Land Rover Project Hero: SUV με βάση drone στην οροφή του

Η Land Rover δημιούργησε το Project Hero, μια παραλλαγή του Discovery SUV με βάση απογείωσης για drone στην οροφή του. Το Project Hero είναι σχεδιασμένο για αποστολές έρευνας και διάσωσης και το drone μπορεί να απογειωθεί ακόμα και όταν το αυτοκίνητο βρίσκεται σε κίνηση.

Το Project Hero κατασκευάστηκει από το τμήμα Special Vehicle Operations της Land Rover, και είναι βασισμένο στο TD6 Land Rover Discovery 3.0 λίτρων. Για τις ανάγκες της προσγείωσης και απογείωσης, η Land Rover δημιούργησε ένα νέο σύστημα το οποίο συγκρατεί μαγνητικά το drone και φροντίζει να το ευθυγραμμίζει με την βάση.

Αυτή την στιγμή ο Ερυθρός Σταυρός της Αυστρίας δοκιμάζει μερικά Land Rover Project Hero σε αποστολές όπου ένα rescue drone θα ήταν χρήσιμο. Τo drone μπορεί να μεταδώσει live βίντεο ώστε οι διασώστες να γνωρίζουν άμεσα τι έχει γίνει σε περιστατικά κατολισθήσεων, σεισμών, πλημμυρών και χιονοστιβάδων.

Land Rover Project Hero drone, Land Rover Project Hero: SUV με βάση drone στην οροφή του

Land Rover Project Hero drone, Land Rover Project Hero: SUV με βάση drone στην οροφή του

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ioannis

πολυ εξυπνη κινηση να αυτη ειναι η πραγματικη χρησιμοτητα των drone

ΦΝ

Μπράβο στην εταιρεία γιατί έκανε πρώτη την κίνηση και η επιλογή της είναι έξυπνη. Σίγουρα θα έχει πολλές χρήσεις και μάλιστα από ότι φαίνεται αρχίζει από το τμήμα διάσωσης ανθρώπων. Νέες εποχές… νέες λυσεις

diofar

Εντυπωσιακό! Τόσο απλή ιδέα, που αν την πακετάρεις καλά και η υλοποίηση είναι ποιοτική, μπορεί να οδηγήσει σε ενσωμάτωσή της στην πραγματική ζωή, και να έχει αποτελέσματα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Cars LG

Η LG αναπτύσσει τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης

Οι καινοτόμες δυνατότητες Infotainment εντός του οχήματος της LG συνδυάζονται με τις τεχνολογίες αιχμής ADAS και AD της Magna στην τελευταία συνεργασία των εταιρειών.

Cars GIMS Qatar 2023

Geneva International Motor Show Qatar 2023: Απολογισμός

Η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης στο Κατάρ κλείνει με εντυπωσιακή επισκεψιμότητα 180.000 επισκεπτών σε διάστημα 10 ημερών.

Cars GIMS Qatar 2023

GIMS Qatar 2023: Όλες οι ανακοινώσεις

Οι διοργανωτές της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης συνεργάζονται με το Κατάρ και πραγματοποιούν την έκθεση GIMS Qatar 2023.

Cars featured GIMS Qatar 2023

8.000 χλμ. με δυο ηλεκτρικά van Volkswagen ID Buzz [GIMS Tour d’Excellence]

Αυτή η διαφορετική αποστολή στο τιμόνι δύο 100% ηλεκτρικών Volkswagen ID Buzz πέρασε από Ευρώπη, Βαλκάνια, την Ελλάδα(!) και άλλες χώρες, χωρίς βοήθεια.