Η Uber ετοιμάζεται να μηνύσει την Επιτροπή ταξί της Νέας Υόρκης

Uber ταξί της Νέας Υόρκης, Η Uber ετοιμάζεται να μηνύσει την Επιτροπή ταξί της Νέας Υόρκης

Η Uber κατέθεσε μήνυση κατά της Επιτροπής Ταξί & Λιμουζίνας της Νέας Υόρκης σε μια προσπάθεια να μπλοκάρει έναν γύρο αυξήσεων, ανέφερε το Bloomberg.

Η ρυθμιστική επιτροπή της Νέας Υόρκης για τα ταξί και τις λιμουζίνες ενέκρινε τον Νοέμβριο μια αύξηση των επιτοκίων που θα αύξανε την τιμή των διαδρομών κατά 7,18% ανά λεπτό και 16,11% ανά μίλι στις 15 Νοεμβρίου, αυξάνοντας το κόστος ενός ταξιδιού Uber ή Lyft διάρκειας 30 λεπτών επί 2,50 έως 27,15 δολάρια. Οι υψηλές τιμές του φυσικού αερίου, που σημείωσαν ρεκόρ όλων των εποχών, λίγο πάνω από 5 δολάρια ανά γαλόνι, κατά μέσο όρο, ήταν ένας από τους κύριους παράγοντες πίσω από την αύξηση των επιτοκίων, αν και η μήνυση ισχυρίζεται ότι η πρόθεση της Επιτροπής πίσω από την αύξηση των ναύλων ήταν να δημιουργήσει μια « νέα μεθοδολογία που κλειδώνει τις υψηλές τιμές του φυσικού αερίου αυτού του καλοκαιριού στο διηνεκές».

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Uber υποστήριξε ότι η αύξηση των ναύλων -η πρώτη της προμήθειας τα τελευταία 10 χρόνια- θα «έβλαψε ανεπανόρθωτα τη φήμη της Uber, θα βλάψει την υπεραξία και θα κινδύνευε μόνιμη απώλεια επιχειρήσεων και πελατών».

Η αύξηση των επιτοκίων της πόλης πρόκειται να τεθεί σε ισχύ στις 19 Δεκεμβρίου.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Apple iPhone Uber

iPhone: Η εφαρμογή της Uber χρησιμοποιεί τις πιο πρόσφατες δυνατότητες

Η Uber λανσάρει μια επανασχεδιασμένη έκδοση της εφαρμογής της που εισάγει μια αρχική οθόνη που διευκολύνει τη βόλτα και την παραγγελία φαγητού σε πακέτο.

Business Uber USA

H Uber Eats κάνει παραδόσεις παραγγελιών με ρομπότ στο Μαϊάμι

Η Uber ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την Cartken, μια εταιρεία που κατασκευάζει ρομπότ παράδοσης πεζοδρομίων, που ήδη παραδίδουν παραγγελίες στο Μαϊάμι.

Cars Uber

Η Uber λανσάρει μετακινήσεις χωρίς οδηγό σε συνεργασία με την Motional

Η Uber επιστρέφει στις διαδρομές χωρίς οδηγό, καθώς ανακοίνωσε ότι οι αναβάτες έχουν πλέον τη δυνατότητα να επιλέξουν ένα αυτοοδηγούμενο όχημα χάρη στη συνεργασία της με την εταιρεία αυτόνομων οχημάτων Motional.

Internet apps Uber

H Uber “ενοχλεί” χρήστες – Στέλνει διαφημίσεις ως ειδοποιήσεις push

Πρόσφατα η Uber ξεκίνησε ένα νέο τμήμα διαφήμισης, που πλέον εμφανίζει banner στην εφαρμογή της και δοκιμάζει επίσης έναν τρόπο να διαφημίζει διάφορα πράγματα μέσω ειδοποιήσεων push.