Tesla Cybertruck: Περισσότερες από 650.000 προπαραγγελίες για το ηλεκτρικό SUV

, Tesla Cybertruck: Περισσότερες από 650.000 προπαραγγελίες για το ηλεκτρικό SUV

Μετά την αποκάλυψη του Cybertruck, η Tesla ξεκίνησε να δέχεται προπαραγγελίες για το επερχόμενο EV της με μόλις 100 δολάρια Αμερικής, κάτι που έγινε και με το Model 3 της εταιρείας. Σε αντίθεση όμως με το Model 3, όπου οι προπαραγγελίες μειώθηκαν δύο εβδομάδες μετά την αποκάλυψη του, το Cybertruck φαίνεται να συνεχίζει να κερδίζει τις εντυπώσεις των αγοραστών.

Όπως είχε ανακοινώσει ο CEO της Tesla, Elon Musk, την πρώτη κι όλας εβδομάδα των προπαραγγελιών έγιναν πάνω από 250.000 κρατήσεις, αν και λίγο αργότερα η εταιρεία σταμάτησε να ανακοινώνει τον ακριβή αριθμό. Όμως, σύμφωνα με πηγές η εταιρεία έφτασε τις 450.000 με 500.000 κρατήσεις τους επόμενους μήνες, χωρίς να γνωρίζουμε για ποια ακριβώς έκδοση.

Σύφμωνα με την εταιρεία αναλύσεων Wedbush Securities αυτή τη στιγμή οι προπαραγγελίες του Cybertruck έχουν φτάσει τις 650.000. Αν αυτός ο αριθμός δε σας φαίνεται εντυπωσιακός, τότε η μετατροπή σου σε περίπου 40 δισ. δολάρια Αμερικής ίσως σας πείσει. Οι προπαραγγελίες για το φθηνότερο μοντέλο των 40.000 δολαρίων, σύμφωνα πάντα με την πηγή, είναι μόλις το 17% των συνολικών κρατήσεων, με το υπόλοιπο 83% να μοιράζεται μεταξύ των εκδόσεων με διπλό και τριπλό μοτέρ, οι οποίες ξεκινούν από 50.000 δολάρια Αμερικής.

Ήδη το Elon Musk φαίνεται αρκετά αισιόδοξος για το εν λόγω μοντέλο, λέγοντας πως θα είναι το πιο δημοφιλές μοντέλο της σειράς. Η παραγωγή του Cybertruck θα ξεκινήσει, αν δεν υπάρξει νέο ξέσπασμα κρουσμάτων COVID-19, το 2021, αν και θα χρειαστούν χρόνια μέχρι η Tesla να μπορέσει να παραδώσει όλες αυτές τις προπαραγγελίες στους αγοραστές, πόσο μάλλον να πουλήσει σε νέους ενδιαφερόμενους.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Minas

*40 δισ ειναι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Elon Musk Tesla

Tesla Optimus: Μπορεί να βγει στην αγορά την επόμενη χρονιά

Ο Elon Musk ανακοίνωσε ότι η Tesla μπορεί να ξεκινήσει να πουλά το ανθρωποειδές ρομπότ Optimus της μέσα στην επόμενη χρονιά.

Business Elon Musk featured Tesla

Optimus: Ο Elon Musk ανέβασε νέο βίντεο με το ρομπότ της Tesla να περπατάει στο εργαστήριο

O Elon Musk μοιράστηκε ένα νέο βίντεο το Σάββατο με το Optimus, το ρομπότ πάνω στο οποίο εργάζεται η Tesla από το 2021.

Smartphones Elon Musk Tesla

Η Tesla κυκλοφόρησε βίντεο με το ρομπότ Optimus να κάνει γιόγκα

Η Tesla δημοσιοποίησε ένα update με την πρόοδο που έχει σημειωθεί στο ανθρωποειδές ρομπότ Optimus με ένα βίντεο που μοιάζει σχεδόν με CGI.

Internet Elon Musk Tesla Twitter

Elon Musk: Ακόμα δεν μπορεί να τουιτάρει ό,τι θέλει

Ο Elon Musk έχασε ακόμα μια φορά μια δικαστική διαμάχη για το δικαίωμά του να ποστάρει οτιδήποτε θέλει στο Twitter.