Apple: Ρίχνει τιμές σε LG οθόνες και USB-C αντάπτορες για να πείσει

Η Apple, λίγες μέρες μετά την όχι τόσο θερμή υποδοχή που είχαν τα νέα MacBook Pro, προέβη σε κάποιες εκπτώσεις που αφορούν περιφερειακά προϊόντα σχετικά με αυτά. Σύμφωνα με την Apple, οι εκπτώσεις αυτές γίνονται για να διευκολύνουν την μετάβαση των χρηστών στην νέα σειρά των MacBook Pro.

Πιο συγκεκριμένα, η νέα 5Κ LG UltraFine Display κοστίζει πλέον 349 δολάρια λιγότερο, ρίχνοντας την τιμή της κάτω από τα 1000 δολάρια, από τα 1299 δολάρια που κόστιζε αρχικά. Μείωση τιμής υπάρχει και στην 4Κ έκδοση της οθόνης αυτής, από τα 699.95 δολάρια στα 524. Και οι δύο οθόνες, έχουν σχεδιαστεί σε συνεργασία της Apple με την LG και πωλούνται από το Apple Store.

Εκτός από τις οθόνες, η Apple προωθεί εκπτώσεις σε πολλούς από τους USB-C αντάπτορες, πράγμα που θα βοηθήσει αρκετά στην μετάβαση. Σε μια δήλωσή της η Apple, φαίνεται να αναγνωρίζει την εξάρτηση που έχουν πολλοί επαγγελματίες στις θύρες των παλαιών MacBook Pro, και για αυτό τον λόγο θα κρατήσει τις εκπτώσεις μέχρι το τέλος του χρόνου.

Η Apple αναφέρει πάνω σε αυτό το θέμα τα εξής, «Αναγνωρίζουμε ότι πολλοί χρήστες, ειδικά οι επαγγελματίες, σήμερα βασίζονται πάνω σε legacy connectors για να κάνουν την δουλειά τους και αντιμετωπίζουν μια διαδικασία μετάβασης. Θέλουμε να του βοηθήσουμε να μεταβούν στην τελευταία τεχνολογία και περιφερειακά, καθώς και να βοηθήσουμε στην ανάπτυξη του οικοσυστήματος της Apple. Μέχρι το τέλος του χρόνου, μειώνουμε τις τιμές σε όλα τα USB-C και Thunderbolt 3 περιφερειακά, καθώς και τις τιμές στους USB-C αντάπτορες και καλώδια».

Apple drops prices LG Ultrafine Display 5k 4k USB-C adapters admits, Apple: Ρίχνει τιμές σε LG οθόνες και USB-C αντάπτορες για να πείσει

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
KnightRider

Και πάλι είναι λίγο ακριβές

Κανονικά άλλες είναι οι αρχικές οι τιμές αλλά η Apple κλασικά μας πουλάει παραμύθια ότι δήθεν μείωσαν τις τιμές – το πιο ηλίθιο marketing !!!

KnightRider

Eπίσης θα έπρεπε κανονικά να ρίξει τις τιμές των Macbook Pro 2016 με αυτά που κάνανε !!!

Παναγιώτης

κλασσικός πελάτης Apple. Δίνει 2000 για ενα laptop αλλα δεν εχει 50-100 δολάρια να αγοράσει περιφερειακά…
Όπως αυτόι που αγοράζουν αηφον και δεν εχουν λεφτά να βάλουν κάρτα

Κώστας Ζ.

@KnightRider, το πιο ηλιθιο μάρκετινγκ; Χμ….

KnightRider

@Κώστας Z.

Δεν λέω μάρκετινγκ με την έννοια τα κέρδη τους και τι πουλάνε – το λέω στο ότι δουλεύουν τόσο πολύ τον κόσμο και δικαιολογούν τα αδικαιολόγητα.

James

Αυτοί προχτές έλεγαν ότι οι προπαραγγελιες είναι περισσότερες από κάθε άλλη φορά. Ποιον θέλουν να πείσουν ρίχνοντας τις τιμές;

Cons

Τα νέα MacBooks απλά δεν είναι Pro’s anymore, χωρίς sad card reader και MagSafe.
Μου άρεσε βέβαια το τεράστιο trackpad και η παρουσία μοντέλου με φυσικά function keys.

Μετάβαση πάντως δεν κάνω από το mid2014 MacBook Pro 13.

KnightRider

To γεγονός ότι οι αντάπτορες είναι σαν να βάζουμε usb splitter απο 1USB σε 4USB οπότε το αποτέλεσμα είναι ότι θα υπάρχουν απώλειες και σε θέμα ταχύτητας λόγω τάσεων.

Η Apple έριξε τις τιμές επίτηδες για τον λόγο το ότι οι αντάπτορες προκαλούν προβλήματα επειδή ουσιαστικά είναι διαχωριστές και σου λέει τώρα πως εαν κάποιος χρήστης μελλοντικά παραπονεθεί τότε η δικαιολογία της Apple θα είναι “Οι αντάπτορες είναι διαχωριστές και δεν έχουν κάποιο ιδιαίτερο κύκλωμα γι αυτό άλλωστε είναι φθηνοί” και πιο μετά θα βγάλουν αντάπτορες που θα θέλει ρεύμα και είναι πιο ακριβοί οπότε μετά θα ανακοινώσουν “Μπορείτε να αγοράσετε αυτούς τους αντάπτορες με ρεύμα ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα τάσης”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.