SKODA ENYAQ iV: Όλες οι τεχνολογίες του νέου ηλεκτρικού SUV

Νέες μορφές προβολής και διαδικτυακές υπηρεσίες ειδικά για τα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα ορίζουν την προηγμένη ψυχαγωγία ENYAQ iV από την τεχνολογία Modular Infotainment Matrix τελευταίας γενιάς. Το κέντρο ελέγχου είναι η κεντρική οθόνη αφής η οποία, σε 13 ίντσες, είναι η μεγαλύτερη οθόνη σε SKODA.

πορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί με έλεγχο χειρονομίας και μέσω του ψηφιακού βοηθού φωνής Laura. Το πρόσφατα σχεδιασμένο ψηφιακό πιλοτήριο 5,3 ιντσών εμφανίζει με σαφήνεια τις πιο σημαντικές πληροφορίες. Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε τέσσερις διαφορετικές διατάξεις, οι οποίες μπορούν να λειτουργούν διαισθητικά χρησιμοποιώντας το πολυλειτουργικό τιμόνι. Μια μόνιμη σύνδεση στο Διαδίκτυο επιτρέπει τη χρήση πολλών καινοτόμων διαδικτυακών υπηρεσιών, πολλές από τις οποίες έχουν σχεδιαστεί ειδικά για ηλεκτρικά οχήματα, όπως ο έλεγχος της φόρτισης της μπαταρίας ή ο κλιματισμός του εσωτερικού από απόσταση μέσω της εφαρμογής MySKODA.

Το SKODA ENYAQ iV διαθέτει δύο ψηφιακές οθόνες σε νέες μορφές. Το επανασχεδιασμένο Digital Cockpit εμφανίζει τις πιο σημαντικές πληροφορίες, όπως ταχύτητα, δεδομένα οδήγησης, συστήματα πλοήγησης και ενεργή βοήθεια, σε οθόνη 5,3 ιντσών. Ο οδηγός χρησιμοποιεί το πολυλειτουργικό τιμόνι για τον έλεγχο πολλών λειτουργιών του ηλεκτρικού οχήματος και συστημάτων υποβοήθησης, καθώς και για εναλλαγή μεταξύ των τεσσάρων διαφορετικών διατάξεων ψηφιακού πιλοτηρίου. Η προαιρετική head-up οθόνη προβάλλει πρόσθετες πληροφορίες στο οπτικό πεδίο του οδηγού.

Σύστημα ψυχαγωγίας με τη μεγαλύτερη οθόνη αφής σε SKODA

Με ένα εντυπωσιακό μέγεθος οθόνης 13 ιντσών, η οθόνη του Skoda ENYAQ iV που μοιάζει να είναι ελεύθερη στο κέντρο του ταμπλό, είναι η μεγαλύτερη σε οποιοδήποτε τρέχον μοντέλο SKODA. Οι διατάξεις μπορούν να εξατομικευτούν και η οθόνη αφής μπορεί να λειτουργήσει χρησιμοποιώντας ένα ρυθμιστικό αφής, χειρονομίες πολλαπλής αφής, έλεγχο χειρονομίας ή τον ψηφιακό βοηθό φωνής Laura. Καταλαβαίνει οδηγίες σε 15 γλώσσες, έξι από τις οποίες μπορεί να επεξεργαστεί ακόμη και με προφορικές προτάσεις.

Το σύστημα ψυχαγωγίας του ENYAQ iV λαμβάνει ψηφιακό ραδιόφωνο DAB καθώς και διαδικτυακό και υβριδικό ραδιόφωνο ως στάνταρ. Ένα smartphone μπορεί να συνδυαστεί με το σύστημα χωρίς καλώδιο χρησιμοποιώντας Wireless SmartLink, Android Auto, Apple CarPlay ή MirrorLink ™ και μπορεί να φορτιστεί επαγωγικά όταν τοποθετηθεί στο Phone Box. Το ENYAQ iV 50 διαθέτει τέσσερα ηχεία ενώ για τα ENYAQ iV 60 και 80, ένας ενισχυτής με 4 x 20 watt και οκτώ ηχεία διατίθενται στάνταρ.

Ειδικές λειτουργίες για όλα τα ηλεκτρικά οχήματα από το SKODA Connect

Χάρη στο ενσωματωμένο eSIM, το SKODA ENYAQ iV διαθέτει μόνιμη σύνδεση στο Διαδίκτυο, παρέχοντας στους χρήστες πρόσβαση σε πολλές λειτουργίες που υποστηρίζονται από διαδικτυακά δεδομένα και επιτρέπουν στους χάρτες πλοήγησης ή στο λογισμικό του συστήματος να ενημερώνονται από απόσταση. Οι πληροφορίες κυκλοφορίας, για παράδειγμα, βασίζονται σε δεδομένα σε πραγματικό χρόνο που λαμβάνονται από το Διαδίκτυο, όπως και ο σχεδιαστής διαδρομής της προαιρετικής λειτουργίας πλοήγησης.

Ορισμένες επιλογές στο πλήρες φάσμα των διαδικτυακών υπηρεσιών για κινητές συσκευές που διατίθενται στο SKODA Connect έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της ηλεκτροκινητικότητας. Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή MySKODA ή την διαδικτυακή πύλη, ο ιδιοκτήτης μπορεί να ελέγξει εξ αποστάσεως τη φόρτιση της μπαταρίας, να ενεργοποιήσει τον κλιματισμό πριν ξεκινήσει το ταξίδι του ή να ορίσει αντίστοιχα δρομολόγια. Πολλές άλλες υπηρεσίες σύντομα θα προστεθούν εξ αποστάσεως.

Το ENYAQ iV θα μπορεί να στέλνει μηνύματα στο smartphone του χρήστη, για παράδειγμα, εάν έχει κλαπεί, αφήνει μια προκαθορισμένη περιοχή ή ταξιδεύει γρηγορότερα από το καθορισμένο όριο ταχύτητας. Στο μέλλον, οι υπηρεσίες Care Connect θα είναι σε θέση να διαγνώσουν ή ακόμη και να διορθώσουν τα σφάλματα από απόσταση σε περίπτωση προβλημάτων με το όχημα. Οι υπηρεσίες από το Infotainment Online μπορούν να βοηθήσουν σε θέματα σχεδιασμού που αφορούν την αυτονομία ή να εμφανίσουν αλλαγές σε πραγματικό χρόνο στην πορεία, για παράδειγμα, επιτρέποντας στον οδηγό να επωφεληθεί από ένα «πράσινο κύμα»

Οι λειτουργίες του οχήματος μπορούν να επεκταθούν εύκολα στο μέλλον

Θα είναι δυνατή η επέκταση των λειτουργιών των οχημάτων στο μέλλον. Η λειτουργία πλοήγησης, τα πρόσθετα χρώματα για τον φωτισμό περιβάλλοντος, το Adaptive Cruise Control ή το Auto Light Assist, για παράδειγμα, μπορούν στη συνέχεια να ενεργοποιηθούν μέσω του συστήματος ψυχαγωγίας στο όχημα ή στην ιστοσελίδα του SKODA Connect. Θα είναι επίσης δυνατή η εύκολη κράτηση αναβάθμισης της χωρητικότητας φόρτισης της μπαταρίας DC από 50 kW σε 100 kW ή 125 kW, online.

Δελτίο Τύπου

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Cars

4η Συνάντηση ιδιοκτητών ηλεκτρικών οχημάτων και φίλων της ηλεκτροκίνησης

Έχεις ηλεκτρικό αυτοκίνητο, ποδήλατο, σκούτερ ή πατίνι; Έχεις οποιοδήποτε ηλεκτρικό όχημα, σε περιμένουμε στη 4η Συνάντηση Ιδιοκτητών Ηλεκτρικών Οχημάτων στην Αθήνα.

Cars Volkswagen

ID. BUZZ AD: Ένα concept car της Volkswagen για αυτόνομη οδήγηση

Στο περιθώριο της Έκθεσης Αυτοκινήτου του Μονάχου (ΙΑΑ 2021), η Volkswagen Επαγγελματικά Οχήματα παρουσίασε ένα ειδικά διαμορφωμένο πρωτότυπο του ID.

Cars Mercedes-Benz

H Mercedes-Benz δημιούργησε αυτοκίνητο που διαβάζει το μυαλό

Στο πλαίσιο της παρουσίας της στην IAA Mobility 2021, η Mercedes-Benz παρουσίασε ένα concept όχημα που διαβάζει τη σκέψη του οδηγού.

Cars

GM: Φωτιά έπιασαν δύο ηλεκτρικά Chevrolet Bolt

Δύο περιστατικά ανάφλεξης σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα Chevrolet Bolt ήταν αρκετά για να θορυβηθεί η General Motors.