Η Uber ξεκινά τις δοκιμές ιπτάμενων οχημάτων το 2020

uber flying cars, Η Uber ξεκινά τις δοκιμές ιπτάμενων οχημάτων το 2020

H Uber έχει κάνει εδώ και καιρό γνωστές τις προθέσεις της για το VTOL (vertical take-off and landing), πρόκειται για ιπτάμενα ταξί τα οποία θα πηγαίνουν τον πελάτη από το ένα σημείο στο άλλο εύκολα και γρήγορα. Η Uber κατά τη διάρκεια συνεδρίου στο Dallas, ανακοίνωσε πως θέλει να έχει έτοιμο το “Elevate Network” μέχρι το 2020.

Το σχέδιο της Uber ακούγεται αρκετά φιλόδοξο και το όραμά της είναι να έχει αυτοκινούμενα ταξί, τα οποία θα απογειώνονται και θα προσγειώνονται κάθετα. Τέτοιου είδους οχήματα θα είναι κατάλληλα για χρήση σε μεγάλες πόλεις όπως η Ν. Υόρκη ή το Λονδίνο. Οι επιβάτες το μόνο που θα χρειάζεται να κάνουν είναι να μπουν μέσα και στη συνέχεια θα πετάξουν στον προορισμό τους.

Η Uber μπορεί να στοχεύει στην έναρξη των δοκιμών από το 2020, αλλά μέχρι να γίνουν τα οχήματα αυτά διαθέσιμα, θα πρέπει να περάσουν αρκετά χρόνια. Πέρα από τις τεχνικές δυσκολίες που πρέπει να ξεπεραστούν, υπάρχουν και οι νομικές.

Η Uber θα συνεργαστεί με κτηματομεσιτικές εταιρείες για να βρει τα κατάλληλα σημεία όπου θα δημιουργηθούν οι σταθμοί. Επίσης, θα συνεργαστεί με έμπειρους κατασκευαστές αεροσκαφών, που αναπτύσσουν ήδη VTOL οχήματα, όπως Bell Helicopter και Embraer. Η πρώτη δημόσια δοκιμή του Elevate Network θα γίνει στο World Expo 2020 στο Ντουμπάι.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Techskepticon

Καλά εδώ η apple η google και ο elon musk δεν έβγαλαν. Και θα βγάλει μια εταιρεία ερασιτεχνών ταξιτζίδων;

TheoAlex

Με τόσα δις μπορεί να σε εξαφανίσει και εσένα και το σχόλιο σου techskepticon!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Apple iPhone Uber

iPhone: Η εφαρμογή της Uber χρησιμοποιεί τις πιο πρόσφατες δυνατότητες

Η Uber λανσάρει μια επανασχεδιασμένη έκδοση της εφαρμογής της που εισάγει μια αρχική οθόνη που διευκολύνει τη βόλτα και την παραγγελία φαγητού σε πακέτο.

Business Uber USA

H Uber Eats κάνει παραδόσεις παραγγελιών με ρομπότ στο Μαϊάμι

Η Uber ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την Cartken, μια εταιρεία που κατασκευάζει ρομπότ παράδοσης πεζοδρομίων, που ήδη παραδίδουν παραγγελίες στο Μαϊάμι.

Cars Uber

Η Uber ετοιμάζεται να μηνύσει την Επιτροπή ταξί της Νέας Υόρκης

Η Uber κατέθεσε μήνυση κατά της Επιτροπής Ταξί & Λιμουζίνας της Νέας Υόρκης σε μια προσπάθεια να μπλοκάρει έναν γύρο αυξήσεων, ανέφερε το Bloomberg.

Cars Uber

Η Uber λανσάρει μετακινήσεις χωρίς οδηγό σε συνεργασία με την Motional

Η Uber επιστρέφει στις διαδρομές χωρίς οδηγό, καθώς ανακοίνωσε ότι οι αναβάτες έχουν πλέον τη δυνατότητα να επιλέξουν ένα αυτοοδηγούμενο όχημα χάρη στη συνεργασία της με την εταιρεία αυτόνομων οχημάτων Motional.