Έξυπνο αυτοκίνητο σταμάτησε στη μέση του δρόμου για να κάνει update

Έξυπνο αυτοκίνητο σταμάτησε στη μέση του δρόμου για να κάνει update, Έξυπνο αυτοκίνητο σταμάτησε στη μέση του δρόμου για να κάνει update

Σε μια από τις πλέον κεντρικές λεωφόρους του Πεκίνου οδηγός ενός ηλεκτρικού supercar της Nio (δεν έχει γνωστοποιηθεί ακόμα το μοντέλο) βίωσε τον απόλυτο εφιάλτη, όταν εκείνο ξαφνικά ακινητοποιήθηκε και σταμάτησε να αποκρίνεται εντελώς. Ο λόγος; Πραγματοποιούσε ενημέρωση λογισμικού…

Αποτέλεσμα είναι πως ο τρομαγμένος ιδιοκτήτης του Nio οχήματος έμεινε εγκλωβισμένος για περίπου μια ώρα, έως ότου ολοκληρωθεί η αναβάθμιση. Το ακινητοποιημένο αυτοκίνητο… έλκυσε όλα τα κοντινά περιπολικά της αστυνομίας που έσπευσαν να επαναφέρουν την τάξη στον δρόμο, αλλά και να βοηθήσουν τον οδηγό. Όσες προσπάθειες και αν κατέβαλαν έληξαν όταν το όχημα ολοκλήρωσε την εγκατάσταση του νέου software.

Έξυπνο αυτοκίνητο σταμάτησε στη μέση του δρόμου για να κάνει update, Έξυπνο αυτοκίνητο σταμάτησε στη μέση του δρόμου για να κάνει update

Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε αν υπεύθυνος για την έναρξη του update είναι ο ίδιος ο οδηγός ή το σύστημα αποφάσισε να το πάρει “πάνω του” όπως συμβαίνει με τα Windows 10! Σήμερα, η συντριπτική πλειοψηφία των σημερινών οχημάτων τελευταίας τεχνολογίας βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στο λογισμικό τους. Για παράδειγμα, τα Tesla επιτελούν πολλές λειτουργίες μέσω του software συστήματος που έχει εγκαταστήσει ο κατασκευαστής.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
giorgos

windows 10 θα “τρέχει” λογικά

ΚώσταςD.

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂!!!!!!!!!!!

Orfeas

“Πανέξυπνο” το αυτοκίνητο μπράβο του 😛

George

Εμείς εδώ στην Ελλάδα είμαστε πιο μάγκες. Στο αυτοκίνητό μας έχουμε δώσει το αποκλειστικό δικαίωμα να έχει αυτό πάντα προτεραιότητα στο δρόμο, να τους προσπερνά όλους, αλλά μόνο εμείς έχουμε δικαίωμα να αποφασίσουμε το που και πότε θα σταματήσουμε. Για κανένα κατούρημα, και φυσικά στην άκρη και όχι στην μέση του δρόμου. Γιατί έτσι και αποφασίσει να σταματήσει μόνο του, μετά έχει να ακούσει τα…ανοίκουστα!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Cars LG

Η LG αναπτύσσει τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης

Οι καινοτόμες δυνατότητες Infotainment εντός του οχήματος της LG συνδυάζονται με τις τεχνολογίες αιχμής ADAS και AD της Magna στην τελευταία συνεργασία των εταιρειών.

Cars GIMS Qatar 2023

Geneva International Motor Show Qatar 2023: Απολογισμός

Η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης στο Κατάρ κλείνει με εντυπωσιακή επισκεψιμότητα 180.000 επισκεπτών σε διάστημα 10 ημερών.

Cars GIMS Qatar 2023

GIMS Qatar 2023: Όλες οι ανακοινώσεις

Οι διοργανωτές της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης συνεργάζονται με το Κατάρ και πραγματοποιούν την έκθεση GIMS Qatar 2023.

Cars featured GIMS Qatar 2023

8.000 χλμ. με δυο ηλεκτρικά van Volkswagen ID Buzz [GIMS Tour d’Excellence]

Αυτή η διαφορετική αποστολή στο τιμόνι δύο 100% ηλεκτρικών Volkswagen ID Buzz πέρασε από Ευρώπη, Βαλκάνια, την Ελλάδα(!) και άλλες χώρες, χωρίς βοήθεια.