Η Samsung προσλάμβάνει μηχανικούς λογισμικού για την ανάπτυξη chips του Tesla Model 3;

Samsung προσλάμβάνει μηχανικούς λογισμικού ανάπτυξη chips Tesla Model 3, Η Samsung προσλάμβάνει μηχανικούς λογισμικού για την ανάπτυξη chips του Tesla Model 3;

Η Samsung δείχνει πως ετοιμάζεται να μπει δυναμικά στην ανάπτυξη chips για αυτοκινούμενα οχήματα, μιας και προσλαμβάνει μηχανικούς λογισμικού για τη συγκρότηση ομάδας με εξειδίκευση στην τεχνολογία αυτοκινούμενης οδήγησης, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι το ξεκίνημα θα γίνει με το Tesla Model 3 μέσα στο 2019.

Η Samsung Electronics έχει ξεκινήσει να προσλαμβάνει μηχανικούς λογισμικού για την ανάπτυξη επεξεργαστών που θα ενσωματωθούν σε αυτοκινούμενα οχήματα, δείχνοντας την πρόθεσή της να επεκταθεί σε μια βιομηχανία έξω από αυτήν των smartphone, σύμφωνα με όσα αναφέρουν πηγές σχετικά με αυτόν τον κλάδο.

Σύμφωνα με πηγές, η Samsung αναζητά μηχανικούς λογισμικού με πενταετή εμπειρία σε αυτοκινητοβιομηχανίες για να συγκροτήσει μια νέα ομάδα, στην οποία αναμένεται να μπουν οι τωρινοί μηχανικοί. Μέχρι σήμερα, η Samsung έχει αρνηθεί τις φήμες για τη δημιουργία μονάδας που θα είναι αφοσιωμένη στην αυτόνομη οδήγηση ή στην κατασκευή τμημάτων για αυτοκινούμενα οχήματα, κάτι το οποίο έχει κάνει η LG όπου έχει ιδρύσει έναν τομέα για την αυτόνομη οδήγηση.

Πρέπει να αναφέρουμε πως η μονάδα για την αυτόνομη οδήγηση μπορεί να αποτελέσει μέρος του τμήματος System LSI Business, το οποίο αναπτύσσει επεξεργαστές εφαρμογών και αισθητήρες για αυτοκίνητα, ενώ εκτός από τον τομέα του hardware, η εταιρεία ενισχύει τα τμήματα λογισμικού μεταφέροντας διακόσιους μηχανικούς από το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης ημιαγωγών.

Όλες οι αλλαγές που οι πηγές της βιομηχανίας αναφέρουν, μπορεί να σχετίζονται και με τη μαζική παραγωγή SoC (system-on-chips) για το Tesla Mdel 3 το Μάρτιο, με την Tesla να αναζητά νέο προμηθευτή για τα chips μετά τα ατυχήματα που έχουν γίνει με οχήματά της κατά τη χρήση του αυτόματου πιλότου, τα οποία κατασκευαζόντουσαν από την Intel Mobileye.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple featured Samsung

Διέρρευσε ο οδικός χάρτης της Apple για τα επόμενα τρία χρόνια – Αναδιπλούμενο iPhone, OLED iPad, φθηνότερο XR headset

Ένας οδικός χάρτης της Apple που περιγράφει ανακοινώσεις μεγάλων προϊόντων και αναβαθμίσεις χαρακτηριστικών έχει παραχθεί από τη Samsung.

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 6: Φήμες για ακόμα μεγαλύτερη εξωτερική οθόνη και προστασία Gorilla Glass Armor

Μεγαλύτερη εξωτερική οθόνη φημολογείται ότι θα έχει το επερχόμενο Galaxy Z Flip 6 της Samsung που περιμένουμε να έρθει το καλοκαίρι.

Gear Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Ring: Τον Αύγουστο και με περιορισμένες λειτουργίες

Το Samsung Galaxy Ring παρουσιάστηκε επίσημα αλλά η εταιρεία δεν το έχει ακόμα κυκλοφορήσει, ούτε έχει ανακοινώσει τις προδιαγραφές.

Smartphones Apple featured Galaxy

Ακόμα και στην Κορέα αρχίζουν να προτιμούν τα iPhone από τα Samsung Galaxy

Για χρόνια, τα smartphone της Samsung ήταν οι συσκευές με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στη Νότια Κορέα, όπου έχει την έδρα της από το 1938.