Η Tesla επιτρέπει στους οδηγούς να παίζουν βιντεοπαιχνίδια εν κινήσει, εγείροντας ανησυχίες

, Η Tesla επιτρέπει στους οδηγούς να παίζουν βιντεοπαιχνίδια εν κινήσει, εγείροντας ανησυχίες

Η Tesla ενημέρωσε το λογισμικό της επιτρέποντας στους επιβάτες των οχημάτων να παίζουν βιντεοπαιχνίδια στην κεντρική οθόνη αφής ενώ βρίσκονται σε κίνηση. Όπως είναι φυσικό, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με την ασφάλεια και την απόσπαση της προσοχής του οδηγού. Προηγουμένως, τα βιντεοπαιχνίδια μπορούσαν να παιχτούν μόνο όταν το όχημα ήταν σε στάθμευση.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους New York Times, μια ενημέρωση λογισμικού over-the-air κυκλοφόρησε το περασμένο καλοκαίρι που επέτρεψε τη δυνατότητα έναρξης ορισμένων παιχνιδιών ανεξάρτητα από το αν το αυτοκίνητο ήταν ακίνητο ή όχι, εγείροντας σοβαρές ανησυχίες για την ασφάλεια.

Το Verge επιβεβαίωσε σε ένα Tesla Model 3 ότι τα Sky Force Reloaded, Solitaire και The Battle of Polytopia μπορούν να αναπαραχθούν στην κεντρική οθόνη αφής ενώ το όχημα βρίσκεται σε κίνηση. Μια ειδοποίηση ζητά από τον παίκτη να επιβεβαιώσει ότι δεν είναι ο οδηγός πριν ξεκινήσει το παιχνίδι, αλλά το μήνυμα δεν είναι τόσο αποτρεπτικό. Ένας οδηγός θα μπορούσε εύκολα να πατήσει “I AM A PASSENGER” και να παίξει ένα σύνθετο παιχνίδι δράσης όπως το Sky Force ενώ βρίσκεται σε κίνηση.

, Η Tesla επιτρέπει στους οδηγούς να παίζουν βιντεοπαιχνίδια εν κινήσει, εγείροντας ανησυχίες

Ορισμένες διαδραστικές εφαρμογές στο αυτοκίνητο λειτουργούσαν σε κίνηση ακόμη και πριν από την ενημέρωση, συμπεριλαμβανομένου του drawing pad και της λειτουργίας Karaoke στη μουσική — κάτι που επίσης προειδοποιεί τον οδηγό να μην συμμετέχει.

Ένας ιδιοκτήτης Model 3 είπε στους Times ότι είχε υποβάλει καταγγελία στο NHTSA όταν ανακάλυψε ότι τα παιχνίδια μπορούσαν να παιχτούν ενώ οδηγούσε στο αυτοκίνητό του. Αυτή η καταγγελία δεν θα είναι η πρώτη. Η Tesla έχει επί του παρόντος 59 παράπονα από ιδιοκτήτες σχετικά με το Model 3.

Εκπρόσωπος της NHTSA είπε στο Reuters ότι «συζητείται» το θέμα των βιντεοπαιχνιδιών που μπορούν να παιχτούν σε κινούμενα αυτοκίνητα με την εταιρεία. «Τα ατυχήματα που επηρεάζονται από την απόσπαση της προσοχής προκαλούν ανησυχία, ιδιαίτερα σε οχήματα εξοπλισμένα με μια σειρά από τεχνολογίες άνεσης, όπως οθόνες ψυχαγωγίας», είπε ο εκπρόσωπος στο Reuters. “Γνωρίζουμε τις ανησυχίες των οδηγών και συζητάμε τη δυνατότητα με τον κατασκευαστή.”

, Η Tesla επιτρέπει στους οδηγούς να παίζουν βιντεοπαιχνίδια εν κινήσει, εγείροντας ανησυχίες

Η Tesla έχει τη φήμη ότι παραβιάζει τακτικά τους κανόνες ασφαλείας και αγνοεί τις συστάσεις των ρυθμιστών για βελτιώσεις. Η εταιρεία προσφέρει μια έκδοση του προηγμένου συστήματος υποβοήθησης οδηγού επιπέδου 2 που ονομάζεται «Full Self-Driving», το οποίο δεν καθιστά τα οχήματά της αυτόνομα και απαιτεί από τους οδηγούς να παραμείνουν σε εγρήγορση κατά τη χρήση.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει ανανεώσει το ενδιαφέρον της για την Tesla, ανακοινώνοντας πρόσφατα ότι διερευνούσε περιστατικά που αφορούσαν αυτοκίνητα Tesla που λειτουργούσαν με Αυτόματο πιλότο που έπεσαν σε σταθμευμένα οχήματα έκτακτης ανάγκης.

Το NHTSA αναζητά επίσης περισσότερες πληροφορίες από την Tesla σχετικά με την αυξανόμενη δημόσια δοκιμή beta του FSD, τη διαδικασία αξιολόγησης «Safety Score» που ξεκίνησε πρόσφατα για την είσοδο στο πρόγραμμα και τις συμφωνίες μη αποκάλυψης που η Tesla έκανε τους συμμετέχοντες να εγγραφούν μέχρι πρόσφατα.

, Η Tesla επιτρέπει στους οδηγούς να παίζουν βιντεοπαιχνίδια εν κινήσει, εγείροντας ανησυχίες

Οι οθόνες αφής στα οχήματα γίνονται γρήγορα ο κανόνας, καθώς οι κατασκευαστές συνεχίζουν να αφαιρούν απτικά κουμπιά και πόμολα από τα οχήματά τους. Ως αποτέλεσμα, πολλά οχήματα γίνονται πιο επικίνδυνα. Σύμφωνα με μια μελέτη του 2019, οι οδηγοί μπορούν να αποσπαστούν και να κοιτάξουν μακριά από το δρόμο για έως και 40 δευτερόλεπτα ανά κίνηση.

Η Tesla πρωτοστάτησε στη χρήση ενημερώσεων λογισμικού over-the-air στην αυτοκινητοβιομηχανία, χρησιμοποιώντας ενημερώσεις τύπου smartphone για να προσθέσει χαρακτηριστικά από βελτιωμένη βοήθεια οδηγού μέχρι ανόητα πασχαλινά αυγά όπως το «James Bond mode» στα ηλεκτρικά οχήματά της. Η εταιρεία έχει επίσης κυκλοφορήσει μια ολόκληρη σουίτα βιντεοπαιχνιδιών που ονομάζει Tesla Arcade (το δοκιμάσαμε σε ένα Model 3 το 2019).

Η Tesla άρχισε να χρησιμοποιεί μια εσωτερική κάμερα για την παρακολούθηση των οδηγών για το πρόγραμμα Full Self-Driving beta, το οποίο επιτρέπει στους οδηγούς να χρησιμοποιούν αυτόματο σύστημα διεύθυνσης, διατήρηση λωρίδας και προσαρμοστικό cruise control σε τοπικούς δρόμους εκτός αυτοκινητοδρόμων. Ωστόσο, η συντριπτική πλειονότητα των οχημάτων Tesla δεν χρησιμοποιεί κάμερες για να παρακολουθεί τις κινήσεις των ματιών του οδηγού για να διασφαλίσει ότι κρατούν την προσοχή τους στο δρόμο.

Η Μένια Ράπτη σπουδάζει δημοσιογραφία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ασχολείται με τα social media και τη φωτογραφία.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Elon Musk featured Tesla

Optimus: Ο Elon Musk ανέβασε νέο βίντεο με το ρομπότ της Tesla να περπατάει στο εργαστήριο

O Elon Musk μοιράστηκε ένα νέο βίντεο το Σάββατο με το Optimus, το ρομπότ πάνω στο οποίο εργάζεται η Tesla από το 2021.

Smartphones Elon Musk Tesla

Η Tesla κυκλοφόρησε βίντεο με το ρομπότ Optimus να κάνει γιόγκα

Η Tesla δημοσιοποίησε ένα update με την πρόοδο που έχει σημειωθεί στο ανθρωποειδές ρομπότ Optimus με ένα βίντεο που μοιάζει σχεδόν με CGI.

Internet Elon Musk Tesla Twitter

Elon Musk: Ακόμα δεν μπορεί να τουιτάρει ό,τι θέλει

Ο Elon Musk έχασε ακόμα μια φορά μια δικαστική διαμάχη για το δικαίωμά του να ποστάρει οτιδήποτε θέλει στο Twitter.

Cars Elon Musk Tesla

Tesla: Προβλήματα στο Model X – Ξεκινά έρευνα σε 50.000 οχήματα

Οι αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές για την ασφάλεια των αυτοκινήτων ξεκινούν έρευνα σε 50.000 οχήματα της Tesla Model X μετά τη λήψη δύο καταγγελιών που ανέφεραν βλάβες.