Volvo: Τα αυτόνομα οχήματα τα “βρήκαν σκούρα” με τα καγκουρό

volvo cars, Volvo: Τα αυτόνομα οχήματα τα “βρήκαν σκούρα” με τα καγκουρό

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να έχουν τα αυτόνομα οχήματα είναι να μπορούν να εντοπίζουν τα διάφορα αντικείμενα στο περιβάλλον τους, έτσι ώστε να έχουν τη δυνατότητα αντίδρασης και αποφεύγονται τα ατυχήματα.

Μέχρι στιγμής τα περισσότερα αυτόνομα οχήματα δεν φαίνεται να έχουν πρόβλημα ως προς το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό, αλλά η Volvo αντιλήφθηκε ότι στην Αυστραλία, τα καγκουρό κάνουν τη ζωή της λίγο πιο δύσκολη.

Στην Αυστραλία τα καγκουρό αποτελούν μεγάλο πονοκέφαλο για όσους οδηγούν σε λιγότερο αστικές περιοχές, καθώς πετάγονται ξαφνικά στη μέση του δρόμου. Υπάρχουν οι σχετικές πινακίδες που προειδοποιούν τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, αλλά με τα αυτόνομα οχήματά της η Volvo φαίνεται πως δυσκολεύεται να τα ανιχνεύσει λόγω του τρόπου με τον οποίο κινείται το ζώο.

Σύμφωνα με τον David Pickett, τεχνικό διευθυντή της Volvo στην Αυστραλία, ο οποίος μίλησε στο ABC, τα αυτοκίνητα της εταιρείας εντοπίζουν τα εμπόδια χρησιμοποιώντας το έδαφος ως σημείο αναφοράς. Ωστόσο, από τη στιγμή που τα καγκουρό πηδούν όταν κινούνται, “όταν βρίσκονται στον αέρα, φαίνεται σαν να είναι πιο μακριά, και όταν ακουμπούν στο έδαφος, μοιάζουν πιο κοντά”.

Στο Autonomous.gr διαβάζουμε ότι η Volvo έχει ήδη ένα σύστημα που μπορεί να εντοπίσει τα μεγάλα ζώα και δοκιμές έχουν δείξει ότι ήταν ικανό να εντοπίσει ζώα όπως ελάφια κλπ. Στην Αυστραλία τα καγκουρό είναι ο “ένοχος” για τα περισσότερα ατυχήματα στα οποία συμπεριλαμβάνονται ζώα, αντιπροσωπεύοντας το 90% αυτών.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
bezilys

Χαχαχα τι τραβάνε εκεί οι άνθρωποι!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Cars Volvo

Όλα τα νέα μοντέλα Volvo θα δέχονται over-the-air ενημερώσεις λογισμικού

Όλα τα νέα μοντέλα Volvo είναι τώρα διαθέσιμα με δυνατότητα λήψης ασύρματων (over-the-air) ενημερώσεων λογισμικού.

Cars featured Volvo

Το YouTube έρχεται στο Volvo σας

Η εφαρμογή αναπαραγωγής βίντεο «YouTube» θα προστεθεί σε όλα τα αυτοκίνητα Volvo με ενσωματωμένες υπηρεσίες Google, ως επόμενο βήμα στη συνεργασία μεταξύ της Volvo Cars και της Google.

Cars featured Volvo

Volvo: Νέα τεχνολογία μεταμορφώνει το παρμπρίζ σε οθόνη

Τεχνολογία που μετατρέπει ολόκληρο το παρμπρίζ σε οθόνη ετοιμάζει η Volvo, επενδύοντας στην Spectralics.

Reviews Volvo

Volvo XC40 Recharge T5 Plug-In Hybrid review: Ηλεκτρική γεύση

Το Volvo XC40 Recharge T5 Plug-In Hybrid έρχεται με υπετροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης 1500cc και ηλεκτροκινητήρα 10.7KWh αποδίδοντας συνολικά 262 ίππους.