Όλα τα νέα μοντέλα Volvo θα δέχονται over-the-air ενημερώσεις λογισμικού

Vovlo OTA update, Όλα τα νέα μοντέλα Volvo θα δέχονται over-the-air ενημερώσεις λογισμικού

Όλα τα νέα μοντέλα Volvo είναι τώρα διαθέσιμα με δυνατότητα λήψης ασύρματων (over-the-air) ενημερώσεων λογισμικού. Πρόκειται για μία σημαντική τεχνολογία που συνεισφέρει στη φιλοδοξία της Volvo Cars να βελτιώνει συνεχώς τα αυτοκίνητα των πελατών της, αλλά και να παγιώσει τη θέση της ως μίας εκ των ηγετικών δυνάμεων στον κλάδο, όσον αφορά την ασύρματη (over-the-air) ενημέρωση λογισμικού των αυτοκινήτων.

Η δυνατότητα λήψης ασύρματων (over-the-air) ενημερώσεων που αρχικά λανσαρίστηκε στα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της Volvo Cars παρέχεται πλέον στα XC90, S60 και V60. Αυτό σημαίνει ότι η σειρά μοντέλων της εταιρείας μπορεί πλέον στο σύνολό της να δεχθεί μία ασύρματη (over-the-air) ενημέρωση ολόκληρου του λειτουργικού συστήματος του αυτοκινήτου.

Οι ιδιοκτήτες Volvo θα λάβουν μία ενημέρωση του συστήματος infotainment του αυτοκινήτου τους με την τελευταία έκδοση του Android Automotive OS, Android™ 11. Θα αποκτήσουν επίσης πρόσβαση σε νέες κατηγορίες εφαρμογών στο Google Play, μεταξύ άλλων για την πλοήγηση, τη φόρτιση και τη στάθμευση, ενώ το video streaming αναμένεται να προστεθεί αργότερα εντός του έτους.

Vovlo OTA update, Όλα τα νέα μοντέλα Volvo θα δέχονται over-the-air ενημερώσεις λογισμικού

Επιπλέον, η τελευταία ασύρματη (over-the-air) ενημέρωση φέρνει αναβαθμίσεις σε λειτουργίες που εκτείνονται από την καλύτερη διαχείριση ενέργειας μέσω βελτίωσης της λειτουργίας προ-κλιματισμού καμπίνας έως τη λειτουργικότητα της εφαρμογής Volvo Cars για το κινητό και των in-car εφαρμογών.

Οι βελτιώσεις στη διαχείριση ενέργειας αφορούν το σύστημα ψύξης/ θέρμανσης της μπαταρίας στα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα και ενισχύουν την αυτονομία κατά τη διάρκεια τόσο των κρύων όσο και των ζεστών ημερών. Η βελτίωση των χρόνων φόρτισης επιτυγχάνεται, για παράδειγμα, μέσω προθέρμανσης της μπαταρίας. Επίσης, κατά τη διάρκεια της φόρτισης αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων η εφαρμογή Volvo Cars λαμβάνει πιο συχνές ενημερώσεις από το αυτοκίνητο για το ποσοστό φόρτισης.

Η τελευταία ασύρματη (over-the-air) ενημέρωση είναι η όγδοη ολοκληρωμένη ασύρματη ενημέρωση μοντέλων της εταιρείας και θα φθάσει σε 190.000 αυτοκίνητα Volvo σε όλο τον κόσμο.

Vovlo OTA update, Όλα τα νέα μοντέλα Volvo θα δέχονται over-the-air ενημερώσεις λογισμικού

Η ενημέρωση που κυκλοφορεί αυτή την εβδομάδα σηματοδοτεί επίσης το λανσάρισμα των ασύρματων (over-the-air) ενημερώσεων σε αρκετές νέες αγορές ανά τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων της Ινδίας, της Ταϊβάν και της Νέας Ζηλανδίας, ύστερα από την επέκταση σε αγορές όπως η Νότιος Κορέα, η Αυστραλία, η Ταϊλάνδη και η Σιγκαπούρη νωρίτερα εντός του έτους, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των αυτοκινήτων που επωφελούνται από αυτή τη δυνατότητα. Οι ασύρματες (over-the-air) ενημερώσεις λογισμικού είναι ήδη διαθέσιμες και στην ελληνική αγορά.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα η εταιρεία, πρόκειται να προσφέρει το σύστημα infotainment με ενσωματωμένες εφαρμογές και υπηρεσίες Google, όπως το Google Assistant και το Google Maps, σε όλα τα νέα μοντέλα της, διευρύνοντας τη διάθεση ενός από τα καλύτερα in-car συστήματα infotainment στην αγορά.

Το σύστημα infotainment της Volvo Cars αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Google και προσφέρει στους πελάτες Volvo ένα interface φιλικό προς τον χρήστη, ασύγκριτη συνδεσιμότητα και πρόσβαση σε ευρέως διαδεδομένες εφαρμογές και υπηρεσίες.

Μεγαλωμένος στην Πάτρα, ο Τάσος Παπανικολάου λατρεύει τα smartphones και οποιοδήποτε gadget μπορεί να κάνει την ζωή του πιο εύκολη και ευχάριστη. Σπουδάζει ηλεκτρολόγος - μηχανικός και συνεργάζεται με εταιρείες Stem στην Ισπανία.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Θήκη που διέρρευσε δείχνει το νέο Capture Button

Το iPhone 16 Pro αναμένεται να έχει ένα ολοκαίνουργιο Capture Button και μια εικόνα που μόλις διέρρευσε φαίνεται να το αποκαλύπτει.