Apple chipset M2: Με 18% ταχύτερη CPU, 35% ταχύτερη GPU από το M1

apple, Apple chipset M2: Με 18% ταχύτερη CPU, 35% ταχύτερη GPU από το M1

Στο WWDC η Apple ανακοίνωσε το chipset M2, προκειμένου να διαδεχθεί το Μ1 του 2020. Το Μ2 θα τροφοδοτεί το νέο Macbook Air και το νέο MacBook Pro 13″.

Το νέο τσιπ είναι βασισμένο σε μια διαδικασία 5 nm δεύτερης γενιάς και συγκριτικά με το M1, η CPU 8 πυρήνων του προσφέρει 18% καλύτερη απόδοση. Αν το συγκρίνουμε με τον Intel Core i7-1255U στο Samsung Galaxy Book2 360, η CPU στο M2 παρέχει “σχεδόν διπλάσια απόδοση στο ίδιο επίπεδο ισχύος” και προσφέρει τη μέγιστη απόδοση του τσιπ Intel ενώ χρησιμοποιεί μόλις το ένα τέταρτο ισχύος, σύμφωνα με την Apple.

apple, Apple chipset M2: Με 18% ταχύτερη CPU, 35% ταχύτερη GPU από το M1

Ακόμα, συγκριτικά με τον 12-πύρηνο Intel Core i7-1260P στο MSI Prestige 14Evo, ο M2 “παρέχει σχεδόν το 90% της κορυφαίας απόδοσης” ενώ χρησιμοποιεί μόλις το ένα τέταρτο της ισχύος.

Οι πυρήνες GPU είναι ελαφρώς πιο αποδοτικοί από του M1, αφού ο M2 με 10 πυρήνες μπορεί να προσφέρει 25% καλύτερη απόδοση από την 8πύρηνη GPU του M1 με την ίδια τροφοδοσία. Καταναλώνοντας λίγο παραπάνω ισχύ, η απόδοση αυξάνεται στο 35%.

apple, Apple chipset M2: Με 18% ταχύτερη CPU, 35% ταχύτερη GPU από το M1

Ο νευρωνικός επεξεργαστής 16 πυρήνων είναι 40% ταχύτερος από τον M1 και μπορεί να διαχειριστεί έως και 15,8 τρισεκατομμύρια λειτουργίες ανά δευτερόλεπτο. Επίσης παρέχει 50% περισσότερο εύρος ζώνης μνήμης, δηλαδή 100 GB/s.  Το M2 υποστηρίζει έως και 24 GB LPDDR5 RAM.

Το chipset έχει πάνω από 20 δισεκατομμύρια τρανζίστορ -25% περισσότερα από το M1-, υποστηρίζει εξωτερικές οθόνες 6K, κωδικοποίηση και αποκωδικοποίηση ProRes, 8K H.264 και βίντεο HEVC.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.