Intel: Επόμενη στάση…. αυτόνομα οχήματα

Το έχουμε πει πολλές φορές ότι το “next big thing” θα είναι τα αυτόνομα οχήματα, τουλάχιστον αυτό δείχνουν οι κινήσεις τεράστιων ονομάτων που δεν είχαν σχέση με την αγορά αυτή. Μετά τη Samsung και την τεράστια εξαγορά της Harman με στόχο τα connected cars, σειρά παίρνει η Intel.

Ο τεχνολογικός γίγαντας έκανε σήμερα μια μείζονος σημασίας ανακοίνωση. CEO της εταιρείας, Brian Krzanich, κατά την διάρκεια της ομιλίας του Los Angeles Auto Show, ανακοίνωσε ότι η εταιρεία θα επενδύσει πάνω από 250 εκατομμύρια μέσα στα επόμενα δυο χρόνια για την ανάπτυξη αυτόνομων οχημάτων.

Πρόκειται για σημαντικό ποσό και η εταιρεία δείχνει ότι θέλει να κάνει μια σοβαρή κίνηση και να μπει δυναμικά στην αγορά. Όπως είπαμε, δεν είναι η μόνη που ρίχνει χρήματα στην συγκεκριμένη αγορά, άρα θα έχε ανταγωνισμό.

Αυτό που θα κάνει η Intel δεν είναι ξαφνικά να ξεκινήσει να κατασκευάζει αυτοκίνητα, αλλά θα αναπτύξει τεχνολογία που θα μπει στα αυτόνομα οχήματα του μέλλοντος. Η εταιρεία δηλώνει πως η επένδυση αυτή θα την βοηθήσει να “διευρύνει τα όρια στην συνδεσιμότητα της επόμενης γενιάς, σε επικοινωνία, deep learning, ασφάλεια κλπ”.

Κατά βάση η Intel θα ξοδέψει αυτά τα 250 εκατ. δολάρια για να δημιουργήσει νέα τεχνολογία που θα επεξεργάζεται με αποτελεσματικό τρόπο δεδομένα που είναι ζωτικής σημασίας για την λειτουργία των αυτόνομων οχημάτων. Θα παρέχει τεχνολογία σε εταιρείες όπως η BMW, που συνεργάζεται με κατασκευαστές chip για τα μελλοντικά μοντέλα. Η Intel επιδιώκει να εξοπλίσει πλήρως αυτοκινούμενα οχήματα που είναι ικανά να πάνε από το σημείο Α στο σημείο Β, χωρίς την παρέμβαση του οδηγού.

intel self driving cars, Intel: Επόμενη στάση…. αυτόνομα οχήματα

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Intel

Δύο από τα παλιότερα desktop PC στον κόσμο ανακαλύφθηκαν σε καθάρισμα σπιτιού

Σε μια εποχή που ό,τι ψάχνεις μπορείς να το βρεις στο e-bay, γίνονται ακόμα ανακαλύψεις που μπορούν να σε εκπλήξουν ευχάριστά.

Business Chip Intel

Η Intel ζητά 5 δισ. ευρώ από τη Γερμανία για την παραγωγή τσιπ

Η Intel ζήτησε επιπλέον επιδοτήσεις 4 έως 5 δισεκατομμυρίων ευρώ από τη γερμανική κυβέρνηση, προκειμένου να προχωρήσει σε ένα συγκρότημα κατασκευής Chip στην χώρα.

Computers Intel Microsoft

Τα Windows 12 μόλις εμφανίστηκαν σε έγγραφα Intel που διέρρευσαν

Tα Windows 11 δεν έχουν κυκλοφορήσει εδώ και πολύ καιρό ωστόσο φαίνεται πως η Microsoft ετοιμάζει ήδη το επόμενο βήμα της.

Business Intel

Intel: “Μαχαίρι” στον μισθό του CEO – Μείωση κατά 25%

Η ύφεση στην αγορά υπολογιστών οδηγεί την Intel στην απόφαση να περικόψει κατά 25% τον μισθό του CEO, Pat Gelsinger.