Επέκταση συνεργασίας για Google και Renault – Τα σχέδια για το μέλλον

Google Renault, Επέκταση συνεργασίας για Google και Renault – Τα σχέδια για το μέλλον

Η Google και ο Όμιλος Renault επεκτείνουν την τετραετή συνεργασία τους για να συμπεριλάβουν την ανάπτυξη μιας προηγμένης πλατφόρμας λογισμικού για μελλοντικά οχήματα. To εν λόγω όχημα θα κατασκευαστεί στο λειτουργικό σύστημα Android Automotive της Google και θα στείλει δεδομένα στους διακομιστές cloud της εταιρείας για επεξεργασία, σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση.

Το 2018, η Renault σύναψε συμφωνία με την Google ως μέρος μιας ευρύτερης συνεργασίας μεταξύ του τεχνολογικού γίγαντα και της συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi, η οποία αποτέλεσε μία από τις κορυφαίες συμπράξεις παγκοσμίως. Ως μέρος της συμφωνίας, η συμμαχία ανακοίνωσε ότι θα υιοθετήσει το λειτουργικό σύστημα αυτοκινήτων της Google, το οποίο προσφέρει ενσωματωμένο Βοηθό, Χάρτες και Play Store.

Η Renault αναφέρει ότι διορίζει την Google ως τον «προτιμώμενο πάροχο cloud». Η Google και η Renault λένε ότι θα συνεργαστούν για να δημιουργήσουν ένα «Digital Twin» ή ένα εικονικό αντίγραφο άνθρακα ενός οχήματος που διαθέτει προηγμένες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης για μια ευκολότερη και συνεχή ενσωμάτωση νέων υπηρεσιών στο όχημα και τη δημιουργία νέων ενσωματωμένων In-Car Services και offboard εφαρμογές, όπως ανακοίνωσαν οι εταιρείες.

Η Google και η Renault ισχυρίζονται ότι η συνεργασία σε λογισμικό και η δοκιμή νέων δυνατοτήτων τεχνητής νοημοσύνης σε μια εικονική προσομοίωση θα συμβάλει στη βελτίωση των λειτουργιών του οχήματος μέσω βελτιωμένων διαγνωστικών σε πραγματικό χρόνο. Το αυτοκίνητο θα πει στον οδηγό πότε χρειάζεται συντήρηση ή θα διορθώσει το ίδιο το πρόβλημα. Επιπλέον, οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν μια εξατομικευμένη εμπειρία που περιλαμβάνει οδηγική συμπεριφορά, προορισμούς που επισκέπτονται συχνά και τοποθεσίες φόρτισης.

Η Google επιδιώκει να μπει στον χώρο του αυτοκινήτου για πάνω από μια δεκαετία, αλλά οι προσπάθειές της είχαν συναντήσει εμπόδια από αυτοκινητοβιομηχανίες που ανησυχούν για τον ανταγωνισμό. Η εταιρεία έχει ολοένα και μεγαλύτερη επιτυχία στο να κάνει τις μεγάλες εταιρείες αυτοκινήτων να την θέλουν στο πλευρό τους, συμπεριλαμβανομένων των Ford, GM, Volvo, Honda και BMW .

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.

Software Android Google

Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Smartphones Google Pixel Pixel 7

Google Pixel 7 & Pixel 8: Δεύτερη ενημέρωση Απριλίου επιλύει προβλήματα δικτύου

Μετά την εγκατάσταση της μηνιαίας ενημέρωσης Μαρτίου 2024, χρήστες συσκευών Pixel 7 και Pixel 8 αντιμετώπισαν διάφορα προβλήματα δικτύου.