα και αρκετούς μήνες μετά την πώλησή του.

Ο ερευνητής επικοινώνησε με κατασκευαστές αυτοκινήτων και έκανε ερωτήσεις σχετικά με τα apps που συνοδεύουν τα connected cars καταλήγοντας ότι στα «ψιλά γράμματα» αναφέρεται ότι οι κάτοχοι θα πρέπει να ενημερώσουν τις εταιρείες ώστε να τους διαγράψουν εντελώς από το όχημα σαν ιδιοκτήτες.

Πόσοι όμως διαβάζουν αυτά τα «ψιλά γράμματα»; Πόσοι κάτοχοι αυτοκινήτων που τα πουλάνε γνωρίζουν ότι πρέπει να ενημερώσουν την αντιπροσωπεία για να διαγραφούν; Πόσοι αγοραστές μεταχειρισμένων αυτοκινήτων με λειτουργίες διασύνδεσης στο ίντερνετ θα ζητούν αποδεικτικά από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη αν έχει διαγραφεί;

μεταχειρισμένο αυτοκίνητο έλεγχος από απόσταση κίνδυνος, Προηγούμενοι ιδιοκτήτες του μεταχειρισμένου σου οχήματος μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτό

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Cars LG

Η LG αναπτύσσει τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης

Οι καινοτόμες δυνατότητες Infotainment εντός του οχήματος της LG συνδυάζονται με τις τεχνολογίες αιχμής ADAS και AD της Magna στην τελευταία συνεργασία των εταιρειών.

Cars GIMS Qatar 2023

Geneva International Motor Show Qatar 2023: Απολογισμός

Η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης στο Κατάρ κλείνει με εντυπωσιακή επισκεψιμότητα 180.000 επισκεπτών σε διάστημα 10 ημερών.

Cars GIMS Qatar 2023

GIMS Qatar 2023: Όλες οι ανακοινώσεις

Οι διοργανωτές της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης συνεργάζονται με το Κατάρ και πραγματοποιούν την έκθεση GIMS Qatar 2023.

Cars featured GIMS Qatar 2023

8.000 χλμ. με δυο ηλεκτρικά van Volkswagen ID Buzz [GIMS Tour d’Excellence]

Αυτή η διαφορετική αποστολή στο τιμόνι δύο 100% ηλεκτρικών Volkswagen ID Buzz πέρασε από Ευρώπη, Βαλκάνια, την Ελλάδα(!) και άλλες χώρες, χωρίς βοήθεια.