AMD ZEN: Ταχύτερος από τον Intel Core i5-4670K

Ενώ η AMD ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει τον επεξεργαστή AMD ZEN, η ομάδα του WCCFTech είχε προς δοκιμή ένα engineering sample του επεξεργαστή και μετά από μετρήσεις κατέληξαν ότι ο επερχόμενος επεξεργαστής θα είναι πλήρως ανταγωνιστικός με τους αντίστοιχους Intel.

Συγκεκριμένα η δοκιμή που πραγματοποίησαν στην ιστοσελίδα WCCFTech συγκρίνει τον AMD ZEN ο οποίος διαθέτει οκτώ επεξεργαστικούς πυρήνες και 16 συνολικά threads μέσω SMT χρονισμένους στα 2,8GHz τα οποία με boost γίνονται 3,2GHz, με τους Intel Core i5-4670K, ο οποίος είναι χρονισμένος στα 2,8GHz με Turbo Boost στα 3,2GHz και Intel Core i7-4790, ο οποίος τρέχει στα 3,6GHz με boost στα 4GHz.

Στο benchmark που έτρεξαν, το Ashes of the Singularity σε ανάλυση 1080p, ο AMD ZEN κατάφερε να επικρατήσει του Intel Core i5-4670K και να έχει μειωμένη απόδοση συγκριτικά λίγο περισσότερο από 11% με τον Core i7-4790. Συγκεκριμένα ο Core i7 απέδωσε 65,4 frames, ο AMD ZEN 58 frames και ο Core i5 52,6 frames, όταν ο AMD FX-8350 έφτασε τα 42 frames.

Αυτό είναι μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη στην αγορά των επεξεργαστών μιας και η AMD για τη σειρά ZEN χρησιμοποιεί την κατασκευαστική μέθοδο 14nm FinFET, οπότε είναι πολύ πιθανό να δούμε και άλλα μοντέλα με ακόμα υψηλότερες συχνότητες λειτουργίας.

AMD ZEN, AMD ZEN: Ταχύτερος από τον Intel Core i5-4670K

Πηγή

Technology editor, gadget freak, electronics engineer, hardware/software reviewer, web developer, amateur astronomer, physics & math lover, trekkie, beekeeper.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
NtinosMD

Απο θερμοκρασια;

vasilist

Η AMD δεν έχει πλέον θέμα θερμοκρασίας απο την εποχή των buldozer 2012+ έτρεχα τον 8350 στα 4.8 για 3 χρόνια και πάνω απο 60 δεν πήγαινε τώρα με τον ι7 4970κ με την ίδια ψήκτρα λίγο να τον πειράξω παίρνει φωτιά και αν χαμηλώσω τα volt δεν κάνει boot.
Τώρα αν τα νέα μοντέλα έχουν θέμα αμφιβάλω πολύ.

Anon

Αν έρχονται όλοι με wraith cooler, που σε επιδόσεις πλησιάζει 212 EVO, δεν έχουμε να φοβόμαστε τίποτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Computers AMD AMD Zen featured

Ryzen 7000-series: Η AMD θα αποκαλύψει επίσημα τους νέους επεξεργαστές στις 29 Αυγούστου

H AMD ανακοίνωσε πως θα παρουσιάσει τη νέα σειρά επεξεργαστών Zen 4 Raphael για υπολογιστές desktop σε μια διαδικτυακή εκδήλωση.

Computers AMD Zen

AMD Zen: Δυνατότεροι από τους Broadwell-E της Intel

Σε prive media event το οποίο διοργάνωσε η AMD στο San Francisco η εταιρεία αποκάλυψε λεπτομέρειες για τη νέα γενιά επεξεργαστών της, την επερχόμενη νέα σειρά Zen η οποία φαίνεται ταχύτερη από την Broadwell-E της Intel.

Computers AMD AMD Zen AMD Zen Core

AMD: οι Zen Core CPUs φτάνουν τη διπλάσια απόδοση των παλιών FX

Με δηλώσεις της CEO της AMD, Lisa Su, γνωστοποιείται στο κοινό ότι οι νέοι επεξεργαστές με πυρήνα Zen θα έχουν τη διπλάσια απόδοση σε multithreading του FX8150, με χαμηλότερες θερμοκρασίες, θερμική κατανάλωση και επιδόσεις που θα συγκριθούν με εκείνες της Intel.

Computers AMD AMD Zen AMD Zen Core

AMD: Οι επεξεργαστές x86 Zen θα είναι των έξι και άνω πυρήνων

Από ό,τι φαίνεται στα τμήματα σχεδιασμού της AMD επικράτησε η άποψη με την οποία ξεκίνησε ο σχεδιασμός των FX επεξεργαστών, δηλαδή, πολλοί πυρήνες και υψηλή ισχύς. Κι εντέλει η πλατφόρμα Summit Ridge θα φέρει επεξεργαστές με πυρήνες οκτώ και έξι στον αριθμό, αισίως, χωρίς να γίνεται λόγος για 16 πυρήνες.