Ανάρπαστα τα laptop στην ελληνική αγορά, έχουν ξεπεράσει σε ζήτηση την Black Friday

, Ανάρπαστα τα laptop στην ελληνική αγορά, έχουν ξεπεράσει σε ζήτηση την Black Friday

Σύμφωνα με πηγές του Techblog από την αγορά τεχνολογίας, ανάρπαστα έχουν γίνει τα laptop στην Ελλάδα έχοντας ξεπεράσει σε ζήτηση ακόμα και την περίοδο της Black Friday. Όπως χαρακτηριστικά σχολιάζουν οι retailers “η δουλειά έχει ανέβει” τις τελευταίες μέρες και σήμερα Σαββατο πάει καλά με τον κόσμο να ψωνίζει online και ας είναι ανοιχτά (ακόμα;) εμπορικά καταστήματα και αλυσίδες καταστημάτων τεχνολογίας.

Τα μοντέλα laptop με λειτουργικό σύστημα Windows 10 Pro σχεδόν έχουν εξαντληθεί όπως τα αντισηπτικά από την ελληνική αγορά μιας και τα προμηθεύονται μεγάλες εταιρείες που με τη σειρά τους τα διαθέτουν στο προσωπικό τους για να εργάζονται – εξ αποστάσεως – από το σπίτι (remote work) λόγω της έξαρσης του κορονοϊού. “Οι διανομείς έχουν ξέμεινει απο laptop με Windows 10 Pro” αναφέρουν στελέχη της αγοράς στο Techblog.

Διαβάστε επίσης: Microsoft και Google προσφέρουν δωρεάν λογισμικό λόγω του κορονοϊού

Η συγκεκριμένη έκδοση του λειτουργικού συστήματος (Windows 10 Pro) κρίνεται απαραίτητη από τις εταιρείες ώστε οι εργαζόμενοι να έχουν πρόσβαση στους servers των εταιρειών από μακριά και άλλες επιπλέον λειτουργίες με αποτέλεσμα τα αποθεμάτα στα συγκεκριμένα laptops να έχουν εξαντληθεί. Οι εταιρείες συνεχίζουν να αγοράζουν laptops χωρίς λειτουργικό σύστημα και μετά αγοράζουν τις άδειες online ή κάνουν τις εκδόσεις Home αναβάθμιση σε Pro.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ζήτηση επίσης σε smartphones και tablets τις τελευταίες μέρες στην ελληνική αγορά, ίσως για να “παρκάρουν” τα παιδιά που δεν έχουν σχολείο;

Στην περίπτωση που το επόμενο βήμα της κυβέρνησης θα είναι το κλείσιμο και των εμπορικών καταστημάτων (εκτός των εμπορικών κέντρων που έχουν κλείσει ήδη), αναμένεται περαιτέρω αύξηση στις online πωλήσεις και από αυτές θα ωφεληθούν όσοι είναι ήδη καλά προετοιμασμένοι.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear featured Qualcomm Snapdragon

Snapdragon X Plus: 10πύρηνη CPU, ίδια GPU και NPU με τo Elite

Το Snapdragon X Elite είναι το μόνο προϊόν στη νέα σειρά chipset της Qualcomm που επικεντρώνεται στα Windows αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει.

Gear Apple featured iPad

Μετά από 14 ολόκληρα χρόνια τα iPad θα αποκτήσουν Αριθμομηχανή

Η Apple, 14 χρόνια μετά από την κυκλοφορία του iPad, σχεδιάζει επιτέλους μια εφαρμογή Αριθμομηχανής για το tablet με το iPadOS 18.

Gear AirTag Apple featured

Του έκλεψαν την BMW και την πήρε πίσω χάρη στο AirTag της Apple

Η Apple καλεί τους χρήστες AirTag να καλούν την αστυνομία όταν εντοπίζουν την τοποθεσία της κλεμμένης περιουσίας τους.

Smartphones featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Αυτό θα είναι το πρώτο smartphone με Snapdragon 8 Gen 4

Το Snapdragon 8 Gen 4 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο ως το νέο κορυφαίο chipset για κινητά από την Qualcomm.