Cars

Tesla: Παρέδωσε το πρώτο ηλεκτρικό Semi truck με… πέντε χρόνια καθυστέρηση

Η Tesla πραγματοποίησε τις πρώτες παραδόσεις του Semi truck της σε ειδική εκδήλωση, πέντε χρόνια μετά την πρώτη παρουσίαση του φορτηγού βαρέως τύπου. Η εκδήλωση περιελάμβανε δύο καμπίνες φορτηγών στολισμένες με τα χρώματα της Pepsi και της Frito-Lay, της θυγατρικής της PepsiCo για σνακ τρόφιμα.

Το Tesla Semi παρουσιάστηκε για πρώτη φορά ως πρωτότυπο το 2017 και ο Elon Musk δήλωσε ότι η παραγωγή θα ξεκινήσει το 2019. Τα σχέδια του ηγέτη της Tesla έμειναν πίσω καθώς ο κορωνοϊός δημιούργησε σοβαρά ζητήματα στην γραμμή παραγωγής. Το πλήρως ηλεκτρικό ημιφορτηγό διαθέτει μια ασυνήθιστη σχεδίαση στην οποία ο οδηγός κάθεται στο κέντρο της καμπίνας και όχι στη μία πλευρά. Η Tesla εμφανίζεται απόλυτα ικανοποιημένη με τις επιδόσεις του φορτηγού λέγοντας ότι επιταχύνει πολύ πιο γρήγορα, ακόμη και με πλήρες φορτίο, από τα παραδοσιακά ημιφορτηγά που κινούνται με ντίζελ.

Δεδομένου ότι δεν έχει κιβώτιο πολλαπλών ταχυτήτων, όπως κάνουν τα φορτηγά ντίζελ, είναι επίσης πολύ πιο εύκολο στην οδήγηση από άλλα ημιφορτηγά, είπε ο Musk. Το φορτηγό μπορεί να διανύσει 500 μίλια με μία μόνο φόρτιση, σύμφωνα με την Tesla, ενώ διαθέτει τρεις ηλεκτροκινητήρες, ο ένας εκ των οποίων οδηγεί το φορτηγό τις περισσότερες φορές ενώ οι άλλοι δύο χρησιμοποιούνται κυρίως για επιτάχυνση και σκληρό τράβηγμα.

Τέλος το φορτηγό είναι ιδιαίτερα ισχυρό καθώς μπορεί να τραβήξει έως και 82.000 λίβρες, σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται η Tesla.

Επεξεργάστηκε την 2 Δεκεμβρίου 2022 14:11

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Σπύρος Τζάνης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.