Peugeot Instinct Concept: Με chatbot και αυτόνομη οδήγηση

Αυτό είναι το υβριδικό Peugeot Instinct concept και παρουσιάζει το μέλλον της αυτοκίνησης μέσα από τα μάτια της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Το Instinct αντί για καθρέπτες έχει κάμερες, ενώ οι προβολείς LED είναι εξοπλισμένοι και αυτοί με έξτρα κάμερες για να «βλέπουν» στον δρόμο και να στέλνουν πληροφορίες στα εξελιγμένα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης.

Οι πόρτες ανοίγουν με ιδιαίτερο τρόπο και δίνουν πρόσβαση στο υψηλής τεχνολογίας εσωτερικό του αυτοκινήτου. Το Peugeot Instinct έχει λίγα physical controls, αφού στο κέντρο της κονσόλας υπάρχει μια 9.7 ιντσών οθόνη αφής η οποία ενσαρκώνει αυτό που η Peugeot αποκαλεί i-Cockpit.

Το concept έχει ως κεντρική ιδέα την χειροκίνητη και αυτόνομη οδηγηση, με το κάθισμα να παίρνει διάφορες θέσεις ανάλογα με το ποιος έχει αναλάβει την οδήγηση. Άλλο ένα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό είναι το «chatbot», το οποίο περιγράφει η Peugeot ως «speech-driven personal assistant» και μπορεί να δεχθεί οδηγίες από τον οδηγό.

Peugeot Instinct Concept MWC 2017, Peugeot Instinct Concept: Με chatbot και αυτόνομη οδήγηση

Peugeot Instinct Concept MWC 2017, Peugeot Instinct Concept: Με chatbot και αυτόνομη οδήγηση

Peugeot Instinct Concept MWC 2017, Peugeot Instinct Concept: Με chatbot και αυτόνομη οδήγηση

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business interview MWC 2017 Sony Xperia

Συνέντευξη με τον Joao Seabra της Sony Mobile [MWC 2017]

Στην πρόσφατη έκθεση MWC 2017 στη Βαρκελώνη είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε από κοντά με τον Joao Seabra, Product Marketing Manager της Sony Mobile και να μάθουμε περισσότερα σχετικά με τα νέα μοντέα Xperia XZ Premium, Xperia XΑ1, Xperia XA1 Ultra αλλά και να του θέσουμε ερωτήματα που απασχολούν τους φίλους των Xperia smartphones.

Smartphones MWC 2017 Sony Sony Android Smartphones

Sony Xperia XZ Premium: Το καλύτερο νέο smartphone στην MWC 2017

H GSMA είναι ο πανευρωπαϊκός οργανισμός που είναι υπεύθυνος για την πραγματοποίηση της έκθεσης Mobile World Congress (MWC 2017), μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις της χρονιάς που πραγματοποιείται στη Βαρκελώνη.

Gear Huawei MWC 2017

Huawei: Οραματίζεται οι κολόνες για κεραίρες να φορτίζουν drones ασύρματα

Ένα από τα προβλήματα με τα drones σήμερα είναι συνήθως η μικρή διάρκεια της μπαταρίας τους. Για τον απλή χρήστη είναι ενοχλητικό, αλλά όταν χρησιμοποιείται ένα drone για πιο σημαντικούς λόγους, είναι μεγαλύτερο πρόβλημα.

Reviews MWC 2017

Hands-on video από την έκθεση MWC 2017

Για ακόμα μια χρονιά το Techblog πιστό στο ραντεβού του με την τεχνολογία, παραβρέθηκε στην μεγαλύτερη ετήσια έκθεση mobile του κόσμου, την MWC 2017. Φέτος είχαμε την χαρά να συνεργαστούμε με τον ΓΕΡΜΑΝΟ και να καλύψουμε παράλληλα την έκθεση και για το Fan Page τους τόσο με φωτογραφίες όσο και με live streaming κατά τη […]