H Intel εξαγοράζει την εταιρεία αυτόνομης οδήγησης MobilEye

H MobilEye είναι μια εταιρεία από το Ισραήλ που ασχολείται με την ανάπτυξη τεχνολογίας για αυτόνομη οδήγηση. Παλαιότερα είχε συνεργασία με την Tesla για το Autopilot, αλλά οι δυο εταιρείες σταμάτησαν τη συνεργασία.

Στη συνέχεια πήρε σειρά η Intel, με την οποία συνεργάστηκε για την πλατφόρμα αυτόνομης οδήγησης iNext, της BMW. Φαίνεται ότι η συνεργασία αυτή πήγε περισσότερο από καλά, καθώς η Intel αποφάσισε να προχωρήσει σε εξαγορά της MobilEye ένανι 15.3 δισ. δολαρίων.

Και οι δυο εταιρείες επιβεβαίωσαν την διαδικασία της εξαγοράς και ότι η τιμή είναι στα 15.3 δισ. δολάρια. Όπως είπαμε έχουν συνεργαστεί ήδη στο iNext της BMW, μια πλατφόρμα αυτόνομης οδήγησης, την οποία η γερμανική εταιρεία θέλει να φέρει στην αγορά σε λιγότερο από 5 χρόνια.

Ωστόσο, η τεχνολογία την οποία αναπτύσσουν Intel και MobilEye, δεν θα περιορίζεται μόνο στα αυτοκίνητα της BMW. Ουσιαστικά θα δημιουργήσουν μια “επεκτάσιμη αρχιτεκτονική” που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από οποιονδήποτε κατασκευαστή, ο οποίος δεν θέλει να δημιουργήσει ένα παρόμοιο σύστημα από το μηδέν.

Με το κομμάτι των chips να δέχεται πιέσεις λόγω της πτωτικής πορείας στα PC, η Intel κοιτά να επεκταθεί αλλού όπως τα αυτόνομα οχήματα, wearables, Internet of Things κλπ. Όσο για την αυτόνομη οδήγηση, αναμένεται μέσα στα επόμενα χρόνια να μπει για τα καλά στη ζωή μας, επομένως όλο και περισσότερες εταιρείες στρέφονται προς τα εκεί.

intel MobilEye, H Intel εξαγοράζει την εταιρεία αυτόνομης οδήγησης MobilEye

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Intel

Δύο από τα παλιότερα desktop PC στον κόσμο ανακαλύφθηκαν σε καθάρισμα σπιτιού

Σε μια εποχή που ό,τι ψάχνεις μπορείς να το βρεις στο e-bay, γίνονται ακόμα ανακαλύψεις που μπορούν να σε εκπλήξουν ευχάριστά.

Business Chip Intel

Η Intel ζητά 5 δισ. ευρώ από τη Γερμανία για την παραγωγή τσιπ

Η Intel ζήτησε επιπλέον επιδοτήσεις 4 έως 5 δισεκατομμυρίων ευρώ από τη γερμανική κυβέρνηση, προκειμένου να προχωρήσει σε ένα συγκρότημα κατασκευής Chip στην χώρα.

Computers Intel Microsoft

Τα Windows 12 μόλις εμφανίστηκαν σε έγγραφα Intel που διέρρευσαν

Tα Windows 11 δεν έχουν κυκλοφορήσει εδώ και πολύ καιρό ωστόσο φαίνεται πως η Microsoft ετοιμάζει ήδη το επόμενο βήμα της.

Business Intel

Intel: “Μαχαίρι” στον μισθό του CEO – Μείωση κατά 25%

Η ύφεση στην αγορά υπολογιστών οδηγεί την Intel στην απόφαση να περικόψει κατά 25% τον μισθό του CEO, Pat Gelsinger.