Η Tesla ανακοινώνει νέα κεντρικά γραφεία μηχανικών στην Καλιφόρνια

Tesla Hewlett Packard, Η Tesla ανακοινώνει νέα κεντρικά γραφεία μηχανικών στην Καλιφόρνια

Η Tesla ανακοίνωσε νέα κεντρικά γραφεία μηχανικών στην Καλιφόρνια, λέγοντας ότι θα αναλάβει τους χώρους γραφείων στο Palo Alto που παλαιότερα καταλάμβανε η Hewlett Packard.

Ο Elon Musk έκανε την ανακοίνωση μαζί με τον κυβερνήτη της Καλιφόρνια Gavin Newsom, ο οποίος χαρακτήρισε την ανακοίνωση «απόδειξη της ζωντάνιας των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που είναι η Καλιφόρνια». Η εταιρεία συνεχίζει να λειτουργεί το εργοστάσιό της στο Fremont της Καλιφόρνια, έξω από το Σαν Φρανσίσκο. Και η Καλιφόρνια είναι μια από τις μεγαλύτερες αγορές της Tesla στον κόσμο. Αλλά η σχέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Tesla, Elon Musk, με το Golden State έχει γίνει όλο και πιο κλονισμένη με τα χρόνια.

Ο Musk είχε απειλήσει προηγουμένως να αποσύρει ολόκληρες τις επιχειρήσεις της Tesla από την Καλιφόρνια το 2020 με βάση τη σφοδρή διαφωνία του με τις εντολές του κρατικού καταφυγίου κατά τη διάρκεια της κορύφωσης της πανδημίας του Covid. Η Tesla μήνυσε ακόμη και την κομητεία στην οποία βρίσκεται το εργοστάσιο της εταιρείας στην Καλιφόρνια ως μορφή διαμαρτυρίας.

H Tesla διατήρησε την παρουσία της στην Καλιφόρνια. Η εταιρεία συνεχίζει να επενδύει στο εργοστάσιό της στο Fremont και εξακολουθεί να διατηρεί την παλιά της έδρα στο Palo Alto. Και η Καλιφόρνια έχει επενδύσει στην Tesla όλα αυτά τα χρόνια, με τη μορφή φορολογικών ελαφρύνσεων και άλλων κινήτρων που χρηματοδοτούνται από τους φορολογούμενους. Σύμφωνα με το γραφείο του Newsom, η Καλιφόρνια έχει επενδύσει περισσότερα από 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια στην Tesla από το 2009.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Elon Musk featured Neuralink

Neuralink: Ο πρώτος άνθρωπος με τσιπ εγκεφάλου παίζει σκάκι online

Η Neuralink έδειξε τον πρώτο της ασθενή να κινεί τον κέρσορα σε υπολογιστή χρησιμοποιώντας το τσιπ που έχει εμφυτευτεί στον εγκέφαλό του.

Business Elon Musk SpaceX

Starship: Η SpaceX του Elon Musk εκτόξευσε τον πιο ισχυρό πύραυλο που κατασκευάστηκε ποτέ

Στις 15:25 τοπική ώρα στην Ελλάδα, την Πέμπτη, το Starship της SpaceX πραγματοποίησε εκτόξευση από την εγκατάστασή του στο Τέξας.

Business Elon Musk featured Tesla

Optimus: Ο Elon Musk ανέβασε νέο βίντεο με το ρομπότ της Tesla να περπατάει στο εργαστήριο

O Elon Musk μοιράστηκε ένα νέο βίντεο το Σάββατο με το Optimus, το ρομπότ πάνω στο οποίο εργάζεται η Tesla από το 2021.

Business Elon Musk Neuralink

Ο πρώτος άνθρωπος με τσιπ εγκεφάλου μπορεί να ελέγξει το ποντίκι του υπολογιστή με τη σκέψη

Ο πρώτος άνθρωπος που έλαβε εμφύτευση τσιπ εγκεφάλου από τη Neuralink μπορεί να ελέγξει ένα ποντίκι υπολογιστή μόνο με τη σκέψη του.