Το αυτόνομο όχημα του MIT για μη χαρτογραφημένους επαρχιακούς δρόμους

Ο λόγος για τον οποίο οι εταιρείες δοκιμάζουν τα αυτοκινούμενα οχήματά τους στις μεγαλουπόλεις είναι πως έξω από αυτές θα έχαναν το δρόμο τους. Αυτό γίνεται γιατί βασίζονται σε χάρτες οι οποίοι αναπαριστούν τις πόλεις αυτές. Για περιοχές που δεν είναι χαρτογραφημένες καθώς και για επαρχιακούς δρόμους το MIT CSAIL έχει βρει τη λύση με ένα αυτοκινούμενο όχημα σε συνεργασία με την Toyota.

Οι ερευνητές του MIT CSAIL με τη βοήθεια της Toyota ανέπτυξαν το framework MapLite το οποίο βοηθάει το αυτοκινούμενο όχημα να βρει το δρόμο του χωρίς κανένα χάρτη. Αυτό γίνεται μέσω του εντοπισμού της τοποθεσίας (GPS) το οποίο χρησιμοποιείται για και για τον εντοπισμό του οχήματος και τη “χάραξη” της πορείας για να φτάσει στον τελικό του προορισμό.

Στη συνέχεια, μέσω των αισθητήρων που είναι εγκατεστημένοι στο όχημα δημιουργούνται τα σημεία τα οποία θα πρέπει να φτάσει, μέσω του συστήματος LiDAR (Light Detection and Ranging), το οποίο υπολογίζει την απόσταση μέχρι τον επιθυμητό στόχο σε επίπεδη επιφάνεια και όχι σε ύψωμα ή κάποιο λόφο, ενώ τα συμβατικά μοντέλα δίνουν στο όχημα την “αίσθηση” του τι να κάνει σε κάθε δρόμο ή διασταύρωση.

Το MapLite framework δεν είναι ακόμα ικανό να χειριστεί τα πάντα μιας και δεν είναι δυνατή η χρήση του σε δρόμους επάνω σε βουνά και άλλες επιφάνεις σε ύψωμα. Το κυρίως μέλημα του MIT CSAIL είναι να κατασκευαστούν αυτοκινούμενα οχήματα τα οποία θα μπορούν να περιηγηθούν σε οποιοδήποτε δρόμο είτε είναι χαρτογραφημένος είτε όχι.

mit car

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Cars

GM: Φωτιά έπιασαν δύο ηλεκτρικά Chevrolet Bolt

Δύο περιστατικά ανάφλεξης σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα Chevrolet Bolt ήταν αρκετά για να θορυβηθεί η General Motors.

Cars Tesla

Tesla: Δικάζεται η πιθανή υπαιτιότητα του Autopilot σε δυστύχημα

Μία οικογένεια στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ κινείται δικαστικά εναντίον της Tesla για το δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή στο γιο τους.

Cars Elon Musk Tesla

Ο Elon Musk ανακοινώνει την παύση του Tesla Model S Plaid Plus

Μέσα από το αγαπημένο του Twitter, ο Elon Musk ενημέρωσε τους φίλους της Tesla ότι το Model S Plaid Plus βγαίνει από το κάδρο.

Cars featured

SKODA ENYAQ iV: Όλες οι τεχνολογίες του νέου ηλεκτρικού SUV

Νέες μορφές προβολής και διαδικτυακές υπηρεσίες ειδικά για τα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα ορίζουν την προηγμένη ψυχαγωγία ENYAQ iV από την τεχνολογία Modular Infotainment Matrix τελευταίας γενιάς.