Mercedes-Benz Vision AVTR: Επικοινωνεί “οργανικά” με τον οδηγό [CES 2020]

Mercedes-Benz Vision AVTR, Mercedes-Benz Vision AVTR: Επικοινωνεί “οργανικά” με τον οδηγό [CES 2020]

Κάθε χρόνο η Mercedes-Benz επιστρέφει στη CES για να αποδείξει μία ακόμη φορά ότι έχει το πιο φουτουριστικό όραμα για το μέλλον της αυτοκίνησης. Φέτος, στην έκθεση CES 2020, η εταιρεία παρουσίασε τη Mercedes-Benz Vision AVTR, που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τους σχεδιαστές της ταινίας Avatar, του 2009.

Το αυτοκίνητο του Avatar

Η Mercedes-Benz Vision AVTR έχει ως στόχο να ενισχύσει τη σύνδεση του οδηγού τόσο με το ίδιο το αυτοκίνητο όσο και με το περιβάλλον. Όταν ο οδηγός τοποθετεί το χέρι τους στην κεντρική κονσόλα αισθάνεται τον “παλμό” του αυτοκινήτου και το όχημα μπορεί να αντιληφθεί τον καρδιακό παλμό του οδηγού του. Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Mercedes-Benz, Gordon Wagener, ανέφερε ότι πρόκειται για έναν ζωντανό οργανισμό που αποτελείται από τον οδηγό και το όχημα.

Τα αεροδυναμικά φτερά στο πίσω μέρος της Mercedes-Benz Vision AVTR μιμούνται το τρίχωμα ενός ζώο που κινείται. Επιπλέον, σύμφωνα με την επικεφαλής του τμήματος σχεδιασμού προηγμένης εμπειρίας, Vera Schmidt, το curved ταμπλό επιτρέπει στους επιβάτες να δουν και να βιώσουν δυνάμεις και φαινόμενα που δεν είναι ορατά στο ανθρώπινο μάτι.

Πέρα από όλα αυτά τα εξωτικά χαρακτηριστικά, η Vision AVTR θα μπορούσε να έχει ηλεκτροκινητήρες με συνολική ισχύ 350kW και μπαταρία βασισμένη σε οργανικές κυψέλες γραφενίου. Στόχος της εταιρείας είναι η δημιουργία οχημάτων πλήρως, ή σχεδόν πλήρως, φιλικών προς το περιβάλλον, που θα χρησιμοποιούν ανακυκλώσιμα υλικά.

Τόσο η Mercedes-Benz Vision AVTR όσο και όλα τα υπόλοιπα αντίστοιχα concept που έχει παρουσιάσει η αυτοκινητοβιομηχανία, αποτελούν μέρος της πρωτοβουλίας Ambition 2039, που έχει ως στόχο την κατασκευή οχημάτων απαλλαγμένων από τον άνθρακα. Η εταιρεία θα συνεργαστεί με τους προμηθευτές της ώστε να δημιουργήσει πλήρως ανεξάρτητα από τον άνθρακα οχήματα, μέσα στις επόμενες δύο δεκαετίες.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software ChatGPT Mercedes-Benz

Mercedes-Benz: Φέρνει το ChatGPT στα αυτοκίνητα σαν βοηθό

H Mercedes-Benz εξοπλίζει τον Φωνητικό Βοηθό MBUX με ChatGPT στο πλαίσιο ενός νέου προγράμματος beta μόνο στις ΗΠΑ.

Cars Mercedes-Benz

Η Mercedes-Benz κατασκευάζει εργοστάσιο ανακύκλωσης μπαταριών στην Γερμανία

Η Mercedes-Benz γνωστοποίησε ότι προχωρά στη δημιουργία ενός βιώσιμου εργοστασίου ανακύκλωσης μπαταριών στο Kuppenheim, στη νότια Γερμανία.

Cars Mercedes-Benz

Η Mercedes-Benz φέρνει πρώτη την αυτοματοποιημένη οδήγηση επιπέδου 3 στις ΗΠΑ

Η Mercedes-Benz ανακοίνωσε ότι είναι η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που έλαβε έγκριση από την κυβέρνηση στις ΗΠΑ για αυτοματοποιημένη οδήγηση επιπέδου 3.

Cars Mercedes-Benz

Η επέκταση της Mercedes – Benz – Σχεδιάζει παγκόσμιο δίκτυο φόρτισης αυτοκινήτων

Η Mercedes – Benz ετοιμάζεται να επενδύσει δισεκατομμύρια δολάρια σε ολόκληρο τον πλανήτη με στόχο τη δημιουργία 10.000 σταθμών ταχείας φόρτισης οχημάτων στη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη και την Κίνα μέχρι το 2030.