Η Uber λανσάρει μετακινήσεις χωρίς οδηγό σε συνεργασία με την Motional

Uber Motional, Η Uber λανσάρει μετακινήσεις χωρίς οδηγό σε συνεργασία με την Motional

Η Uber επιστρέφει στις διαδρομές χωρίς οδηγό, καθώς ανακοίνωσε ότι οι αναβάτες έχουν πλέον τη δυνατότητα να επιλέξουν ένα αυτοοδηγούμενο όχημα χάρη στη συνεργασία της με την εταιρεία αυτόνομων οχημάτων Motional.

Η υπηρεσία ξεκίνησε στο Λας Βέγκας και σύντομα θα επεκταθεί στο Λος Άντζελες και σε άλλες μεγάλες πόλεις. Στην εφαρμογή Uber, οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν το UberX ή το Uber Comfort Electric για να ταιριάξουν ενδεχομένως με ένα από τα πλήρως ηλεκτρικά ρομποταξία IONIQ 5 της Motional. Οι χρήστες θα κληθούν να δηλώσουν συμμετοχή πριν επιβεβαιώσουν το ταξίδι.

Στο παρελθόν, η Uber πρόσφερε αυτόνομες διαδρομές μέσω της εσωτερικής μονάδας αυτόνομης οδήγησης. Αλλά το ταξίδι της εταιρείας σε αυτό το σημείο ήταν ανώμαλο. Το 2017, το στέλεχος της Uber, Άντονι Λεβαντόφσκι, απολύθηκε επειδή έκλεψε εμπορικά μυστικά από τον πρώην εργοδότη της Google. Το 2018, ένας πεζός σκοτώθηκε από ένα από τα αυτοοδηγούμενα αυτοκίνητα της Uber. Μετά την πτώση της ζήτησης κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η Uber πούλησε τη μονάδα αυτοοδηγούμενων οχημάτων της στην εταιρεία AV Aurora που υποστηρίζεται από την Amazon.

Νωρίτερα φέτος, η Uber Eats άρχισε να παραδίδει σε πελάτες με την βοήθεια της Motional. Και τώρα η Motional θα πραγματοποιεί παραδόσεις και βόλτες με την Uber.

Αρχικά, οι χειριστές οχημάτων θα βρίσκονται στο αυτοκίνητο με επιβάτες. Αλλά ο στόχος της Uber είναι να κάνει την υπηρεσία εντελώς χωρίς οδηγό το 2023. Αυτό ακριβώς έχει σχεδιάσει η Lyft, ο αντίπαλος της Uber, που συνεργάζεται επίσης με την Motional και ξεκίνησε τις βόλτες χωρίς οδηγό στο Λας Βέγκας στην CES το 2018.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Apple iPhone Uber

iPhone: Η εφαρμογή της Uber χρησιμοποιεί τις πιο πρόσφατες δυνατότητες

Η Uber λανσάρει μια επανασχεδιασμένη έκδοση της εφαρμογής της που εισάγει μια αρχική οθόνη που διευκολύνει τη βόλτα και την παραγγελία φαγητού σε πακέτο.

Business Uber USA

H Uber Eats κάνει παραδόσεις παραγγελιών με ρομπότ στο Μαϊάμι

Η Uber ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την Cartken, μια εταιρεία που κατασκευάζει ρομπότ παράδοσης πεζοδρομίων, που ήδη παραδίδουν παραγγελίες στο Μαϊάμι.

Cars Uber

Η Uber ετοιμάζεται να μηνύσει την Επιτροπή ταξί της Νέας Υόρκης

Η Uber κατέθεσε μήνυση κατά της Επιτροπής Ταξί & Λιμουζίνας της Νέας Υόρκης σε μια προσπάθεια να μπλοκάρει έναν γύρο αυξήσεων, ανέφερε το Bloomberg.

Internet apps Uber

H Uber “ενοχλεί” χρήστες – Στέλνει διαφημίσεις ως ειδοποιήσεις push

Πρόσφατα η Uber ξεκίνησε ένα νέο τμήμα διαφήμισης, που πλέον εμφανίζει banner στην εφαρμογή της και δοκιμάζει επίσης έναν τρόπο να διαφημίζει διάφορα πράγματα μέσω ειδοποιήσεων push.