Tesla Model Y: Επίσημα με 500 χλμ. αυτονομία, 0-100 σε 3,5 δευτ. και τιμή 39.000 δολαρια

Tesla Model Y, Tesla Model Y: Επίσημα με 500 χλμ. αυτονομία, 0-100 σε 3,5 δευτ. και τιμή 39.000 δολαρια

Ανακοινώθηκε επίσημα το ηλεκτρικό αυτοκίνητο Tesla Model Y με αυτονομία 500 χιλιόμετρα, επιτάχυνση 0-100 σε 3.5 δευτερόλεπτα και τιμή εκκίνησης τα 39.000 δολάρια Αμερικής. Ο σχεδιασμός του βασίζεται στο Model 3 με την κύρια διαφορά των δύο να είναι ότι το Tesla Model Y είναι λίγο πιο ψηλό από το Tesla Model 3, ενώ το ύψος του πλησιάζει αυτό του Model X.

Tesla Model Y, Tesla Model Y: Επίσημα με 500 χλμ. αυτονομία, 0-100 σε 3,5 δευτ. και τιμή 39.000 δολαρια

Η εντυπωσιακή αεροδυναμική απόδοση, και το Long Range battery pack, επιτρέπουν την επίτευξη της αυτονομίας των 500 χιλιομέτρων, η οποία είναι ξεκάθαρα μεγαλύτερη από ότι περιμέναμε. Τα νέα Model Y θα ξεκινήσουν να παραδίδονται από το 2021 στους πελάτες που θα τα προπαραγγείλουν άμεσα.

Η αρχική τιμή πώληση του Tesla Model Y θα είναι $39.000 για το Standard Range battery pack, που θα κυκλοφορήσει την άνοιξη του 2021. Οι πιο ακριβές εκδόσεις του ηλεκτρικού Tesla Model Y θα έχουν το Long Range battery pack και διπλό κινητήρα, υψηλότερες επιδόσεις.

Tesla Model Y, Tesla Model Y: Επίσημα με 500 χλμ. αυτονομία, 0-100 σε 3,5 δευτ. και τιμή 39.000 δολαρια

Οι λειτουργίες της αυτόνομης οδήγησης εκτελούνται από το λογισμικό Autopilot της Tesla με το Model Y να ενσωματώνει 12 αισθητήρες Ultrasensor που του δίνουν την δυνατότητα να “διαβάζει” τον περιβάλλον σε 360 μοίρες και να “βλέπει” μπροστά έως και 160 μέτρα. Το κόστος για να προσθέσετε Autopilot στο Model Y είναι 3.000 δολάρια και για Full Self-Driving Capability επιπλέον 5.000 δολάρια.

Οι επίδοξοι αγοραστές μπορούν να σχεδιάσουν και να πραγματοποιήσουν κράτηση του δικού τους Tesla Model Y, μέσω του online design studio της εταιρείας. Αυτή τη φορά απαιτείται μια προκαταβολή ύψους 2.500 δολάρια Αμερικής, 250% μεγαλύτερη από αυτή που ζητούσε η Tesla για το Model 3.

Tesla Model Y, Tesla Model Y: Επίσημα με 500 χλμ. αυτονομία, 0-100 σε 3,5 δευτ. και τιμή 39.000 δολαρια

Autonomous.gr

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Blats

Ξεκινάει και γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρουσα η ηλεκτροκίνηση! Πολύ καλές επιδόσεις και ικανοποιητικές αυτονομίες,!!!!

Neon

Το εξωτερικό είναι χάλια…και βαρετό, από μέσα είναι okay i guess.

MakisReloaded

Απο μεσα για μενα προσωπικα ακομα πιο βαρετο…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Elon Musk featured Tesla

Optimus: Ο Elon Musk ανέβασε νέο βίντεο με το ρομπότ της Tesla να περπατάει στο εργαστήριο

O Elon Musk μοιράστηκε ένα νέο βίντεο το Σάββατο με το Optimus, το ρομπότ πάνω στο οποίο εργάζεται η Tesla από το 2021.

Smartphones Elon Musk Tesla

Η Tesla κυκλοφόρησε βίντεο με το ρομπότ Optimus να κάνει γιόγκα

Η Tesla δημοσιοποίησε ένα update με την πρόοδο που έχει σημειωθεί στο ανθρωποειδές ρομπότ Optimus με ένα βίντεο που μοιάζει σχεδόν με CGI.

Internet Elon Musk Tesla Twitter

Elon Musk: Ακόμα δεν μπορεί να τουιτάρει ό,τι θέλει

Ο Elon Musk έχασε ακόμα μια φορά μια δικαστική διαμάχη για το δικαίωμά του να ποστάρει οτιδήποτε θέλει στο Twitter.

Cars Elon Musk Tesla

Tesla: Προβλήματα στο Model X – Ξεκινά έρευνα σε 50.000 οχήματα

Οι αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές για την ασφάλεια των αυτοκινήτων ξεκινούν έρευνα σε 50.000 οχήματα της Tesla Model X μετά τη λήψη δύο καταγγελιών που ανέφεραν βλάβες.