Το αυτόνομο όχημα του MIT για μη χαρτογραφημένους επαρχιακούς δρόμους

Ο λόγος για τον οποίο οι εταιρείες δοκιμάζουν τα αυτοκινούμενα οχήματά τους στις μεγαλουπόλεις είναι πως έξω από αυτές θα έχαναν το δρόμο τους. Αυτό γίνεται γιατί βασίζονται σε χάρτες οι οποίοι αναπαριστούν τις πόλεις αυτές. Για περιοχές που δεν είναι χαρτογραφημένες καθώς και για επαρχιακούς δρόμους το MIT CSAIL έχει βρει τη λύση με ένα αυτοκινούμενο όχημα σε συνεργασία με την Toyota.

Οι ερευνητές του MIT CSAIL με τη βοήθεια της Toyota ανέπτυξαν το framework MapLite το οποίο βοηθάει το αυτοκινούμενο όχημα να βρει το δρόμο του χωρίς κανένα χάρτη. Αυτό γίνεται μέσω του εντοπισμού της τοποθεσίας (GPS) το οποίο χρησιμοποιείται για και για τον εντοπισμό του οχήματος και τη “χάραξη” της πορείας για να φτάσει στον τελικό του προορισμό.

Στη συνέχεια, μέσω των αισθητήρων που είναι εγκατεστημένοι στο όχημα δημιουργούνται τα σημεία τα οποία θα πρέπει να φτάσει, μέσω του συστήματος LiDAR (Light Detection and Ranging), το οποίο υπολογίζει την απόσταση μέχρι τον επιθυμητό στόχο σε επίπεδη επιφάνεια και όχι σε ύψωμα ή κάποιο λόφο, ενώ τα συμβατικά μοντέλα δίνουν στο όχημα την “αίσθηση” του τι να κάνει σε κάθε δρόμο ή διασταύρωση.

Το MapLite framework δεν είναι ακόμα ικανό να χειριστεί τα πάντα μιας και δεν είναι δυνατή η χρήση του σε δρόμους επάνω σε βουνά και άλλες επιφάνεις σε ύψωμα. Το κυρίως μέλημα του MIT CSAIL είναι να κατασκευαστούν αυτοκινούμενα οχήματα τα οποία θα μπορούν να περιηγηθούν σε οποιοδήποτε δρόμο είτε είναι χαρτογραφημένος είτε όχι.

mit car

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Cars Samsung

Samsung PixCell LED: Έξυπνα συστήματα προβολέων αυτοκίνητων βελτιώνουν την ορατότητα

Το PixCell LED προσφέρει έλεγχο ακρίβειας του φωτισμού για να βελτιώσει την ορατότητα κατά την οδήγηση και να βοηθήσει τους οδηγούς να ανταποκρίνονται καλύτερα στο περιβάλλον τους.

Cars Audi

Audi Q4 e-tron και Q4 Sportback e-tron: Τα νέα ηλεκτρικά SUV

Η Audi αποκάλυψε τα Q4 e-tron και Q4 Sportback e-tron, τα πρώτα της ηλεκτρικά μοντέλα στην compact SUV κατηγορία.

Cars Science

H Yamaha ανέπτυξε ηλεκτροκινητήρα υψηλών επιδόσεων για supercars

Η Yamaha παρουσίασε έναν κινητήρα 350 kW, ο οποίος υπόσχεται πολύ υψηλές αποδόσεις, χωρίς επιβάρυνση στο περιβάλλον.

Cars BMW

H BMW χρεώνει extra την αναβάθμιση λειτουργίας των προβολέων

Η BMW επιλέγει να χρεώσει ως extra update το Hig Beam Assistant, προκειμένου να μην θαμπώνουν τα φώτα της τους άλλους οδηγούς.