Volkswagen: Πενταετές πλάνο επένδυσης 180 δισ. ευρώ για την ηλεκτροκίνηση

Volkswagen, Volkswagen: Πενταετές πλάνο επένδυσης 180 δισ. ευρώ για την ηλεκτροκίνηση

Η Volkswagen στρέφει την προσοχή της στο μέλλον και ανακοινώνει πενταετές πλάνο επενδύσεων 180 δισεκατομμυρίων ευρώ, με στόχο την βελτίωση της ηλεκτροκίνησης και της ψηφιοποίησης.

Νωρίτερα αυτό το μήνα σημείωσε λειτουργικά κέρδη 22,5 δισεκατομμυρίων ευρώ για το έτος 2022, αυξημένα κατά 13% από το 2021, με τις παραδόσεις μπαταριών και ηλεκτρικών οχημάτων (BEV) να αυξάνονται κατά 26%. Ωστόσο, οι συνολικές παραδόσεις μειώθηκαν κατά 7% σε 8,3 εκατομμύρια οχήματα το 2022 και οι ταμειακές ροές για τα αυτοκίνητα μειώθηκαν στα 4,8 δισεκατομμύρια ευρώ από 8,6 δισεκατομμύρια ευρώ το 2021.

Στην ετήσια έκθεση, η εταιρεία απέδωσε τα αποτελέσματα στην «αύξηση του κεφαλαίου κίνησης λόγω ζητημάτων εφοδιαστικής αλυσίδας και logistics, ειδικά προς το τέλος του έτους» ενώ προέβλεψε ότι η κατάσταση θα «αντιστραφεί σε μεγάλο βαθμό» κατά τη διάρκεια του 2023.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Όλιβερ Μπλουμ δήλωσε ότι η Volkswagen «έθεσε σαφείς και φιλόδοξους στόχους και έλαβε τις απαραίτητες αποφάσεις για τον εξορθολογισμό των διαδικασιών» το 2022, ενώ το επόμενο έτος θα είναι «αποφασιστικό» για την υλοποίηση των στρατηγικών στόχων του ομίλου.

Ο CFO & COO του Ομίλου Volkswagen, Άρνο Άντλιτζ, επεσήμανε ότι η ισχυρή οικονομική δυναμική θα επιτρέψει στην εταιρεία να «συνεχίσει να επενδύει στην ηλεκτροκίνηση και την ψηφιοποίηση» ακόμη και σε ένα «προκλητικό οικονομικό περιβάλλον».

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Cars Volkswagen

Η VW παρουσίασε το ID. 2all – Η προσιτή λύση στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η Volkswagen αποκάλυψε το προσιτό ηλεκτρικό της όχημα με τη μορφή ενός concept που ονομάζεται ID. 2all, με τιμή εκκίνησης 25.000 ευρώ.

Cars Volkswagen

Volkswagen: Στόχος να αυξήσει το ποσοστό των ηλεκτρικών οχημάτων έως το 2030

Η Volkswagen αναμένει να πουλήσει περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ευρώπη πιο γρήγορα από ό,τι είχε προβλεφθεί.

Cars China Volkswagen

Η Volkswagen επενδύει 2,3 δισ. δολάρια στην Κίνα

Η Volkswagen αναμένεται να επενδύσει 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια για τη δημιουργία μιας κοινοπραξίας αυτόνομης οδήγησης με την κινεζική Horizon Robotics Inc., με στόχο την ενίσχυση της τεχνολογικής παρουσίας της αυτοκινητοβιομηχανίας στη μεγαλύτερη αγορά της.

Cars Volkswagen

ID. BUZZ AD: Ένα concept car της Volkswagen για αυτόνομη οδήγηση

Στο περιθώριο της Έκθεσης Αυτοκινήτου του Μονάχου (ΙΑΑ 2021), η Volkswagen Επαγγελματικά Οχήματα παρουσίασε ένα ειδικά διαμορφωμένο πρωτότυπο του ID.