SKODA ENYAQ iV: Όλες οι τεχνολογίες του νέου ηλεκτρικού SUV

, SKODA ENYAQ iV: Όλες οι τεχνολογίες του νέου ηλεκτρικού SUV

Νέες μορφές προβολής και διαδικτυακές υπηρεσίες ειδικά για τα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα ορίζουν την προηγμένη ψυχαγωγία ENYAQ iV από την τεχνολογία Modular Infotainment Matrix τελευταίας γενιάς. Το κέντρο ελέγχου είναι η κεντρική οθόνη αφής η οποία, σε 13 ίντσες, είναι η μεγαλύτερη οθόνη σε SKODA.

πορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί με έλεγχο χειρονομίας και μέσω του ψηφιακού βοηθού φωνής Laura. Το πρόσφατα σχεδιασμένο ψηφιακό πιλοτήριο 5,3 ιντσών εμφανίζει με σαφήνεια τις πιο σημαντικές πληροφορίες. Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε τέσσερις διαφορετικές διατάξεις, οι οποίες μπορούν να λειτουργούν διαισθητικά χρησιμοποιώντας το πολυλειτουργικό τιμόνι. Μια μόνιμη σύνδεση στο Διαδίκτυο επιτρέπει τη χρήση πολλών καινοτόμων διαδικτυακών υπηρεσιών, πολλές από τις οποίες έχουν σχεδιαστεί ειδικά για ηλεκτρικά οχήματα, όπως ο έλεγχος της φόρτισης της μπαταρίας ή ο κλιματισμός του εσωτερικού από απόσταση μέσω της εφαρμογής MySKODA.

, SKODA ENYAQ iV: Όλες οι τεχνολογίες του νέου ηλεκτρικού SUV

Το SKODA ENYAQ iV διαθέτει δύο ψηφιακές οθόνες σε νέες μορφές. Το επανασχεδιασμένο Digital Cockpit εμφανίζει τις πιο σημαντικές πληροφορίες, όπως ταχύτητα, δεδομένα οδήγησης, συστήματα πλοήγησης και ενεργή βοήθεια, σε οθόνη 5,3 ιντσών. Ο οδηγός χρησιμοποιεί το πολυλειτουργικό τιμόνι για τον έλεγχο πολλών λειτουργιών του ηλεκτρικού οχήματος και συστημάτων υποβοήθησης, καθώς και για εναλλαγή μεταξύ των τεσσάρων διαφορετικών διατάξεων ψηφιακού πιλοτηρίου. Η προαιρετική head-up οθόνη προβάλλει πρόσθετες πληροφορίες στο οπτικό πεδίο του οδηγού.

, SKODA ENYAQ iV: Όλες οι τεχνολογίες του νέου ηλεκτρικού SUV

Σύστημα ψυχαγωγίας με τη μεγαλύτερη οθόνη αφής σε SKODA

Με ένα εντυπωσιακό μέγεθος οθόνης 13 ιντσών, η οθόνη του Skoda ENYAQ iV που μοιάζει να είναι ελεύθερη στο κέντρο του ταμπλό, είναι η μεγαλύτερη σε οποιοδήποτε τρέχον μοντέλο SKODA. Οι διατάξεις μπορούν να εξατομικευτούν και η οθόνη αφής μπορεί να λειτουργήσει χρησιμοποιώντας ένα ρυθμιστικό αφής, χειρονομίες πολλαπλής αφής, έλεγχο χειρονομίας ή τον ψηφιακό βοηθό φωνής Laura. Καταλαβαίνει οδηγίες σε 15 γλώσσες, έξι από τις οποίες μπορεί να επεξεργαστεί ακόμη και με προφορικές προτάσεις.

Το σύστημα ψυχαγωγίας του ENYAQ iV λαμβάνει ψηφιακό ραδιόφωνο DAB καθώς και διαδικτυακό και υβριδικό ραδιόφωνο ως στάνταρ. Ένα smartphone μπορεί να συνδυαστεί με το σύστημα χωρίς καλώδιο χρησιμοποιώντας Wireless SmartLink, Android Auto, Apple CarPlay ή MirrorLink ™ και μπορεί να φορτιστεί επαγωγικά όταν τοποθετηθεί στο Phone Box. Το ENYAQ iV 50 διαθέτει τέσσερα ηχεία ενώ για τα ENYAQ iV 60 και 80, ένας ενισχυτής με 4 x 20 watt και οκτώ ηχεία διατίθενται στάνταρ.

, SKODA ENYAQ iV: Όλες οι τεχνολογίες του νέου ηλεκτρικού SUV

Ειδικές λειτουργίες για όλα τα ηλεκτρικά οχήματα από το SKODA Connect

Χάρη στο ενσωματωμένο eSIM, το SKODA ENYAQ iV διαθέτει μόνιμη σύνδεση στο Διαδίκτυο, παρέχοντας στους χρήστες πρόσβαση σε πολλές λειτουργίες που υποστηρίζονται από διαδικτυακά δεδομένα και επιτρέπουν στους χάρτες πλοήγησης ή στο λογισμικό του συστήματος να ενημερώνονται από απόσταση. Οι πληροφορίες κυκλοφορίας, για παράδειγμα, βασίζονται σε δεδομένα σε πραγματικό χρόνο που λαμβάνονται από το Διαδίκτυο, όπως και ο σχεδιαστής διαδρομής της προαιρετικής λειτουργίας πλοήγησης.

Ορισμένες επιλογές στο πλήρες φάσμα των διαδικτυακών υπηρεσιών για κινητές συσκευές που διατίθενται στο SKODA Connect έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της ηλεκτροκινητικότητας. Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή MySKODA ή την διαδικτυακή πύλη, ο ιδιοκτήτης μπορεί να ελέγξει εξ αποστάσεως τη φόρτιση της μπαταρίας, να ενεργοποιήσει τον κλιματισμό πριν ξεκινήσει το ταξίδι του ή να ορίσει αντίστοιχα δρομολόγια. Πολλές άλλες υπηρεσίες σύντομα θα προστεθούν εξ αποστάσεως.

, SKODA ENYAQ iV: Όλες οι τεχνολογίες του νέου ηλεκτρικού SUV

Το ENYAQ iV θα μπορεί να στέλνει μηνύματα στο smartphone του χρήστη, για παράδειγμα, εάν έχει κλαπεί, αφήνει μια προκαθορισμένη περιοχή ή ταξιδεύει γρηγορότερα από το καθορισμένο όριο ταχύτητας. Στο μέλλον, οι υπηρεσίες Care Connect θα είναι σε θέση να διαγνώσουν ή ακόμη και να διορθώσουν τα σφάλματα από απόσταση σε περίπτωση προβλημάτων με το όχημα. Οι υπηρεσίες από το Infotainment Online μπορούν να βοηθήσουν σε θέματα σχεδιασμού που αφορούν την αυτονομία ή να εμφανίσουν αλλαγές σε πραγματικό χρόνο στην πορεία, για παράδειγμα, επιτρέποντας στον οδηγό να επωφεληθεί από ένα «πράσινο κύμα»

Οι λειτουργίες του οχήματος μπορούν να επεκταθούν εύκολα στο μέλλον

Θα είναι δυνατή η επέκταση των λειτουργιών των οχημάτων στο μέλλον. Η λειτουργία πλοήγησης, τα πρόσθετα χρώματα για τον φωτισμό περιβάλλοντος, το Adaptive Cruise Control ή το Auto Light Assist, για παράδειγμα, μπορούν στη συνέχεια να ενεργοποιηθούν μέσω του συστήματος ψυχαγωγίας στο όχημα ή στην ιστοσελίδα του SKODA Connect. Θα είναι επίσης δυνατή η εύκολη κράτηση αναβάθμισης της χωρητικότητας φόρτισης της μπαταρίας DC από 50 kW σε 100 kW ή 125 kW, online.

, SKODA ENYAQ iV: Όλες οι τεχνολογίες του νέου ηλεκτρικού SUV

Δελτίο Τύπου

Ο Νίκος Ζώης είναι φανατικός gamer με πολυεπίπεδη εμπειρία τόσο στα παλιά arcade όσο και στα σημερινά multi-player online games. Έχει πτυχίο λογιστή και είναι πατέρας ενός παιδιού το οποίο έχει βάλει σκοπό να κάνει gadgetάκια όπως ακριβώς είναι και αυτός!

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet ChatGPT featured

ChatGPT: Πανεπιστήμιο στο Χονγκ Κονγκ εγκρίνει τη χρήση του στα μαθήματα

Πανεπιστήμιο στο Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσε ότι εγκρίνει τη χρήση από φοιτητές εργαλείων με δυνατότητα AI, όπως το ChatGPT, στα μαθήματα.

Smartphones ASUS featured

Asus ROG Phone 7: Έρχεται επίσημα στις 13 Απριλίου

Σύμφωνα με δημοσίευση της ROG στο Twitter, θα πραγματοποιηθεί επίσημη εκδήλωση παρουσίασης της σειράς ROG Phone 7 στις 13 Απριλίου.

Smartphones featured Xiaomi Xiaomi Redmi Note

Redmi Note 12 series: Φτάνει στην Ευρώπη, αυτές είναι οι τιμές

Τέσσερα μοντέλα Redmi Note 12 θα γίνουν διαθέσιμα στην Ευρώπη. Πρόκειται για τα Redmi Note 12 Pro+, Note 12 Pro και Note 12 (5G και 4G).

Smartphones featured Xiaomi Xiaomi Redmi Note

Redmi Note 12 Turbo: Στο Geekbench με Snapdragon 7+ Gen 2

Το Redmi Note 12 Turbo θα είναι το πρώτο smartphone στον κόσμο που θα χρησιμοποιεί το chipset Qualcomm Snapdragon 7+ Gen 2.