Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και ποια τα μειονεκτήματα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων

, Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και ποια τα μειονεκτήματα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας. Το 2019 θεωρείται ότι ήταν η χρονιά της ανάπτυξης των ηλεκτροκίνητων, το 2020 εκτιμάται ότι θα είναι η χρονιά τους, ενώ το πλάνο σχεδόν όλων των μεγάλων κατασκευαστών αυτοκινήτων είναι να έχουν όσο το δυνατόν περισσότερα ηλεκτρικά μοντέλα στην γκάμα τους έως το 2025 ή το 2030, δηλαδή στα μισά ή στο τέλος της δεκαετίας, που μπήκε πριν από λίγους μήνες.

Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι οι πωλήσεις τους έχουν αυξηθεί, τη στιγμή που τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα σάρωσαν στα βραβεία Car Of The Year 2020, δείχνοντας πως αποτελούν το μέλλον της αυτοκίνησης.

Ωστόσο, όσο υπάρχουν υποψήφιοι αγοραστές ενός ηλεκτροκίνητου, υπάρχουν και αυτοί που είναι διστακτικοί στο να αγοράσουν ένα αυτοκίνητο, που κινείται με τη χρήση μπαταρίας και όχι με κάποιο καύσιμο, όπως βενζίνη και πετρέλαιο. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν κάποια θετικά και κάποια αρνητικά, με αποτέλεσμα να έχουμε αυτόν τον διχασμό ανάμεσα στο κοινό.

Για την ακρίβεια, ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο προσφέρει, πέρα από τους μηδενικούς ρύπους, που σημαίνει ότι είναι φιλικό προς το περιβάλλον και πιο αθόρυβο, στιγμιαία ροπή όποτε το απαιτήσει ο οδηγός, γι’ αυτό και βλέπουμε τα ηλεκτρικά να έχουν εξαιρετικές επιδόσεις.

Για παράδειγμα, ένα Tesla Model 3 Performance μπορεί να επιταχύνει από στάση σε περίπου 60 μίλια/ώρα, δηλαδή σε κάτι λιγότερο από 100 χλμ./ώρα, σε 3,2 δευτερόλεπτα, τη στιγμή που ένα τυπικό σεντάν το πράττει αυτό σε λιγότερο από 6 δεύτερα, κάτι που σημαίνει ότι χρειάζεται τον διπλάσιο χρόνο.

Επίσης, με αυτοκίνητο, το οποίο έχει κινητήρα εσωτερικής καύσης, ο οδηγός πρέπει να περιμένει ο κινητήρας να φτάσει στην κατάλληλη κατάσταση, καθώς και να υπάρχει η κατάλληλη ταχύτητα στο κιβώτιο, για να σου δώσει τη μέγιστη ταχύτητα, ενώ στο ηλεκτρικό απλά πατάς το γκάζι και φεύγεις.

Διαβάστε περισσότερα στο Autonomous.gr

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Kostas

Δωσατε ενα παράδειγμα με αυτοκινητο που κοστιζει 80.000 ευρώ,σε αυτα τα λεφτα και βενζίνη να παρεις ιδια αποδοση θα εχεις.καλα τα πλεονεκτήματα που λετε αλλα δυστυχώς τα μειονεκτήματα ειναι περισσότερα.σε καμια 10ρια χρονια το ξανασηζηταμε

Γιώργος Χανιά

Αφήσατε στην άκρη το πιο σημαντικό μειονέκτημα…… Μετά από 7-8 χρόνια πόσο θα κοστίζει η αντικατάσταση των μπαταριών του αυτοκινήτου?? Μήπως πρέπει να δώσεις μαζεμένα όλα αυτά τα χρήματα που θα έχεις γλιτώσει από τα καύσιμα??

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Cars LG

Η LG αναπτύσσει τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης

Οι καινοτόμες δυνατότητες Infotainment εντός του οχήματος της LG συνδυάζονται με τις τεχνολογίες αιχμής ADAS και AD της Magna στην τελευταία συνεργασία των εταιρειών.

Cars GIMS Qatar 2023

Geneva International Motor Show Qatar 2023: Απολογισμός

Η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης στο Κατάρ κλείνει με εντυπωσιακή επισκεψιμότητα 180.000 επισκεπτών σε διάστημα 10 ημερών.

Cars GIMS Qatar 2023

GIMS Qatar 2023: Όλες οι ανακοινώσεις

Οι διοργανωτές της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης συνεργάζονται με το Κατάρ και πραγματοποιούν την έκθεση GIMS Qatar 2023.

Cars featured GIMS Qatar 2023

8.000 χλμ. με δυο ηλεκτρικά van Volkswagen ID Buzz [GIMS Tour d’Excellence]

Αυτή η διαφορετική αποστολή στο τιμόνι δύο 100% ηλεκτρικών Volkswagen ID Buzz πέρασε από Ευρώπη, Βαλκάνια, την Ελλάδα(!) και άλλες χώρες, χωρίς βοήθεια.