Η Ν. Κορέα δημιουργεί πόλη ειδικά για αυτόνομα οχήματα

korea autonomous cars city, Η Ν. Κορέα δημιουργεί πόλη ειδικά για αυτόνομα οχήματα

Πολλές εταιρείες είτε δραστηριοποιούνται στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας είτε όχι, έχουν δείξει το ενδιαφέρον τους για την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης. Μέσα στα επόμενα χρόνια, αναμένεται αν αλλάξει εντελώς ο τρόπος με τον οποίο κινούμαστε στους δρόμους.

Ωστόσο, για να γίνει αυτό θα πρέπει να προηγηθούν οι απαραίτητες δοκιμές σε πραγματικές συνθήκες. Για να μπορέσουν όμως οι εταιρείες να πάρουν τις σχετικές άδειες, η νομοθεσία είναι πάρα πολύ αυστηρή.

Η Νότια Κορέα βρήκε τη λύση και αποφάσισε να δημιουργήσει μια πόλη ειδικά για αυτόν τον σκοπό, για να γίνονται δηλαδή οι δοκιμές αυτόνομων οχημάτων.

Η Korea Business Times αναφέρει ότι πρόκειται για μια έκταση 88 στρεμμάτων και θα έχει όλες τις συνθήκες που θα είχαν οι δρόμοι σε μια κανονική πόλη. Θα δημιουργηθούν σημεία για πάρκινγκ, ειδικές λωρίδες για λεωφορεία, ταχείας κυκλοφορίας κλπ.

θα είναι η μεγαλύτερη εγκατάσταση του είδους της στον κόσμο, όπου θα γίνονται δοκιμές αυτόνομων οχημάτων. Οι εταιρείες που ενδιαφέρονται για τέτοιες δοκιμές θα μπορούν να τις πραγματοποιούν στη Ν. Κορέα χωρίς να χρειάζεται να περιμένουν τις ανάλογες άδειες από κάθε πόλη.

Η συγκεκριμένη πόλη θα ονομαστεί K-City και έχει γίνει επένδυση πάνω 17 δισ. δολάρια. Τον Οκτώβριο θα ξεκινήσουν οι δοκιμές ταχείας κυκλοφορίας ενώ ολόκληρη η πόλη θα είναι έτοιμη στα μέσα του 2018.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Cars LG

Η LG αναπτύσσει τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης

Οι καινοτόμες δυνατότητες Infotainment εντός του οχήματος της LG συνδυάζονται με τις τεχνολογίες αιχμής ADAS και AD της Magna στην τελευταία συνεργασία των εταιρειών.

Cars GIMS Qatar 2023

Geneva International Motor Show Qatar 2023: Απολογισμός

Η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης στο Κατάρ κλείνει με εντυπωσιακή επισκεψιμότητα 180.000 επισκεπτών σε διάστημα 10 ημερών.

Cars GIMS Qatar 2023

GIMS Qatar 2023: Όλες οι ανακοινώσεις

Οι διοργανωτές της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης συνεργάζονται με το Κατάρ και πραγματοποιούν την έκθεση GIMS Qatar 2023.

Cars featured GIMS Qatar 2023

8.000 χλμ. με δυο ηλεκτρικά van Volkswagen ID Buzz [GIMS Tour d’Excellence]

Αυτή η διαφορετική αποστολή στο τιμόνι δύο 100% ηλεκτρικών Volkswagen ID Buzz πέρασε από Ευρώπη, Βαλκάνια, την Ελλάδα(!) και άλλες χώρες, χωρίς βοήθεια.