Nissan & BMW φέρνουν την Cortana στα οχήματά τους [CES 2017]

Μετά τα smartphones οι ψηφιακές βοηθοί ετοιμάζονται να έρθουν και στα αυτοκίνητα, τα οποία γίνονται όλο και πιο έξυπνα όσο περνά ο καιρός. Από την CES 2017 μαθαίνουμε ότι Nissan και BMW, θα φέρουν την ψηφιακή βοηθό Cortana στα οχήματά τους.

H Nissan δουλεύει απευθείας με τη Microsoft για την δική της Connected Vehicle πλατφόρμα, η οποία χρησιμοποιεί Azure, Cortana και Office 365. H Cortana θα είναι διαθέσιμη στα αυτοκίνητα και θα προσαρμόζεται στις προτιμήσεις και τα χαρακτηριστικά που θέλει ο οδηγός και οι επιβάτες του αυτοκινήτου.

Μέσα από concept video, η Nissan έδειξε την ενσωμάτωση της Cortana και τι μπορεί να κάνει η ψηφιακή βοηθός. Μπορείς να την ρωτήσεις για το πρόγραμμά σου, μπορεί να επιλέξει τον συντομότερο δρόμο κλπ. Στο demo η Cortana εμφανίζεται να ρωτά “shall I engage auto park?”.

Δείτε το video:

Τα βήματα της Nissan ακολουθεί και η BMW.Η Cortana στην BMW θα είναι μέρος της ConnectedDrive suite, η οποία θα περιλαμβάνει online infotainment και communication features. Στην ουσία, η BMW θα μεταφέρει την εμπειρία χρήσης της Cortana στους υπολογιστές στα αυτοκίνητα. Ο οδηγός θα έχει πρόσβαση στην Cortana μέσω του ταμπλό του αυτοκινήτου.

Η Microsoft επεκτείνει συνεχώς τις συνεργασίες της, λίγο πριν παρουσιάσει την δική της Connected Vehicle πλατφόρμα μέσα στο 2017. Με την αξιοποίηση της δικής της Cloud πλατφόρμας, η Microsoft θέλει να επιτρέψει στους κατασκευαστές να δημιουργήσουν αυτόνομα οχήματα, να κάνει συντήρηση και να προσφέρει δυνατότητες πλοήγησης στην Cortana.

Διαβάστε όλα τα νέα από την CES 2017

cortana nissan bmw, Nissan & BMW φέρνουν την Cortana στα οχήματά τους [CES 2017]

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
makis

να σε παρακολουθει και μεσα στο αυτοκινητο ο μεγαλος αδερφος η ai

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear CES LG

H LG παρουσίασε την πρώτη ασύρματη διάφανη τηλεόραση OLED στον κόσμο [CES 2024]

H LG παρουσίασε στη CES 2024 στο Λας Βέγκας την OLED T, την πρώτη ασύρματη διαφανή τηλεόραση OLED, με ανάλυση 4K.

Gear CES

CES 2024: Η Withings λανσάρει το «BeamO» Home Health Scanner

Η Withings παρουσίασε στη CES 2024 που διεξάγεται στο Λας Βέγκας το BeamO, τη νέα της συσκευή οικιακού ελέγχου υγείας 4 σε 1.

Smartphones Apple BMW iPhone 15

iPhone 15: Η Apple παραδέχεται το πρόβλημα ασύρματης φόρτισης σε BMW

Η Apple αναγνώρισε επιτέλους ένα πρόβλημα ασύρματης φόρτισης σε οχήματα BMW που επηρεάζει τη σειρά iPhone 15.

Smartphones Apple BMW iPhone 15

iPhone 15: Η φόρτιση σε οχήματα BMW μπορεί να προκαλέσει σοβαρό πρόβλημα

Οι κάτοχοι iPhone 15 που οδηγούν αυτοκίνητο BMW καλούνται να μην το φορτίζουν με την ασύρματη βάση φόρτισης του οχήματος προς το παρόν.