Tesla: Κατηφορική πορεία για την μετοχή της λίγο πριν το τέλος του 2022

Tesla μετοχή, Tesla: Κατηφορική πορεία για την μετοχή της λίγο πριν το τέλος του 2022

Το sell-off της μετοχής της Tesla εντάθηκε, με τη μετοχή να κλείνει με πτώση 11%, στα 109,10 δολάρια και πλέον απέχει λίγες μέρες από το κλείσιμο του χειρότερου μήνα, τριμήνου και έτους που έχει καταγραφεί και έχει ξεπεράσει το Meta να γίνει η μετοχή με τη χειρότερη απόδοση το 2022 μεταξύ των πολυτιμότερων εταιρειών τεχνολογίας.

Η τελευταία πτώση έρχεται μετά την αναφορά της Wall Street Journal ότι η Tesla σχεδιάζει προσωρινή διακοπή της παραγωγής στο εργοστάσιό της στην Κίνα που αναζωπύρωσε τους φόβους για τη ζήτηση για τα οχήματά της.

Η αγοραία αποτίμηση της κατασκευάστριας ηλεκτρικών οχημάτων έχει συρρικνωθεί σε περίπου 345 δισεκατομμύρια δολάρια, χαμηλότερη από αυτή των Walmart Inc., JPMorgan Chase & Co. και Nvidia Corp. Αυτή η τελευταία πτώση στοίχισε επίσης στην Tesla τη θέση της μεταξύ των 10 εταιρειών με την υψηλότερη αξία στον δείκτη S&P 500, μια διάκριση που κατείχε από τότε που εντάχθηκε στον δείκτη αναφοράς τον Δεκέμβριο του 2020, σημειώνει το Bloomberg.

Οι μετοχές της Tesla έχουν υποχωρήσει 73% από το υψηλό ρεκόρ τους τον Νοέμβριο του 2021. Η μετοχή υποχωρεί κατά 69% το 2022, υπερδιπλάσια από την πτώση του Nasdaq. Μεταξύ των μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών, η Ford σημειώνει πτώση 46% και η General Motors έχει πέσει 43%.

Τα νέα για μειωμένη παραγωγή στη Σαγκάη έρχονται μετά την αναφορά της περασμένης εβδομάδας ότι η Tesla προσέφερε στους αμερικανούς καταναλωτές έκπτωση 7.500 δολάρια για να παραλάβουν τα δύο μοντέλα της με τον υψηλότερο όγκο πωλήσεων πριν από το τέλος του έτους, εντείνοντας τις ανησυχίες ότι η ζήτηση υποχωρεί. Για την Tesla, της οποίας η αποτίμηση βασίζεται στις μελλοντικές προοπτικές ανάπτυξης, αυτές οι ανησυχίες αντανακλούν σημαντικό κίνδυνο.

Η ελπίδα ότι η Tesla θα είναι η κορυφαία εταιρεία στον χώρο της σε ένα μέλλον που θα κυριαρχείται από ηλεκτρικά αυτοκίνητα οδήγησε σε ένα θεαματικό ράλι της μετοχής το 2020 που οκταπλασίασε την τιμή, κερδίζοντας μια θέση στον S&P 500. Κάποια στιγμή έγινε η πέμπτη πιο πολύτιμη μετοχή στον δείκτη.

Αλλά φέτος η πτώση ήρθε εξίσου γρήγορα. Έχει χάσει το 69% της αξίας της εν μέσω της εξαγοράς του Twitter από τον Μασκ.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Elon Musk featured Tesla

Optimus: Ο Elon Musk ανέβασε νέο βίντεο με το ρομπότ της Tesla να περπατάει στο εργαστήριο

O Elon Musk μοιράστηκε ένα νέο βίντεο το Σάββατο με το Optimus, το ρομπότ πάνω στο οποίο εργάζεται η Tesla από το 2021.

Smartphones Elon Musk Tesla

Η Tesla κυκλοφόρησε βίντεο με το ρομπότ Optimus να κάνει γιόγκα

Η Tesla δημοσιοποίησε ένα update με την πρόοδο που έχει σημειωθεί στο ανθρωποειδές ρομπότ Optimus με ένα βίντεο που μοιάζει σχεδόν με CGI.

Internet Elon Musk Tesla Twitter

Elon Musk: Ακόμα δεν μπορεί να τουιτάρει ό,τι θέλει

Ο Elon Musk έχασε ακόμα μια φορά μια δικαστική διαμάχη για το δικαίωμά του να ποστάρει οτιδήποτε θέλει στο Twitter.

Cars Elon Musk Tesla

Tesla: Προβλήματα στο Model X – Ξεκινά έρευνα σε 50.000 οχήματα

Οι αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές για την ασφάλεια των αυτοκινήτων ξεκινούν έρευνα σε 50.000 οχήματα της Tesla Model X μετά τη λήψη δύο καταγγελιών που ανέφεραν βλάβες.