Έξυπνα ελαστικά Goodyear Intelligent tire

Έξυπνα ελαστικά Goodyear Intelligent tire, Έξυπνα ελαστικά Goodyear Intelligent tire

Πόσο έξυπνο μπορεί να είναι ένα ελαστικό; Σε αυτήν την ερώτηση την απάντηση δίνει η Goodyear, μια εταιρεία με παράδοση στις τεχνολογίες και την κατασκευή ελαστικών που μετράει ήδη σχεδόν 120 χρόνια εμπειρίας.

Το έξυπνο ελαστικό της Goodyear δεν βρίσκεται στα χαρτιά κάποιου κέντρου έρευνας και ανάπτυξης στο Οχάιο της Αμερικής, έδρα της εταιρείας. Το Intelligent Tire της Goodyear βρίσκεται εδώ, σήμερα, ανάμεσά μας, έτοιμο να φορεθεί σε οχήματα που σύντομα θα κυκλοφορούν ανάμεσά μας.

Βρισκόμαστε στη Γενεύη με το Autonomous.gr καλεσμένοι της Goodyear για να παρακολουθήσουμε από κοντά το Σαλόνι Αυτοκινήτου 2018 και να ανακαλύψουμε από κοντά τις καινοτομίες που φέρνει η εταιρεία στα ελαστικά. Το live demo πραγματοποιήθηκε μέσα σε ένα Tesla Model S P100D και όπως μας είπαν οι άνθρωποι της Goodyear είμαστε οι πρώτοι που είχαμε την ευκαιρία να το δούμε σε πραγματικές συνθήκες στο δρόμο.

Έξυπνα ελαστικά Goodyear Intelligent tire, Έξυπνα ελαστικά Goodyear Intelligent tire

Στην καρδιά κάθε Intelligent Tire βρίσκεται ένας αισθητήρας ο οποίος αναγνωρίζει την κατάσταση του ελαστικού και παρέχει στον χρήστη μέσα από ένα καλοσχεδιασμένο application, πληροφορίες όπως θερμοκρασία, πίεση, φθορά και διάρκεια ζωής ανάλογα με την οδηγική μάς συμπεριφορά.

Οι συγκεκριμένες πληροφορίες που αναγνωρίζει και καταγράφει το κάθε ελαστικό είναι ιδιαίτερα σημαντικές για την ασφάλεια του οχήματος και μπορούν να θεωρηθούν αναγκαίες για κάθε όχημα που κυκλοφορεί στο δρόμο.

Σε αυτήν την πρώτη φάση λανσαρίσματος των έξυπνων ελαστικών της Goodyear προτεραιότητα θα έχουν οι εταιρείες με στόλους οχημάτων, όπως μεταφορικές αλλά και τύπου Uber ή Lyft. Η κάθε εταιρεία θέλει να γνωρίζει από απόσταση την κατάσταση και των ελαστικών των οχημάτων της ανά πάσα στιγμή και το Goodyear Intelligent Tire μπορεί να παρέχει αυτές τις πολύτιμες πληροφορίες.

Έξυπνα ελαστικά Goodyear Intelligent tire, Έξυπνα ελαστικά Goodyear Intelligent tire

Η Goodyear βρίσκεται σε συζητήσεις με την αυτοκινητοβιομηχανία και μελλοντικά σκοπεύει να ενσωματώσει τις συγκεκριμένες τεχνολογίες στο εσωτερικό των αυτοκινήτων μας. Είτε μέσω application είτε απευθείας στην οθόνη του αυτοκινήτου μας, οι συγκεκριμένες πληροφορίες από το Intelligent Tire είναι πολύτιμες και θα παρέχουν ουσιαστική ασφάλεια.

Σε συνδυασμό με άλλες πληροφορίες όπως η κατάσταση του δρόμου, η διαδρομή που ακολουθούμε μέσω GPS και οι καιρικές συνθήκες, θα επιτρέπουν σε ένα μελλοντικό αυτοκίνητο με ελαστικά Goodyear Intelligent Tire να παρέχει ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια σε οδηγούς και επιβάτες, καλύτερη κατανάλωση καυσίμων ή μπαταρίας και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στα ίδια τα ελαστικά.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Cars LG

Η LG αναπτύσσει τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης

Οι καινοτόμες δυνατότητες Infotainment εντός του οχήματος της LG συνδυάζονται με τις τεχνολογίες αιχμής ADAS και AD της Magna στην τελευταία συνεργασία των εταιρειών.

Cars GIMS Qatar 2023

Geneva International Motor Show Qatar 2023: Απολογισμός

Η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης στο Κατάρ κλείνει με εντυπωσιακή επισκεψιμότητα 180.000 επισκεπτών σε διάστημα 10 ημερών.

Cars GIMS Qatar 2023

GIMS Qatar 2023: Όλες οι ανακοινώσεις

Οι διοργανωτές της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης συνεργάζονται με το Κατάρ και πραγματοποιούν την έκθεση GIMS Qatar 2023.

Cars featured GIMS Qatar 2023

8.000 χλμ. με δυο ηλεκτρικά van Volkswagen ID Buzz [GIMS Tour d’Excellence]

Αυτή η διαφορετική αποστολή στο τιμόνι δύο 100% ηλεκτρικών Volkswagen ID Buzz πέρασε από Ευρώπη, Βαλκάνια, την Ελλάδα(!) και άλλες χώρες, χωρίς βοήθεια.