Ford: Δημιουργεί νέο τμήμα για την αυτοματοποιημένη τεχνολογία οδήγησης

Cars

Η Ford ανακοίνωσε τη δημιουργία μιας νέας εξ ολοκλήρου θυγατρικής που ονομάζεται Latitude AI για να ηγηθεί των προσπαθειών της για την ανάπτυξη ενός συστήματος αυτοματοποιημένης οδήγησης χωρίς επίβλεψη.

Η Ford ανακοίνωσε τη δημιουργία μιας νέας εξ ολοκλήρου θυγατρικής που ονομάζεται Latitude AI για να ηγηθεί των προσπαθειών της για την ανάπτυξη ενός συστήματος αυτοματοποιημένης οδήγησης χωρίς επίβλεψη.

Η εταιρεία έχει επαναπροσλάβει περίπου 550 υπαλλήλους από την Argo AI, τον χειριστή αυτόνομων οχημάτων που απέλυσε πέρυσι αφού η Ford απέσυρε τη χρηματοδότησή της. Το Latitude AI θα έχει έδρα στο Πίτσμπουργκ, όπου είχε προηγουμένως την έδρα της η Argo AI και έχει αναδειχθεί τα τελευταία χρόνια ως κόμβος έρευνας AV και νεοφυών επιχειρήσεων. Πρόσθετοι κόμβοι μηχανικής θα δημιουργηθούν στο Dearborn του Michigan και στο Palo Alto της Καλιφόρνια. Η εταιρεία θα λειτουργεί επίσης μια εγκατάσταση δοκιμών πίστας ταχύτητας αυτοκινητόδρομου στο Greenville της Νότιας Καρολίνας.

Η εταιρεία θα επικεντρωθεί στη βελτίωση και αξιοποίηση προϊόντων όπως το προηγμένο σύστημα υποβοήθησης οδηγού BlueCruise της Ford. Το BlueCruise είναι ένα σύστημα επιπέδου 2, που σημαίνει ότι το όχημα ελέγχει σημαντικές λειτουργίες όπως η επιτάχυνση και το φρενάρισμα, καθώς και το κεντράρισμα λωρίδας και η αυτόματη αλλαγή λωρίδας. Όμως, ενώ οι οδηγοί μπορούν να πάρουν τα χέρια τους από το τιμόνι και τα πόδια από τα πεντάλ, πρέπει να έχουν τα μάτια τους στο δρόμο και να είναι έτοιμοι να πάρουν τον έλεγχο αμέσως. Η Ford είπε ότι τα οχήματα εξοπλισμένα με BlueCruise έχουν ήδη διανύσει συνολικά 50 εκατομμύρια μίλια.

Προσθήκη ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα Google

Σου άρεσε το άρθρο;
Υποστήριξε την ανεξάρτητη τεχνολογική ενημέρωση.

Newsletter Techblog
Κάθε Παρασκευή στις 19:00 — smartphones, προσφορές, επιλογές. Χωρίς spam.

Με την εγγραφή σας αποδέχεστε την Πολιτική Απορρήτου.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ροή ειδήσεων

Γιατί το Waze κερδίζει το Google Maps στο Android Auto
Cars

Γιατί το Waze κερδίζει το Google Maps στο Android Auto

Πέντε λόγοι που κάνουν το Waze καλύτερη επιλογή από το Google Maps στο Android Auto: δρομολόγηση με ζωντανά δεδομένα, αναφορές χρηστών, καθαρό interface και λειτουργίες φτιαγμένες για το αυτοκίνητο.

Η Tesla ξεκίνησε το Cybercab σε πραγματικές διαδρομές στο Austin
Cars

Η Tesla ξεκίνησε το Cybercab σε πραγματικές διαδρομές στο Austin

Το Tesla Cybercab ξεκίνησε επίσημα διαδρομές στο Robotaxi του Austin, χωρίς τιμόνι ή πεντάλ. Το όχημα βασίζεται αποκλειστικά σε κάμερες για το σύστημα Full Self-Driving, χωρίς αισθητήρες LiDAR. Η τιμή των 30.000 δολαρίων που είχε υποσχεθεί ο Musk παραμένει στόχος, όχι ακόμα πραγματικότητα.