H Bertone κυκλοφορεί αυτοκίνητο που κινείται με καύσιμα από πλαστικά σκουπίδια

Bertone, H Bertone κυκλοφορεί αυτοκίνητο που κινείται με καύσιμα από πλαστικά σκουπίδια

Η Bertone αποτελεί έναν θρύλο όνομα στο χώρο των αυτοκινήτων και κατά καιρούς έχει συνεργαστεί με κολοσσούς όπως η FIAT, η BMW, η Citroen, η Alfa Romeo, η Aston Martin, η Ferrari, η Lancia, η Lamborghini, η Mercedes -Benz, η Opel, η Volvo.

Πλέον όμως ήρθε η ώρα για να παρουσιάσει το δικό της, ιδιαίτερο όχημα, το Bertone GB110, το οποίο λειτουργεί μια μέθοδο που μετατρέπει πολυανθρακικά απόβλητα υλικά, όπως άδεια πλαστικά μπουκάλια, σε υγρό καύσιμο. Η Bertone συνεργάζεται με την εταιρεία Select Fuel που έχει αναπτύξει αυτή τη μέθοδο. Η Bertone έκανε γνωστό ότι βρίσκεται σε τελικό στάδιο κατασκευής 33 αυτοκινήτων που κινούνται με ανακυκλωμένα πλαστικά σκουπίδια στο πλαίσιο του εορτασμού των 110 ετών της ύπαρξης της.

«Το GB110 συνεχίζει την κληρονομιά της Bertone στην αυτοκινητοβιομηχανία και αποτυπώνει το DNA της εταιρείας σε αυτό τον τομέα. Το μοντέλο αποδίδει φόρο τιμής στα αυτοκίνητα της δεκαετίας του 1950 και του 1970 συνδυάζοντας τις γραμμές και γενικότερα το σχεδιασμό και την εργονομία εκείνων των οχημάτων. Πιστεύουμε ότι η χρήση φιλικών στο περιβάλλον καυσίμων απαιτούν διαφορετικές προσεγγίσεις και λύσεις με συνδυασμό τεχνολογιών» αναφέρει ο Ζαν Φρανκ Ρίτσι.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet cars Google Google Maps

Νέα λειτουργία για το Google Maps – Δείτε που να φορτίσετε το ηλεκτρικό όχημά σας

To Google Maps έχει βασική θέση στην καθημερινότητά μας, καθώς αποτελεί ένα ιδιαίτερα χρήσιμο εργαλείο που εξελίσσεται συνεχώς.

Cars cars Samsung Tesla

Η Samsung προσλάμβάνει μηχανικούς λογισμικού για την ανάπτυξη chips του Tesla Model 3;

Η Samsung δείχνει πως ετοιμάζεται να μπει δυναμικά στην ανάπτυξη chips για αυτοκινούμενα οχήματα, μιας και προσλαμβάνει μηχανικούς λογισμικού για τη συγκρότηση ομάδας με εξειδίκευση στην τεχνολογία αυτοκινούμενης οδήγησης, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι το ξεκίνημα θα γίνει με το Tesla Model 3 μέσα στο 2019.

Cars cars MIT

Το αυτόνομο όχημα του MIT για μη χαρτογραφημένους επαρχιακούς δρόμους

Ο λόγος για τον οποίο οι εταιρείες δοκιμάζουν τα αυτοκινούμενα οχήματά τους στις μεγαλουπόλεις είναι πως έξω από αυτές θα έχαναν το δρόμο τους. Αυτό γίνεται γιατί βασίζονται σε χάρτες οι οποίοι αναπαριστούν τις πόλεις αυτές. Για περιοχές που δεν είναι χαρτογραφημένες καθώς και για επαρχιακούς δρόμους το MIT CSAIL έχει βρει τη λύση με […]

Smartphones Android Smartphones cars google pixel 2 xl

Google Pixel 2: Προβλήματα και με το Android Auto

Τελειωμό φαίνεται να μην έχουν τα προβλήματα στις συσκευές Google Pixel 2 και Pixel 2 XL, καθώς εκτός από τα προβλήματα με την οθόνη και τον ήχο, πρόσφατα χρήστες ανέφεραν προβλήματα και με το Android Auto.