Το τελευταίο αυτόνομο όχημα της Toyota φαίνεται πιο "έξυπνο" από ποτέ


Το πρώτο αυτόνομο όχημα της Toyota παρουσιάστηκε στην έκθεση τεχνολογίας CES πίσω στο 2013 και τώρα 6 χρόνια μετά είναι έτοιμη να παρουσιάσει στη CES 2019 στο Las Vegas, το πιο εξελιγμένο της μοντέλο, με την ανανεωμένη πλατφόρμα P4.
τελευταίο αυτόνομο όχημα Toytota φαίνεται πιο έξυπνο από ποτέ, Το τελευταίο αυτόνομο όχημα της Toyota φαίνεται πιο "έξυπνο" από ποτέ
Αναβαθμίζει τα αυτόνομα οχήματα δεύτερης και τρίτης γενιάς με την χρησιμοποίηση του τελευταίου sedan της Lexus , το LS 500h, αλλά δεν σταματά εκεί. Ο υπολογιστής που διαχειρίζεται την τεχνολογία του δεν είναι μόνο ισχυρότερος από ποτέ, αλλά είναι επίσης μικρότερος έτσι ώστε να τοποθετείται απευθείας στο πίσω κάθισμα. Τέλος, το τελευταίο μοντέλο καταναλώνει ενέργεια μόνο από την υβριδική μπαταρία, χρησιμοποιώντας την δική του 12v μπαταρία μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις.
τελευταίο αυτόνομο όχημα Toytota φαίνεται πιο έξυπνο από ποτέ, Το τελευταίο αυτόνομο όχημα της Toyota φαίνεται πιο "έξυπνο" από ποτέ
Η σειρά “low profile” αισθητήρων, που τους είδαμε για πρώτη φορά στην τρίτη γενιά αυτοκινήτων, παραμένει ως επί το πλείστον η ίδια, αλλά υπάρχουν δύο νέες κάμερες πλευρικά καθώς και δύο αισθητήρες απεικόνισης, που λέγεται ότι έχουν αναπτυχθεί ειδικά για τα αυτόνομα οχήματα. Θα συναντήσουμε το νέο αυτοκίνητο στη συνέντευξη Τύπου της Toyota τη Δευτέρα, 07/01/19 όταν ο CEO, Dr.Gill Pratt θα αναλύσει την πρόοδο της εταιρείας στην αυτόνομη οδήγηση.
Τέλος, θα πρέπει να τονίσουμε πως για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά το Techblog θα βρίσκεται στην έκθεση CES 2019 στο Las Vegas μεταξύ 8 και 11 Ιανουαρίου 2019.
τελευταίο αυτόνομο όχημα Toytota φαίνεται πιο έξυπνο από ποτέ, Το τελευταίο αυτόνομο όχημα της Toyota φαίνεται πιο "έξυπνο" από ποτέ
Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Toyota Hackers

Εκτεταμένη κυβερνοεπίθεση σταματά την παραγωγή της Toyota

H Toyota οδηγήθηκε σε προσωρινή παύση παραγωγής, εξαιτίας σοβαρής κυβερνοεπίθεσης που δέχτηκε ένας από τους βασικούς προμηθευτές της.

Gear Panasonic Robots Toyota

Toyota και Panasonic δημιούργησαν ρομπότ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020

Οι οργανωτές των Ολυμπιακών και Παρολυμπιακών Αγώνων που θα γίνουν στο Τόκιο το 2020 παρουσίασαν ρομπότ που θα εξυπηρετήσουν επισκέπτες και εργαζόμενους.

Business CES 2019 IBM

Η IBM παρουσίασε το Q System One, τον πρώτο κβαντικό υπολογιστή για εμπορική χρήση [CES 2019]

Η IBM, στα πλαίσια της CES 2019, παρουσίασε τον Q System One, τον πρώτο κβαντικό υπολογιστή για επιστημονική και εμπορική χρήση, ένα χρόνο μετά την αποκάλυψη του prototype στη CES 2018.

Smartphones 5G CES 2019 Samsung

Το 5G prototype smartphone της Samsung εμφανίστηκε στη CES 2019

Το Galaxy S10 θα εμφανιστεί στις 20 Φεβρουαρίου αλλά η Samsung εμφάνισε ένα 5G prototype smartphone στον κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο για τα δίκτυα πέμπτης γενιάς στην έκθεση CES 2019 .