Tα αυτόνομα αυτοκίνητα αντιμετωπίζουν ζητήματα στις ΗΠΑ

ΗΠΑ, Tα αυτόνομα αυτοκίνητα αντιμετωπίζουν ζητήματα στις ΗΠΑ

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες και οι εταιρείες τεχνολογίας αντιμετωπίζουν έναν “ανώμαλο” δρόμο στις ΗΠΑ για την εκκαθάριση των ρυθμιστικών εμποδίων για την ανάπτυξη αυτόνομων οχημάτων (AVs) χωρίς ανθρώπινο έλεγχο σε δημόσιους δρόμους, δήλωσαν αξιωματούχοι του κλάδου και νομοθέτες.

Η Ford Motor Co και η Volkswagen AG δήλωσαν ότι θα κλείσουν την startup αυτόνομης οδήγησης Argo AI, λέγοντας ότι η τεχνολογία ήταν πολύ μακριά. Το ίδιο ισχύει και όταν πρόκειται για κανόνες γύρω από την τεχνολογία. Η νομοθεσία στο Κογκρέσο έχει σταματήσει για περισσότερα από πέντε χρόνια σχετικά με τον τρόπο τροποποίησης των κανονισμών ώστε να συμπεριλάβουν τα αυτοοδηγούμενα αυτοκίνητα, συμπεριλαμβανομένου του πεδίου εφαρμογής της προστασίας των καταναλωτών και της νομικής προστασίας.

Και οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ δεν έχουν δώσει καμία ένδειξη πότε θα μπορούσαν να προχωρήσουν σε αιτήματα για την αρχική έγκριση μερικών χιλιάδων αυτοοδηγούμενων αυτοκινήτων στους δρόμους των ΗΠΑ χωρίς τιμόνι ή πεντάλ φρένων. Αξιωματούχοι της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας των ΗΠΑ αρνήθηκαν να πουν πότε θα μπορούσαν να δράσουν.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Chip Japan USA

Ιαπωνία: Περιορισμός στις εξαγωγές εξοπλισμού για την κατασκευή chip

Η ιαπωνική κυβέρνηση ανακοίνωσε την πρόθεσή της να προχωρήσει στην επιβολή περιορισμών ως προς τις εξαγωγές εξοπλισμού για την κατασκευή chip.

Internet Social Media TikTok USA

ΗΠΑ: Επιταχύνουν τον αποκλεισμό του TikTok

Οι ΗΠΑ επιταχύνουν τις διαδικασίες για το νομοσχέδιο που σχετίζεται με το TikTok και τα θέματα εθνικής ασφαλείας, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Κέβιν Μακάρθι.

Business Social Media TikTok USA

TikTok: Ο Shou Zi Chew “απολογείται” στο Κογκρέσο των ΗΠΑ

Ενώπιον του αμερικάνικου Κογκρέσου αναμένεται να βρεθεί ο CEO του TikTok, Shou Zi Chew μετά τις κατηγορίες για παραβίαση των δεδομένων των χρηστών και τον αποκλεισμό της εφαρμογής σε αρκετές χώρες του πλανήτη.

Smartphones Facebook Instagram Meta

Meta: Εγκαινιάζει την συνδρομητική υπηρεσία για Facebook και Instagram

Η Meta λανσάρει στις ΗΠΑ τη νέα της συνδρομητική υπηρεσία, η οποία θα επιτρέπει στους χρήστες των Facebook και Instagram να διαθέτουν επαληθευμένους λογαριασμούς, αλλά έναντι πληρωμής.