Η Mercedes-Benz κατασκευάζει εργοστάσιο ανακύκλωσης μπαταριών στην Γερμανία

Mercedes-Benz, Η Mercedes-Benz κατασκευάζει εργοστάσιο ανακύκλωσης μπαταριών στην Γερμανία

Η Mercedes-Benz γνωστοποίησε ότι προχωρά στη δημιουργία ενός βιώσιμου εργοστασίου ανακύκλωσης μπαταριών στο Kuppenheim, στη νότια Γερμανία.

Το πιλοτικό εργοστάσιο θα έχει ετήσια δυνατότητα 2500 τόνων και θα συμβάλει στην παραγωγή περισσότερων από 50.000 μονάδων μπαταριών για νέα ηλεκτρικά οχήματα Mercedes-Benz. Οι ανακυκλωμένες μπαταρίες θα προέρχονται από οχήματα δοκιμής και μπαταρίες εκκίνησης. Με βάση την επιτυχία του προγράμματος, οι όγκοι παραγωγής θα μπορούσαν να αυξηθούν μεσοπρόθεσμα έως μακροπρόθεσμα.

Η έναρξη λειτουργίας του πρώτου σταδίου του εργοστασίου έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει τον Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους. Με την επιφύλαξη συνομιλιών με το δημόσιο τομέα, το πιλοτικό εργοστάσιο θα ολοκληρωθεί λίγους μήνες αργότερα.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software ChatGPT Mercedes-Benz

Mercedes-Benz: Φέρνει το ChatGPT στα αυτοκίνητα σαν βοηθό

H Mercedes-Benz εξοπλίζει τον Φωνητικό Βοηθό MBUX με ChatGPT στο πλαίσιο ενός νέου προγράμματος beta μόνο στις ΗΠΑ.

Cars Mercedes-Benz

Η Mercedes-Benz φέρνει πρώτη την αυτοματοποιημένη οδήγηση επιπέδου 3 στις ΗΠΑ

Η Mercedes-Benz ανακοίνωσε ότι είναι η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που έλαβε έγκριση από την κυβέρνηση στις ΗΠΑ για αυτοματοποιημένη οδήγηση επιπέδου 3.

Cars Mercedes-Benz

Η επέκταση της Mercedes – Benz – Σχεδιάζει παγκόσμιο δίκτυο φόρτισης αυτοκινήτων

Η Mercedes – Benz ετοιμάζεται να επενδύσει δισεκατομμύρια δολάρια σε ολόκληρο τον πλανήτη με στόχο τη δημιουργία 10.000 σταθμών ταχείας φόρτισης οχημάτων στη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη και την Κίνα μέχρι το 2030.

Cars Mercedes-Benz

Rivian: Διακόπτει την συνεργασία με την Mercedes-Benz για ηλεκτρικά βαν

Μόλις τρεις μήνες μετά την ανακοίνωση για την συνεργασία με την Mercedes-Benz, με στόχο την παραγωγή ηλεκτρικών βαν, η Rivian γνωστοποιεί ότι διακόπτει το συγκεκριμένο πλάνο για να επικεντρωθεί στην δική της παραγωγή οχημάτων.