Η συμφωνία Apple και KIA για τη κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκίνητων είναι προ των πυλών

, Η συμφωνία Apple και KIA για τη κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκίνητων είναι προ των πυλών

Στον κόσμο της αυτοκίνησης ετοιμάζεται να εισέλθει η Apple και φέρεται ότι θέλει να το πράξει αυτό σε συνεργασία με την KIA. Όπως αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης της Κορέας, η δημοφιλής εταιρεία βρίσκεται σε συζητήσεις με τη γνωστή αυτοκινητοβιομηχανία, ώστε να ολοκληρωθεί η μεταξύ τους συμφωνία για τις ανάγκες παραγωγής ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Σύμφωνα με τα όσα γράφονται, οι δύο εταιρείες πρόκειται να επενδύσουν 3,6 δισεκατομμύρια δολάρια, προκειμένου να παράγουν 100.000 ηλεκτρικά οχήματα μέχρι το 2024 στο εργοστάσιο της Kia, που εδρεύει στην Τζόρτζια των ΗΠΑ.

Ορμώμενη από την πρόοδο στα ηλεκτρικά οχήματα της Tesla, της μεγαλύτερης εταιρείας κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων παγκοσμίως, η Apple θέλησε να ακολουθήσει το παράδειγμα της Tesla να κυκλοφορήσει στο εμπόριο πρώτα ένα ακριβό ηλεκτρικό αυτοκίνητο υψηλών προδιαγραφών και εν συνεχεία με πιο προσιτού προϋπολογισμού μοντέλα.

Με τα έως τώρα δεδομένα, το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο των Apple και KIA θα κατασκευαστεί πάνω στην πλατφόρμα E-GMP, την οποία παράγει ο Όμιλος της Hyundai, όπου ανήκει η Kia. Η πλατφόρμα προσφέρει αυτονομία άνω των 500 χιλιομέτρων στον κύκλο WLTP, φόρτιση μπαταρίας μέχρι το 80% σε 18 λεπτά μέσω ταχείας φόρτισης, επιτάχυνση από στάση σε 100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 3,5 δευτερόλεπτα και μέγιστη ταχύτητα τα 260 χλμ./ώρα.

Σύμφωνα με τον διάσημο αναλυτή της Apple, τον Ming-Chi Kuo, προβλέπεται ότι η παρουσίαση του πρώτου “Apple Car” δρομολογείται για το 2025.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Chrpaplos

και τι θα κάνουν τώρα οι apple fans ? πως θα ξεπέσουν σε “φτηνιάρικο” ΚΙΑ; Αχ, γιατί τους το κάνες αυτό καλή μου APPLE ? δεν μπορούσες να κάνεις συμφωνία με mercedes ή BMW η έστω Audi? η ΚΙΑ είναι καλή για xiaomi οχι για την APPLE …. :):):):):):):):):):):):):):):):):)

sotiris

ο λογοσ που πηγε στηκ ΚΙΑ ειναι γιατι ειναι μια απο τις εταιρείες που παρεχουν 7+ χρονια εγγυηση , αρα και αξιοπιστία. ΚΙΑ ειναι μια απο τις κορυφαιες εταιρειες στατιστικα με τα λιγοτερα προβληματα.
Δεν θα πηγαινε σε εταιρεια που δεν εχει ολα τα παραπανω λογο αξιοπιστιας που παρεχει η APPLE και στα προιοντα της.
Πριν κραξεις γιαβαζε το γιατι ή μαθαινε εστω.
Η ημιμαθεια ειναι χειροτερη της αμαθειας βασικε.

ΝΙΚΟΣ

Το Απολ car δλδ θα ναι ένα ηλεκτρικό by Kia me to μηλαράκι κ ios included? Ω ΜΟΝΤΙΕ!! 🤣🤣😂

Alex

Φίλε το παιδί παραπάνω απλά είπε πως η Apple που απο την γέννηση της θέλει να φαίνεται/είναι μια premium εταιρία (με το ζόρι να βγαζει κινητό 400 ευρώ) θα συνεργαστεί με μια σίγουρα οχι premium εταιρία μέσα σε τόσες άλλες (mercedes,tesla,audi etc). Κανείς δεν είπε πως αυτη δεν ειναι καλή κίνηση, απλά έρχεται σε μια μικρή αντίθεση με τον χαρακτήρα της που τα fanboys δεν θα χαρούν (αν και απ’ότι φαίνετα θα πάει σε ενα αντίστοιχο tesla roadster).

SUPS 👨‍⚖️

Αν συνεργαζοταν με αυτους τους κολοσσους της αυτοκινησης τοτε θα ειχε πολυ λιγοτερα περιθωρια κερδους και αμφιβαλλω αν θα δεχοταν η Daimler να παραχωρησει το σημα για να παρει ολη τη δοξα η Apple…Η συνεργασια αυτη σιγουρα ανεβαζει την αξια και το brand της Κia πραγμα που η μαμα Hyundai μαλλον δεν μπορει να κανει μονη….Απο κει και περα τα αυτοκινητα της apple το πιθανοτερο ειναι να ανηκουν και να συγκριθουν ειτε οπως ειπες με roadster ειτε με >Ε class A5 BMW series 7….Αμφιβαλλω οτι θα βγαλει τελικα συμβατικα EV πολης…Παντως η ΚΙΑ θα ειναι η μονη κερδισμενη γιατι ειναι σιγουρο οτι θα αποκτησει τεραστια κεφαλαια και ρευστοτητα χωρις τραπεζικο δανεισμο…

Fotis

προφανώς τα ξέρει όσα λες, αλλά το τρολάρισμα το τραβάει ο οργανισμός σας… άλλο που κάνεις τον κινέζο.. Επόμενο βήμα για την Apple να ζητήσει ταπεινή συγνώμη για την απάτη των υπερτιμημένων χαμηλής καινοτομίας προιόντων και για εξιλέωση να μετονομαστεί σε.. us_xiaomi

Ovelix

Η πραγματικότητα της συνεργασίας έχει ως εξής, η Apple χρηματοδοτεί την Hyundai-Kia για να κάνει την έρευνα και την ανάπτυξη του ηλεκτρικού αυτοκινήτου γιατί η Apple δεν έχει ιδέα από αυτοκίνητα και μετά θα βάζει το δαγκωμένο μύλο στο καπό του αυτοκινήτου και θα το πουλάει σαν προϊόν Apple, όπως κάνει και τώρα, η Apple λογισμικό φτιάχνει, το κατασκευαστικό μέρος το έχει Κινέζικη εταιρία (υγ. δεν μιλάω για το εργοστάσιο) όπου αγοράζει οθόνες, πλακέτες, μπαταρίες κλπ από άλλους κατασκευαστές και τα συναρμολογεί και αυτό το προϊόν πουλιέται ως iPhone, iPad κλπ, αν δεν φτιάξουν οι άλλοι οθόνες κλπ η Apple θα μείνει <<με το λογισμικό στα χέρια>>

Byron

δεν ξερω για τις μπαταριες αλλα τις οθονες και τις πλακετες τις σχεδιαζει η απλ και κανουν την παραγωγη αλλοι

Γιαννης

Πολυ καλη κινηση απο την Apple που στηριζεται σε μια αποδεδειγμενα ποιοτικη και αξιοπιστη εταιρεια οπως η Kia και οχι σε καμια που βγαζει προβληματικα αυτοκινητα οπως η Κουβαγκεν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.

Smartphones Apple iPad iPad Air

iPad Air 12,9 ιντσών: Χωρίς οθόνη Mini LED τελικά

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Apple σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει οθόνες Mini LED που της είχαν μείνει από το iPad Pro 12,9″.