AMD: Κατά το Q2 2016 αναμένεται η ναυαρχίδα R9 400 Greenland

Μαζί με τη ναυαρχίδα θα κυκλοφορήσουν άλλα δύο νέα μοντέλα GPU, τα Baffin (Μπάφιν) και Ellesemere (Έλσμιρ) τα οποία όπως και η Greenland θα έχουν HBM2 μνήμη και τρεις κύριες βελτιώσεις συγκριτικά με τα προηγούμενα μοντέλα της Radeon 300 αντίστοιχης σειράς. Το πρώτο και κύριο είναι η μνήμη HBM που μέχρι πρότινος ήταν GDDR5, η αρχιτεκτονική GCN που πιθανότατα να είναι 2.0 αντί για 1.1 καθώς και τα νανόμετρα κατασκευής του επεξεργαστή τους, που από 28nm θα γίνουν 16/14nm ανάλογα το μοντέλο.

Τι συμβαίνει όμως με το HBM2 και γιατί όλος αυτός ο ντόρος γύρω από αυτήν την τεχνολογία; Είδαμε το HBM1 ότι σαν εύρος γραφικών είναι το διπλάσιο σε σχέση με τη σειρά 7000 της AMD, ενώ συγκριτικά με τις Radeon 200 έφτασε και ως 70% αύξησής του. Η τεχνολογία HBM2 δίνει το διπλάσιο εύρος από εκείνη της HBM1, ενώ ταυτόχρονα είναι τετραπλάσιο από τη σειρά 7000 και τριπλάσιο της σειράς Radeon 200. Σα να μην έφτανε αυτό, με την τεχνολογία stack της μνήμης, το όριο των 4GB σε HBM ξεπεράστηκε και το HBM2 είναι ικανό να φτάσει και τα 32GB εικονικής μνήμης. Μιλάμε ουσιαστικά για δύο φορές μεγαλύτερο εύρος από την FuryX, τέσσερις φορές ή και οκτώ φορές (αν φτάσει το αναμενόμενο 32GB vRAM) τη χωρητικότητά της και έναν μονομάχο για το υπέρτατο 4K Gaming.

Αυτή η επιτυχία της AMD στις κάρτες γραφικών θα σημάνει και τη συνέχιση της συνεργασίας της με την Sony Playstation, Microsoft Xbox και σύμφωνα με φήμες και την Nintendo για τη νέα κονσόλα Nintendo ΝΧ που λέγεται ότι θα κυκλοφορήσει με GPU αρχιτεκτονικής GCN 2.0 Arctic Islands.

AMD: Κατά το Q2 2016 αναμένεται η ναυαρχίδα R9 400 Greenland, AMD: Κατά το Q2 2016 αναμένεται η ναυαρχίδα R9 400 Greenland

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
NtinosMD

Βασικα το implementation των νεων καρτων γραφικων της AMD στο PS θα ηταν ενδιαφερον project. Βεβαια οι νυν χρηστες ειναι καταδικασμενοι να ανεχτουν τα γραφικα για μια 5ετια τουλαχιστον ακομη. Κριμα που τα pc games ακολουθουν στην ουσια τα console games και περιοριζονται με αυτον τον τροπο. Τεσπα , απλα μια σκεψη εκανα και ειπα να τη γραψω …

NZ

@NtinosMD εγώ πάντως συμφωνώ μαζί σου.
Ας κοιτάξουν και οι δυο εταιρίες να φτιάξουν σωστούς drivers και μετά ας βγάλουν και κάρτες γραφικών.
Έχουν καταντήσει αηδία τα συνεχόμενα σφάλματα και οι επαννεκινήσεις!

Κώστας

Hbm2.0 σημενει 1tb/sec band width fast path λόγω του ότι η μνήμη ειναι κοντά στον πύρινα του επεξεργαστή, αν θυμίσω πως οι σημερινοί επεξεργαστές έχουμε μετά βίας 34GigaByte/sec ταχύτητα ram–>cpu.
Μην ζήλευετε τα γραφικά Χόλιγουντ στο Pc η κονσόλα τι να το κάνω αν βγάζει 3fps? θελουμε gaming 60+Fps με ποιοτικά γραφικά όσο γίνεται καλύτερα χωρίς συμβιβασμούς στα fps/sec.
Μπράβο στην amd εκει που πηγενε για χρεοκοπία κληνει συμφωνίες με μεγάλες εταιρίες του χώρου για επεξεργαστές γραφικών κλπ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear AMD AMD Radeon

AMD Radeon RX 6000 M: Με νέα αρχιτεκτονική RDNA 2

Η νέα, πολυαναμενόμενη κάρτα γραφικών Radeon RX 6000 M της AMD βασίζεται στην αρχιτεκτονική RDNA 2.

Computers AMD AMD Radeon AMD Ryzen

AMD: Ανακοίνωσε τους Ryzen τρίτης γενιάς και τις νέες κάρτες γραφικών Radeon RX5000 Series

H διευθύνων σύμβουλος της AMD, Lisa Su, βρέθηκε στο Computex keynote και παρουσίασε τα νέα chips και graphics processors της εταιρείας, που αποτελούν μεγάλη απειλή για τις Nvidia και Intel.

Computers AMD AMD Crimson AMD Radeon

AMD: Κυκλοφόρησαν για δοκιμές τα πρώτα δείγματα Zen Core CPUs

Κατά το τέλος του έτους, στο τελευταίο τρίμηνο, η AMD σκοπεύει να κυκλοφορήσει τη νέα αρχιτεκτονική της, Zen Core, με το νέο socket ΑΜ4 και οι δοκιμές για να διορθωθούν και τα τελευταία bug είναι στο τελικό τους στάδιο. Οι επεξεργαστές που πληροφορηθήκαμε είναι τέσσερεις στο σύνολο. Οι δύο είναι 4 και 8 πυρήνων και […]

Computers AMD AMD Crimson AMD Radeon

AMD: και επίσημα οι Radeon RX 470 & RX 460

Τα βασικά χαρακτηριστικά ανακοινώθηκαν από την AMD κατά την παρουσίαση της κυκλοφορίας των GPU αρχιτεκονικής Polaris στην ASIA. Οι νέες κάρτες που διευρύνουν τον αριθμό προϊόντων της οικογένειας Radeon RX κοστίζουν λιγότερο ενώ αποδίδουν περισσότερο με αρκετά νέα πλούσια χαρακτηριστικά.