Μετά από τέσσερα χρόνια και 53.000 δολάρια έφτιαξε τεράστιο υπολογιστή που παίζει … Tetris

Οι περισσότεροι έχουν χόμπι και ξοδεύουν χρόνο και χρήμα σε αυτά. Ο James Newman όμως ξόδεψε τέσσερα χρόνια και 53.000 δολάρια για να φτιάξει ένα γιγαντιαίο υπολογιστή ο οποίος μπορεί να παίζει Tetris.

Το σύστημα ο James Newman, ο άνθρωπος που ξόδευε όλο αυτό το χρόνο και χρήμα το ονομάζει Megaprocessor και έχιε μήκος 10 μέτρα και ύψος δύο μέτρα, ενώ ζυγίζει περίπου μισό τόνο. Είναι, για τα σημερινά δεδομένα, πραγματικά πολύ μεγάλος υπολογιστής. Ενσωματώνει 10.000 LED λαμπάκια και 40.000 transistors και παρόλο το χρήμα και τον χρόνο που ξόδεψε ο επεξεργαστής είναι χρονισμένος στα … κρατηθείτε … 20KHz.

Όπως θα δείτε και στο video που ακολουθεί ο Newman λέει πως αν αναρωτιέται κανείς τι μπορεί να κάνει με έναν επεξεργαστή σαν αυτό η απάντηση είναι ότι μπορεί να παίξει games όπως το Tetris. Μέχρι στιγμής μάλιστα αυτό είναι ότι μπορεί να κάνει ο τεράστιος υπολογιστής του Βρετανού Newman μέχρι στιγμής. Μάλιστα στις δηλώσεις που έκανε στο BBC συνέχισε λέγοντας ότι μπορεί το σύστημα που έχετε αυτή τη στιγμή στο γραφείο σας να είναι εκατομμύρια φορές ταχύτερο, αλλά το δικό μου είναι πολύ ομορφότερο.

Όπως και να έχει ο Newman φαίνεται πως ήξερε τι ήθελε να φτιάξει μιας και στο Q&A που έχει αναρτημένο στο site του στην ερώτηση “Τι είναι” η απάντηση γράφει “Ο Megaprocessor είναι ένας micro-processor κατασκευασμένος μεγάλος. Πολύ μεγάλος”, ενώ στην ερώτηση “Και γιατί;” η απάντηση είναι “Γιατί το ήθελα”, οπότε και λύνουμε έτσι τις περισσότερες απορίες μας.

τεράστιο υπολογιστή, Μετά από τέσσερα χρόνια και 53.000 δολάρια έφτιαξε τεράστιο υπολογιστή που παίζει … Tetris

τεράστιο υπολογιστή, Μετά από τέσσερα χρόνια και 53.000 δολάρια έφτιαξε τεράστιο υπολογιστή που παίζει … Tetris

Πηγή

Technology editor, gadget freak, electronics engineer, hardware/software reviewer, web developer, amateur astronomer, physics & math lover, trekkie, beekeeper.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Mary

Συγχαρητήρια που πέτυχε τον σκοπό του αλλά την επόμενη φορά που θα βαριέται και θα θελει να κάνει κάτι, ας κάνει κάποιο άθλημα ας πουμε που ειναι θα του βγει και πολυ πιο οικονομικά…

ΑντώνηςΤ

Προσκυνάω στην τρέλα του!!!

Πέρα από το χόμπυ είναι ένα πολύ ενδιαφέρον project για μουσεία τεχνολογίας και σχολεία.

VasiliS7edge

Γυαλίζει το μάτι του… Τον βλέπω εγω!

kountsis

Ωραίο χόμπι αυτό.

Konstantinos

Συγγνώμη αλλά πιστεύω πως έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα… πχ ότι και να μου πείτε δεν μπορώ να καταλάβω πως το 0 και 1 μεταφράζεται σε τρισδιάστατα γραφικά και ενοποιημένα δίκτυα. Είναι τόσο μαγικό

Manolis

γιατι το dudle jump λιγο του πεφτε?

Χρήστος Β.

Καταπληκτική κατασκευή, ένας μικρο-επεξεργαστής σε ανάπτυγμα! Πολύ βοηθητικό για τη κατανόηση της λειτουργίας των υπολογιστών.

tech21man

Πρωτοκοσμικα προβληματα.

Παντως αν ηθελε ιδιο αποτελεσμα μπορουσε να αγορασει ενα gameboy vintage για 50$ και να βαλει φωτια στα υπολοιπα 52950. Αλλα ισως σκεφτηκε την οικολογια και το co2 απο τη φωτια.

Α ρε αμα τον ειχαν οι παππουδες μας στα χωραφια μετα την κατοχη ντουντουκα θα τον ειχαν κανει.

Χρήστος

Δηλαδή έφτιαξε κάτι που φτιαχνόταν πριν 50 χρόνια. Η μόνη διαφορά το έκανε μόνος του. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ μόλις έχασε 4 χρόνια απο τη ζωή του. Τα χρήματα τα αντιπαρέρχομαι γιατί δεν είναι το παν.

Χρήστος Β.

@Χρήστος tech21man
Μάλλον δεν καταλάβατε την αξία του εγχειρήματος. Δείτε περισσότερα στην ιστοσελίδα: https://www.megaprocessor.com
Όπως λέει και ο ίδιος “so that we can see how a microprocessor works”.
Η αξία του δεν είναι στο τι κάνει, αλλά στο ότι μπορεί να δει κάποιος βήμα βήμα πως δουλεύει ένας επεξεργαστής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Computers Samsung

Samsung Odyssey OLED G9 (G95SC): Νέο gaming monitor με προηγμένη τεχνολογία AI upscaling

Η Samsung Odyssey OLED G9 διαθέτει λεπτεπίλεπτο σχεδιασμό που περιλαμβάνει ένα κομψό, μεταλλικό πλαίσιο. Στο πίσω μέρος της οθόνης κρύβεται το δημοφιλές CoreSync και Core Lighting+.

Computers featured

Προτάσεις για να χτίσετε ένα οικονομικό gaming PC

Για να χτίσεις ένα οικονομικό gaming PC, θα πρέπει να επιλέξεις τα σωστά εξαρτήματα (hardware) σε συνδυασμό με τον προϋπολογισμό σου (budget).

Computers Qualcomm Qualcomm Snapdragon

H Qualcomm έτοιμη να ανακοινώσει τον νέο Snapdragon

Η Qualcomm ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία του νέου chipset Snapdragon με μια ανάρτησή της στη δημοφιλή κινεζική social media πλατφόρμα Weibo.

Computers Intel Microsoft

Τα Windows 12 μόλις εμφανίστηκαν σε έγγραφα Intel που διέρρευσαν

Tα Windows 11 δεν έχουν κυκλοφορήσει εδώ και πολύ καιρό ωστόσο φαίνεται πως η Microsoft ετοιμάζει ήδη το επόμενο βήμα της.