Mercedes Vision EQXX: Ηλεκτρικό αυτοκίνητο με αυτονομία 1.000 χλμ.

Mercedes, Mercedes Vision EQXX: Ηλεκτρικό αυτοκίνητο με αυτονομία 1.000 χλμ.

Mercedes, Mercedes Vision EQXX: Ηλεκτρικό αυτοκίνητο με αυτονομία 1.000 χλμ.

Το Vision EQXX της Mercedes έσπασε φράγμα των χιλίων χλμ. αυτονομίας σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Το σπορ αυτοκίνητο έρχεται με μία σειρά από τεχνολογικά και μηχανικά χαρακτηριστικά που εντυπωσιάζουν. Αυτό που ξεχωρίζει είναι το σύστημα παραγωγής και κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.

Οι τεχνικοί της Mercedes βρήκαν τρόπο το όχημα να αξιοποιεί το 95% της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας, με αποτέλεσμα να είναι το πιο αποδοτικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο που έχει κατασκευαστεί μέχρι σήμερα. Στην οροφή του Vision WQXX τοποθετήθηκαν, μάλιστα, φωτοβολταϊκά συστήματα που παράγουν επιπλέον ενέργεια από αυτή των μπαταριών, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ακόμα περισσότερο η αυτονομία του.

Μέχρι τώρα, το ρεκόρ αυτονομίας το είχε το Lucid Air, της αμερικανικής εταιρείας Lucid, που διαθέτει αυτονομία περίπου 840 χλμ.

Αξίζει να σημειώσουμε πως στην κατασκευή του Vision EQXX συμμετείχαν οι μηχανικοί και τεχνικοί του τμήματος της Formula 1 της Mercedes, ενώ όλο το μήκος και μήκος του ταμπλό καλύπτεται από μια εντυπωσιακή ψηφιακή οθόνη ανάλυσης 8Κ.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το συγκεκριμένο μοντέλο δεν βγει στην παραγωγή, απλώς ήθελε να κάνει μια επίδειξη της τεχνολογικής υπεροχής της. Ωστόσο οι τεχνολογίες που αναπτύχθηκαν για το Vision EQXX θα αξιοποιηθούν σε διάφορα νέα ή υπάρχοντα ηλεκτρικά μοντέλα της Mercedes. Η εταιρεία στοχεύει στο να παράγει μέχρι το 2030 αποκλειστικά ηλεκτρικά οχήματα σε αρκετές αγορές του αναπτυγμένου κόσμου.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones featured Nothing

H Nothing ενσωματώνει το ChatGPT της OpenAI στα τηλέφωνά της με το Nothing OS 2.5.5

Το Nothing Phone (2a) έχει ήδη πάρει το Nothing OS 2.5.5 με βελτιώσεις κάμερας, διορθώσεις σφαλμάτων και το security patch Απριλίου.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.