Alienware 13: Νέο gaming laptop με οθόνη OLED και άφθονη επεξεργαστική ισχύ

Στα πλαίσια της E3 2016 η Dell ανακοίνωσε την κυκλοφορία του νέου gaming laptop της Alienware το οποίο έρχεται με οθόνη τεχνολογίας OLED 13 ιντσών, άφθονη επεξεργαστική ισχύ και ιδιαίτερα στιβαρή κατασκευή.

Το νέο laptop της Alienware διαθέτει αλουμινένιο πλαίσιο το οποίο είναι επενδεδυμένο με λεπτομέρειες από ανθρακονήματα και χαλκό. Όπως αντιλαμβάνεστε η κατασκευή είναι ιδιαίτερα στιβαρή, ανθεκτική και χάρη στις χάλκινες λεπτομέρειες προσφέρει εξαιρετική θερμική απαγωγή.

Εκ των έσω τώρα στην καρδιά του χτυπά είτε ένας Intel Core i5, είτε ένας Intel Core i7 οι οποίοι συνοδεύονται από 16GB μνήμης DDR3L χρονισμένη στα 1.600MHz. Για το κύκλωμα της κάρτας γραφικών ο υποψήφιος Core i5 συνοδεύεται από την Nvidia GeForce GTX 960 με 2GB μνήμης GDDR5, ενώ ο Core i7 από την Nvidia GeForce GTX 965 με 4GB μνήμης επίσης GDDR5. Προφανώς η δεύτερη προσφέρει ελαφρά αυξημένες επιδόσεις, από την άλλη όμως σας δίνει το σημαντικό πλεονέκτημα της διπλάσιας ποσότητας μνήμης VRAM.

Το σημείο όμως που ξεχωρίζει το νέο Alienware 13 είναι η οθόνη του η οποία έχει ανάλυση 2.560×1.440 pixels και είναι τεχνολογίας OLED με αποτέλεσμα προσφέρει contrast 100.000:1 σε συνδυασμό με χρόνο απόκρισης 1-2ms. Η ποιότητα εικόνας είναι κορυφαία χάρη στην τεχνολογία OLED, ενώ ο gamers, στον οποίο και απευθύνεται το laptop, θα απολαύσει γραφικά με κορυφαίο σε απόδοση μαύρο και προφανώς χάρη στο υψηλό contrast ιδιαίτερα χρώματα και φωτεινότητα.

Η κυκλοφορία του αναμένεται το αμέσως επόμενο διάστημα, ενώ η τιμή του στις ΗΠΑ ξεκινά από τα 1.299 δολάρια.

Alienware 13, Alienware 13: Νέο gaming laptop με οθόνη OLED και άφθονη επεξεργαστική ισχύ

Alienware 13, Alienware 13: Νέο gaming laptop με οθόνη OLED και άφθονη επεξεργαστική ισχύ

Alienware 13, Alienware 13: Νέο gaming laptop με οθόνη OLED και άφθονη επεξεργαστική ισχύ

Πηγή

Technology editor, gadget freak, electronics engineer, hardware/software reviewer, web developer, amateur astronomer, physics & math lover, trekkie, beekeeper.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
kostas_falcon

Δεν είναι ικανή η κάρτα γραφικών του να παίξει της προκοπής στην native ανάλυση….οπότε μάπα το καρπούζι…

Jackob

Μια βλακεία είναι παλι απο την alienware.Βάζουμε σε 13 ιντσών οθόνη OLED με μια GTX 960-965 και το πουλάνε 1300$

alien

θελουμε εξελιξη οχι μαλακιες και η gtx 1080 δεν εκανε καποια μεγαλη διαφορα απλα θα πεσουν οι τιμες στις υπολοιπες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Computers Samsung

Samsung Odyssey OLED G9 (G95SC): Νέο gaming monitor με προηγμένη τεχνολογία AI upscaling

Η Samsung Odyssey OLED G9 διαθέτει λεπτεπίλεπτο σχεδιασμό που περιλαμβάνει ένα κομψό, μεταλλικό πλαίσιο. Στο πίσω μέρος της οθόνης κρύβεται το δημοφιλές CoreSync και Core Lighting+.

Computers featured

Προτάσεις για να χτίσετε ένα οικονομικό gaming PC

Για να χτίσεις ένα οικονομικό gaming PC, θα πρέπει να επιλέξεις τα σωστά εξαρτήματα (hardware) σε συνδυασμό με τον προϋπολογισμό σου (budget).

Computers Qualcomm Qualcomm Snapdragon

H Qualcomm έτοιμη να ανακοινώσει τον νέο Snapdragon

Η Qualcomm ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία του νέου chipset Snapdragon με μια ανάρτησή της στη δημοφιλή κινεζική social media πλατφόρμα Weibo.

Computers Intel Microsoft

Τα Windows 12 μόλις εμφανίστηκαν σε έγγραφα Intel που διέρρευσαν

Tα Windows 11 δεν έχουν κυκλοφορήσει εδώ και πολύ καιρό ωστόσο φαίνεται πως η Microsoft ετοιμάζει ήδη το επόμενο βήμα της.