Volkswagen: Ετοιμάζει ρομπότ που φορτίζει αυτόνομα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

https://youtu.be/yMC1H__xL3Y

Η Volkswagen δημιούργησε έναν αυτόνομο σταθμό φόρτισης ο οποίος μπορεί να φορτίζει ηλεκτρικά αυτοκίνητα όπου και να βρίσκονται, μέσα στους χώρους στάθμευσης. Αυτά τα επαναστατικά ρομπότ θα μπορούσαν να αλλάξουν για πάντα τον τρόπο φόρτισης των ηλεκτρικών οχημάτων, που προς το παρόν καθιστούν αναγκαίο ο ιδιοκτήτης τους να μεταβαίνει σε συγκεκριμένα σημεία φόρτισης.

Πώς λειτουργεί το αυτόνομο ρομπότ φόρτισης

Η τεχνολογία V2X της Volkswagen καθιστά δυνατή τη φόρτιση ενός αυτοκινήτου όπου και αν βρίσκεται. Μόλις ο ιδιοκτήτης σταθμεύσει το ηλεκτρικό όχημα μπορεί να καλέσει το ρομπότ φόρτισης μέσω μιας εφαρμογής για smartphone ή από την οθόνη αφής του αυτοκινήτου.

Volkswagen, Volkswagen: Ετοιμάζει ρομπότ που φορτίζει αυτόνομα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Το ρομπότ θα είναι σε θέση να γνωρίζει που βρίσκεται το ηλεκτρικό αυτοκίνητο που χρειάζεται φόρτιση και μεταβαίνει στο σημείο. Επιπλέον, το ρομπότ της Volkswagen θα γνωρίζει πόση ηλεκτρική ενέργεια χρειάζεται για να γεμίσει το πακέτο μπαταρίας του οχήματος.

Στη συνέχεια, το ρομπότ της Volkswagen θα τοποθετεί έναν φορητό φορτιστή που ονομάζεται βαγόνι μπαταρίας στο σημείο στάθμευσης. Μέσω ασύρματης επικοινωνίας θα δίνει εντολή στο ηλεκτρικό αυτοκίνητο να ανοίξει τη θύρα φόρτισης. Έπειτα, θα τοποθετεί το βύσμα στη θύρα και θα επιστρέφει στη βάση του, αφήνοντας τον φορτιστή να αναπληρώσει την ενέργεια που λείπει στη μπαταρία του αυτοκινήτου.

Όταν η μπαταρία του ηλεκτρικού οχήματος έχει φορτίσει, το ρομπότ της Volkswagen θα επιστρέφει το βαγόνι μπαταρίας στη βάση. Τα βαγόνια μπαταρίας, που μοιάζουν με μικρά ρυμουλκούμενα, θα έχουν χωρητικότητα 25 kWh και θα είναι ικανά για γρήγορη φόρτιση DC έως και 50 kW.

Η όλη διαδικασία θα ολοκληρώνεται χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση. Το ρομπότ της Volkswagen είναι εξοπλισμένο με μια σειρά από κάμερες, σαρωτές λέιζερ και υπερηχητικούς αισθητήρες που θα του επιτρέπουν να βρει το αυτοκίνητο αυτόνομα και να πλοηγείται με ακρίβεια στους χώρους στάθμευσης χωρίς να χτυπά τα άλλα οχήματα, είτε είναι σταθμευμένα είτε κινούμενα.

Το μέλλον στη φόρτιση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Η τεχνολογία της Volkswagen θα διευκολύνει ιδιαίτερα τη ζωή όσων οδηγούν ηλεκτρικά οχήματα. Οι οδηγοί δεν θα χρειάζεται πλέον να μεταβαίνουν σε κάποιον σταθμό φόρτισης. Επιπλέον, δεν θα αντιμετωπίζουν σενάρια όπως η χαμηλή στάθμη μπαταρίας διότι δεν βρίσκουν σταθμό με κατάλληλο βύσμα.

Η Volkswagen προβλέπει ότι τα ρομπότ φόρτισης και τα βαγόνια μπαταρίας που τοποθετούνται στη γωνία ενός χώρου στάθμευσης θα είναι φθηνότερα από την εγκατάσταση ολόκληρου σταθμού. Οπότε, η λύση που προσφέρει θα έχει και οικονομικά οφέλη.

Τέλος, η Volkswagen τόνισε ότι αυτή η πρωτοποριακή τεχνολογία βρίσκεται σε εμβρυικό στάδιο ανάπτυξης. Ενώ πρόσθεσε ότι είναι πολύ νωρίς για να πει με ακρίβεια πότε τα ρομπότ φόρτισης και τα βαγόνια μπαταρίας θα δοκιμαστούν σε πραγματικές συνθήκες.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Cars Volkswagen

Η VW παρουσίασε το ID. 2all – Η προσιτή λύση στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η Volkswagen αποκάλυψε το προσιτό ηλεκτρικό της όχημα με τη μορφή ενός concept που ονομάζεται ID. 2all, με τιμή εκκίνησης 25.000 ευρώ.

Cars Volkswagen

Volkswagen: Πενταετές πλάνο επένδυσης 180 δισ. ευρώ για την ηλεκτροκίνηση

Η Volkswagen στρέφει την προσοχή της στο μέλλον και ανακοινώνει πενταετές πλάνο επενδύσεων 180 δισεκατομμυρίων ευρώ, με στόχο την βελτίωση της ηλεκτροκίνησης και της ψηφιοποίησης.

Cars Volkswagen

Volkswagen: Στόχος να αυξήσει το ποσοστό των ηλεκτρικών οχημάτων έως το 2030

Η Volkswagen αναμένει να πουλήσει περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ευρώπη πιο γρήγορα από ό,τι είχε προβλεφθεί.

Cars China Volkswagen

Η Volkswagen επενδύει 2,3 δισ. δολάρια στην Κίνα

Η Volkswagen αναμένεται να επενδύσει 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια για τη δημιουργία μιας κοινοπραξίας αυτόνομης οδήγησης με την κινεζική Horizon Robotics Inc., με στόχο την ενίσχυση της τεχνολογικής παρουσίας της αυτοκινητοβιομηχανίας στη μεγαλύτερη αγορά της.