Πελάτες αναφέρουν πως η Tesla στέλνει αυτοκίνητα χωρίς θύρες USB

, Πελάτες αναφέρουν πως η Tesla στέλνει αυτοκίνητα χωρίς θύρες USB

Ορισμένοι πελάτες της Tesla ανέφεραν πως τα Model 3 και Model Υ που αγόρασαν πρόσφατα, δεν έχουν θύρες USB. Το πρόβλημα εντοπίστηκε για πρώτη φορά από τo Electrek. Η Tesla φέρεται να λέει στους πελάτες της, πώς για αυτό φταίει η έλλειψη chip.

Όπως σημειώθηκε από το Electrek, το ζήτημα δεν εμφανίστηκε μέχρι τις 11 Νοεμβρίου και φαίνεται να επηρεάζει μόνο τα Model 3 και Model Υ. Οι πρόσφατοι αγοραστές, στράφηκαν στο Reddit για να εκφράσουν τις ανησυχίες τους για τις θύρες που λείπουν. Οι περισσότεροι μου ανέφεραν έλλειψη των θύρων USB type-c στην κεντρική κονσόλα και κοντά στα πίσω καθίσματα. Πολλοί είναι αυτοί που ισχυρίζονται επίσης, πως ο ασύρματος φορτιστής του EV τους επίσης δεν λειτουργεί.

Κάποιοι αγοραστές ισχυρίζονται επίσης, πως η Tesla δεν τους είχε πει καν ότι τα αυτοκίνητά τους δεν θα έχουν θύρες USΒ, σύμφωνα με τo Electrek. Άλλοι, αφού διάβασαν αναφορές άλλων για την έλλειψη των θυρών, συνειδητοποίησαν ότι ούτε το δικό τους αμάξι τις διαθέτει.
Οι χρήστες που κατάφεραν να έρθουν σε επικοινωνία με την Tesla, λένε πως οι θύρες θα είναι διαθέσιμες μάλλον από τον Δεκέμβριο και θα μπορεί κάθε αγοραστής να κλείσει ένα ραντεβού για να τις εγκαταστήσει. Προφανώς, αυτό δεν αποτελεί εγγύηση ότι τα εξαρτήματα θα είναι διαθέσιμα εκείνη τη στιγμή. Έτσι, οι χρήστες θα πρέπει απλώς να αποδεχτούν πώς, προς το παρόν, θα οδηγούν με μία ακριβή μπαταρία η οποία δεν φορτίζει καν τις συσκευές τους.

Η έλλειψη chip, έχει εξαπλωθεί σε πολλούς τομείς της τεχνολογίας και η αυτοκινητοβιομηχανία δεν αποτελεί εξαίρεση. Ορισμένα από τα καινούρια μοντέλα της BMW δεν θα διαθέτουν οθόνη αφής, ούτε θα μπορούν οι αγοραστές να την εγκαταστήσουν αργότερα. Ακόμα και η GM έχει επηρεαστεί αρνητικά από αυτήν την έλλειψη, καθώς έπρεπε ήδη να εγκαταστήσει την ασύρματη φόρτιση και να εγκαταλήψει την μονάδα διαχείρησης καυσίμου σε ορισμένα από τα νεότερα οχήματά της. Αφαίρεσε ακόμα και την λειτουργία hands-free Super Cruise της Cadillac, λόγω της έλλειψης. Με όλα αυτά που συμβαίνουν, δεν φαίνεται καλή περίοδος για να αγοράσει κανείς αυτοκίνητο.

Η Μένια Ράπτη σπουδάζει δημοσιογραφία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ασχολείται με τα social media και τη φωτογραφία.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
SUPS 👨‍⚖️

Δικοπο μαχαιρι ειναι τα αυτοκινητα αυτο το καιρο..Απο την μια εχουν σταδιακες και συνεχεις αυξησεις ακομα και στα υπαρχοντα μοντελα οποτε καποιος θα προτεινε να αγορασεις τωρα για να μην πληρωσεις παραπανω αργοτερα, απο την αλλη ομως υπαρχουν και ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ καθυστερησεις στη παραδοση αυτων (παρα πολλα γνωστα μοντελα παραδιδονται Ιουνη)που σε κανει να σκεφτεσαι οτι η αγορα ισως καλυτερεύσει το δευτερο εξαμηνο του 22…Προσωπικη αποψη αγοραζεις του χρονου τετοια εποχη…Οσο για τα tesla αστειο πραγματικα δεν εχω να σχολιασω κατι αλλο…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Elon Musk Tesla

Tesla Optimus: Μπορεί να βγει στην αγορά την επόμενη χρονιά

Ο Elon Musk ανακοίνωσε ότι η Tesla μπορεί να ξεκινήσει να πουλά το ανθρωποειδές ρομπότ Optimus της μέσα στην επόμενη χρονιά.

Business Elon Musk featured Tesla

Optimus: Ο Elon Musk ανέβασε νέο βίντεο με το ρομπότ της Tesla να περπατάει στο εργαστήριο

O Elon Musk μοιράστηκε ένα νέο βίντεο το Σάββατο με το Optimus, το ρομπότ πάνω στο οποίο εργάζεται η Tesla από το 2021.

Smartphones Elon Musk Tesla

Η Tesla κυκλοφόρησε βίντεο με το ρομπότ Optimus να κάνει γιόγκα

Η Tesla δημοσιοποίησε ένα update με την πρόοδο που έχει σημειωθεί στο ανθρωποειδές ρομπότ Optimus με ένα βίντεο που μοιάζει σχεδόν με CGI.

Internet Elon Musk Tesla Twitter

Elon Musk: Ακόμα δεν μπορεί να τουιτάρει ό,τι θέλει

Ο Elon Musk έχασε ακόμα μια φορά μια δικαστική διαμάχη για το δικαίωμά του να ποστάρει οτιδήποτε θέλει στο Twitter.