Acer ConceptD 7 Ezel: Tablet και mini PC σε ένα, ειδικά σχεδιασμένα για designers [CES 2020]

Μετά την κυκλοφορία του ConceptD 9, η Acer επέστρεψε στην έκθεση CES 2020 με έναν νέο μικρότερο πολυμορφικό υπολογιστή, τον Acer ConceptD 7 Ezel και τον 7 Ezel Pro. Για όσους δεν γνωρίζουν οι ConceptD σχεδιάζονται με γνώμονα να προσφέρουν όσο το δυνατόν περισσότερη ευελιξία στους επαγγελματίες σχεδιαστές.

Acer ConceptD 7 Ezel και 7 Ezel Pro

Το Acer ConceptD 7 Ezel έχει 15,6 ιντσών οθόνη 4K, έναντι των 17,3 ιντσών που διαθέτει το ConceptD 9. Η οθόνη του 7 Ezel μπορεί να περιστραφεί σε πέντε διαφορετικές θέσεις. Μάλιστα, μία από τις θέσεις αυτές επιτρέπει στην οθόνη να βρίσκεται στον “αέρα” πάνω από το πληκτρολόγιο, προσφέροντας μία άρτια επιφάνεια σχεδίασης.

Μία ακόμη σημαντική θέση, είναι η κεκλιμένη η οποία μετατρέπει το ConceptD 7 Ezel σε “σχεδιαστήριο”. Χάρη στην οθόνη αφής και το Wacom EMR pen ο χρήστης μπορεί να σχεδιάζει με άνεση και ταχύτητα.

Η Acer ασχολείται με αντίστοιχα προϊόντα από το 2013 με το Aspire R7 και πέρυσι παρουσίασε το μεντεσέ που χρησιμοποιεί το 7 Ezel στον φορητό υπολογιστή Triton 900.

Ωστόσο, ο σχεδιασμός του νέου ConceptD επιτρέπει στον κάτοχο να προσαρμόζει τον υπολογιστή ανάλογα με την επιφάνεια σχεδίασης που χρειάζεται την εκάστοτε στιγμή. Το Acer ConceptD 7 Ezel μπορεί να χρησιμοποιεί περισσότερο ως συσκευή σχεδίασης, παρά ως υπολογιστής.

Η οθόνη του ConceptD 7 Ezel προσφέρει άριστη ποιότητα χρωμάτων, χάρη στην 100% υποστήριξη της Adobe RGB και την ακρίβεια χρωμάτων Delta E <2. Σύμφωνα με την εταιρεία, η μέγιστη φωτεινότητα της οθόνης είναι 400 nits και διαθέτει anti-glare coating.

Acer ConceptD 7 Ezel, Acer ConceptD 7 Ezel: Tablet και mini PC σε ένα, ειδικά σχεδιασμένα για designers [CES 2020]

Παρά το ότι σχεδιάστηκε για επαγγελματίες designer, ο Acer ConceptD 7 Ezel έχει τεχνικά χαρακτηριστικά που θα περίμενε κανείς να βρει σε κάποιο gaming υπολογιστή.

Στο εσωτερικό του υπάρχει ένας επεξεργαστής Intel 10th Gen H-series, 32GB μνήμη RAM και ένας SSD με χωρητικότητα 2TB. Επιπλέον, στην Pro έκδοση προσφέρεται η δυνατότητα χρήσης επεξεργαστή Intel Xeon.

Και οι δύο ConceptD 7 Ezel διαθέτουν κάρτες γραφικών της Nvidia, και στην Pro έκδοση προσφέρεται η επιλογή προσθήκης Quadro RTX GPU. Επιπλέον, τα ConceptD 7 Ezel ανήκουν στο πρόγραμμα RTX Studio της Nvidia, το οποίο περιλαμβάνει οδηγούς συσκευών που έχουν σχεδιαστεί ώστε να ενισχύουν την απόδοση των προγραμμάτων σχεδίασης.

Acer ConceptD 7 Ezel, Acer ConceptD 7 Ezel: Tablet και mini PC σε ένα, ειδικά σχεδιασμένα για designers [CES 2020]

Τέλος, τα ConceptD 7 Ezel έχουν δύο θύρες Thunderbolt 3, υποδοχή κάρτας SD, DisplayPort 1.4 και HDMI 2.0.

Acer ConceptD 700

Εκτός από τους φορητούς υπολογιστές, η εταιρεία ανακοίνωσε και το workstation ConceptD 700, το οποίο διαθέτει ισχυρό hardware και μινιμαλιστικό σχεδιασμό.

Το ConceptD 700 έρχεται με επεξεργαστή Intel Xeon E, κάρτα γραφικών Nvidia Quadro RTX 4000 και 64GB μνήμη RAM. Σε επίπεδο σχεδιασμού, το ξύλινο πλαίσιο στην κορυφή είναι το ποιο ιδιαίτερο στοιχείο, καθώς και οι γρίλιες εξαερισμού στο εμπρός μέρος.

Τιμές και διαθεσιμότητα

Με δεδομένο ότι απευθύνονται σε επαγγελματίες, δεν αποτελεί έκπληξη η τιμολόγηση τους. Το Acer ConceptD 7 Ezel θα κυκλοφορήσει τον Ιούνιο με τιμή εκκίνησης τα $2.699 ή περίπου 2.420 ευρώ, ενώ το 7 Ezel Pro θα βγει στην αγορά τον Ιούλιο με τιμή εκκίνησης τα $3.099 ή περίπου 2.780 ευρώ.

Όσον αφορά το ConceptD 700, θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη τον Μάρτιο με αρχική τιμή τα 1.699€.

Acer ConceptD 7 Ezel, Acer ConceptD 7 Ezel: Tablet και mini PC σε ένα, ειδικά σχεδιασμένα για designers [CES 2020]

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Hackers Acer

Η Acer επιβεβαιώνει ότι δέχτηκε μεγάλη επίθεση από hackers

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Acer, οι hackers κατάφεραν να αποσπάσουν τα στοιχεία εκατομμυρίων χρηστών των προϊόντων της.

Games Acer

Acer Predator Helios 300: Το Gaming laptop που κάνει τη διαφορά

Η Acer με το Predator Helios 300 έρχεται να ανατρέψει τα δεδομένα και να αποδείξει πως το gaming δεν είναι μόνο προνόμιο των κονσολών και των σταθερών υπολογιστών.

Computers Acer Apple Dell

Οι αποστολές των υπολογιστών μειώθηκαν σημαντικά εξαιτίας του κορονοϊού

Οι αποστολές των υπολογιστών σημείωσαν σημαντική μείωση το πρώτο τρίμηνο του 2020 εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Gear CES 2020: Έκθεση τεχνολογίας στο Las Vegas

Με το Πλαίσιο στο Λας Βέγκας για την έκθεση CES 2020 [video]

Για 6η συνεχόμενη χρονιά το Techblog βρέθηκε στο Λας Βέγκας για να παρακολουθήσει την CES 2020, την μεγαλύτρη έκθεση τεχνολογίας στον κόσμο.