Tim Cook: Πρώτη φορά μιλά για την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης

tim cook apple car, Tim Cook: Πρώτη φορά μιλά για την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης

Για πρώτη φορά, ο CEO της Apple Tim Cook, επιβεβαίωσε ότι η δημιουργός του iPhone, αναπτύσσει τεχνολογία για αυτόνομα οχήματα. Σε συνέντευξη στο Bloomberg, ο Cook δήλωσε πως η Apple προς το παρόν επικεντρώνεται στα “αυτόνομα συστήματα” και όχι σε ένα όχημα με το δικό της brand.

Μιλώντας για την συγκεκριμένη τεχνολογία, ο Cook δήλωσε: “Το θεωρούμε ως η μητέρα όλων των AI projects. Η αυτονομία είναι κάτι που είναι εξαιρετικά συναρπαστικό για εμάς, αλλά θα δούμε πού θα μας πάει. Δεν λέμε από την άποψη του προϊόντος τι θα κάνουμε, αλλά είμαστε ξεκάθαροι ότι είναι μια βασική τεχνολογία που θεωρούμε πολύ σημαντική”.

Το ενδιαφέρον της Apple για αυτόνομα οχήματα είναι κοινό μυστικό στη Silicon Valley. Οι φήμες για το Project Titan που λέγεται ότι ξεκίνησε το 2014, υπάρχουν εδώ και χρόνια. Πρόσφατα διέρρευσαν έγγραφα που δείχνουν ξεκάθαρα τη συμμετοχή της Apple στην συγκεκριμένη τεχνολογία, ενώ τον Απρίλιο ξεκίνησαν οι δοκιμές αυτόνομων οχημάτων στη Silicon Valley με ένα Lexus RX450h crossover.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Apple προσέλαβε περισσότερους από 1.000 μηχανικούς για να εργαστούν στο Project Titan, αλλά αναγκάστηκε να τροποποιήσει την εστίασή της. Τον Οκτώβριο του 2016 φέρεται πως άλλαξε τους στόχους της ομάδας, από το να ανταγωνιστούν εταιρείες όπως η Tesla με τη δημιουργία ηλεκτρικού οχήματος, στο να επικεντρωθούν περισσότερο στο software. Μέσω της συνέντευξής του ο Cook επιβεβαιώνει ότι αυτή είναι πράγματι η προτεραιότητα της Apple.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΝΙΚΟΣ

Και ο λόγος του συμβόλαιο!! ::)))

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iOS iPad

iOS 17.4.1: Έρχεται η επόμενη ενημέρωση του iPhone – Τι θα περιλαμβάνει

Το iOS 17.4.1 και το iPadOS 17.4.1 αναμένεται να κυκλοφορήσουν εντός των επόμενων ημερών σε iPhone και iPad.

Smartphones Apple featured iPhone 15

iPhone 15: Χιουμοριστική διαφήμιση της Apple για τον αποθηκευτικό χώρο – “128 GB είναι πολλά”

Η τελευταία διαφήμιση της Apple για τα μοντέλα iPhone 15 εστιάζει στον χώρο αποθήκευσης της βασικής συσκευής.

Business Apple featured Samsung

Διέρρευσε ο οδικός χάρτης της Apple για τα επόμενα τρία χρόνια – Αναδιπλούμενο iPhone, OLED iPad, φθηνότερο XR headset

Ένας οδικός χάρτης της Apple που περιγράφει ανακοινώσεις μεγάλων προϊόντων και αναβαθμίσεις χαρακτηριστικών έχει παραχθεί από τη Samsung.

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.