Hyundai Digital Key: Εφαρμογή ανέπαφης ασφάλειας και εξ αποστάσεως χειρισμού

Η νοτιοκορεάτικη κατασκευάστρια κυκλοφόρησε την εφαρμογή Hyundai Digital Key. Το app επιτρέπει στους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων της εταιρείας να ελέγχουν τα οχήματα τους χρησιμοποιώντας ένα Android smartphone και να μοιράζονται ένα ψηφιακό κλειδί με έως και τέσσερις χρήστες. Ωστόσο, η εφαρμογή υποστηρίζει προς το παρόν μόνο το επερχόμενο sedan Hyundai Sonata 2020.

Η εφαρμογή ψηφιακών κλειδιών της Hyundai

Προκειμένου να χρησιμοποιήσει κάποιος το Hyundai Digital Key app για τον έλεγχο του Sonata 2020, χρειάζεται ένα smartphone που τρέχει Android και υποστηρίζει Bluetooth Low Energy (BLE) και NFC.

Hyundai Digital Key, Hyundai Digital Key: Εφαρμογή ανέπαφης ασφάλειας και εξ αποστάσεως χειρισμού

Με την εφαρμογή στο τηλέφωνο, ο ιδιοκτήτης τοποθετεί απλά το smartphone μπροστά από τη λαβή της πόρτας του οδηγού για να κλειδώσει και να ξεκλειδώσει το όχημα μέσω του NFC.

Μόλις μπει στο αυτοκίνητο, το τηλέφωνο μπορεί να τοποθετηθεί στην κορυφή της βάσης ασύρματης φόρτισης στην κεντρική κονσόλα για να ξεκινήσει ο κινητήρας. Όταν ο ιδιοκτήτης στέκεται σε ακτίνα 30 μέτρων από το αυτοκίνητο, χρησιμοποιείται η λειτουργία BLE για το κλείδωμα και το ξεκλείδωμα του οχήματος, την ενεργοποίηση των ειδοποιήσεων πανικού και την έναρξη του κινητήρα.

Ο ιδιοκτήτης μπορεί να δημιουργήσει και να μοιραστεί ψηφιακά κλειδιά με έως και τέσσερις άλλους οδηγούς. Η πρόσβαση σε διαφορετικά επίπεδα λειτουργιών του αυτοκινήτου μπορεί να προσαρμοστεί για κάθε χρήστη, όπως τα χαρακτηριστικά του οχήματος, η διάρκεια του χρόνου οδήγησης και οι ειδοποιήσεις γεωγραφικών ορίων.

Hyundai Digital Key, Hyundai Digital Key: Εφαρμογή ανέπαφης ασφάλειας και εξ αποστάσεως χειρισμού

Το Hyundai Digital Key app αποθηκεύει τις προσαρμοσμένες προτιμήσεις του κάθε οδηγού, όπως η θέση του καθίσματος, η θέση των καθρεπτών, οι προεπιλογές ραδιοφώνου και οι ρυθμίσεις ήχου. Φυσικά, ο κάτοχος του οχήματος μπορεί να ανακαλέσει τα ψηφιακά κλειδιά ανά πάσα στιγμή.

Σε σύγκριση με τις εφαρμογές άλλων εταιρειών, όπως της Tesla, το περιβάλλον χρήστη θα μπορούσε σίγουρα να είναι πιο οργανωμένο, αλλά υποθέτουμε ότι μέχρι η εταιρεία να προσθέσει στο Hyundai Digital Key app την υποστήριξη περισσότερων αυτοκινήτων θα φροντίσει να κάνει κάποιες βελτιώσεις.

Οι κάτοχοι Hyundai Sonata 2020 δεν απαιτείται να χρησιμοποιούν την εφαρμογή Hyundai Digital Key. Το αυτοκίνητο θα έρθει με φυσικά κλειδιά, καθώς και κάρτες NFC, οι οποίες είναι χρήσιμες όταν χρησιμοποιείτε υπηρεσίες valet.

Hyundai Digital Key, Hyundai Digital Key: Εφαρμογή ανέπαφης ασφάλειας και εξ αποστάσεως χειρισμού

Όσον αφορά την ασφάλεια, η Hyundai έχει συνεργαστεί με την Trustonic Application Protection (TAP) για να εξασφαλίσει τόσο το αυτοκίνητο όσο και την εφαρμογή με “πολυστρωματική” ασφάλεια.

Για να μαθαίνετε όλα τα νέα γύρω από την αυτόνομη οδήγηση, τα ηλεκτρικά οχήματα, και τις έξυπνες πόλεις παρακολουθείτε καθημερινά τη ροή ειδήσεων του Autonomous.gr.

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Makis

Πραγματικά σαχλαμάρες να τα κάνεις πλέον όλα με εφαρμογές. Άσε που κάποια στιγμή ενδέχεται να μπλοκάρουν όλα και χαίρετε. Τόσο πια δύσκολο είναι να ανοίξεις με το κλειδί από απόσταση που γίνεται εδώ και 2 δεκαετίες τουλάχιστον, που θέλεις να μου ανάψεις και την μηχανή από απόσταση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones featured Nothing

H Nothing ενσωματώνει το ChatGPT της OpenAI στα τηλέφωνά της με το Nothing OS 2.5.5

Το Nothing Phone (2a) έχει ήδη πάρει το Nothing OS 2.5.5 με βελτιώσεις κάμερας, διορθώσεις σφαλμάτων και το security patch Απριλίου.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.