GM: Φωτιά έπιασαν δύο ηλεκτρικά Chevrolet Bolt

, GM: Φωτιά έπιασαν δύο ηλεκτρικά Chevrolet Bolt

Δύο περιστατικά ανάφλεξης σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα Chevrolet Bolt ήταν αρκετά για να θορυβηθεί η General Motors. Οι κάτοχοι Chevrolet Bolt κλήθηκαν να αποφύγουν την ολονύκτια φόρτιση των οχημάτων τους και τους δόθηκε η οδηγία να τα παρκάρουν έξω στο δρόμο.

Η General Motors έχει ανακοινώσει ότι θα προβεί σε ανάκληση οχημάτων, προκειμένου να διαπιστώσει το ακριβές πρόβλημα που έχει προκύψει και προκάλεσε την ανάφλεξη των μπαταριών στα μοντέλα Chevrolet Bolt. Ανάλογη κίνηση είχε κάνει και τον Νοέμβριο του 2020 η GM προκειμένου να εντοπιστεί ο λόγος που είχαν σημειωθεί εστίες φωτιάς με τις μπαταρίες των ηλεκτρικών μοντέλων της.

Η GM έχει δώσει οδηγίες στους αντιπροσώπους της στις ΗΠΑ να εξετάσουν προσεκτικά τα μοντέλα Bolt, να αφαιρέσουν τυχόν προβληματικές μονάδες και να εγκαταστήσουν καινούριο λογισμικό, έτσι ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα υπερφόρτωσης με τη φόρτιση τους. Αυτό ίσχυε ως οδηγία τόσο στο μοντέλο Chevrolet Bolt, όσο και στο Bolt EUV.

Σε αυτή τη φάση δεν έχει γίνει η πλήρης διάγνωση του προβλήματος που προκαλείται με τις μπαταρίες των μοντέλων, με την General Motors να ακολουθεί μία προσεκτική πολιτική στον τομέα.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Cars LG

Η LG αναπτύσσει τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης

Οι καινοτόμες δυνατότητες Infotainment εντός του οχήματος της LG συνδυάζονται με τις τεχνολογίες αιχμής ADAS και AD της Magna στην τελευταία συνεργασία των εταιρειών.

Cars GIMS Qatar 2023

Geneva International Motor Show Qatar 2023: Απολογισμός

Η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης στο Κατάρ κλείνει με εντυπωσιακή επισκεψιμότητα 180.000 επισκεπτών σε διάστημα 10 ημερών.

Cars GIMS Qatar 2023

GIMS Qatar 2023: Όλες οι ανακοινώσεις

Οι διοργανωτές της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης συνεργάζονται με το Κατάρ και πραγματοποιούν την έκθεση GIMS Qatar 2023.

Cars featured GIMS Qatar 2023

8.000 χλμ. με δυο ηλεκτρικά van Volkswagen ID Buzz [GIMS Tour d’Excellence]

Αυτή η διαφορετική αποστολή στο τιμόνι δύο 100% ηλεκτρικών Volkswagen ID Buzz πέρασε από Ευρώπη, Βαλκάνια, την Ελλάδα(!) και άλλες χώρες, χωρίς βοήθεια.