Apple Mac: Μεγαλύτερος ρυθμός αύξησης απειλών από τα Windows PC

Mac, Apple Mac: Μεγαλύτερος ρυθμός αύξησης απειλών από τα Windows PC

Η Malwarebytes κυκλοφόρησε την ετήσια αναλυτική έκθεση της σχετικά με τη ανάπτυξη και δράση των κακόβουλων λογισμικών. Ίσως, το πιο ενδιαφέρον κομμάτι της έκθεσης είναι εκείνο το οποίο ασχολείται με τον ρυθμό αύξησης των απειλών στους υπολογιστές Mac της Apple.

Στόχος τα Mac και οι εταιρικοί υπολογιστές

Σύμφωνα με την έκθεση, οι απειλές κακόβουλου λογισμικού στα Mac αυξάνονται ταχύτερα από ότι στα Windows PC. Στην πραγματικότητα, η Malwarebytes ανίχνευσε κατά μέσο όρο 11 απειλές ανά Mac σε σύγκριση με τον μέσο όρο των 5,8 απειλών ανά υπολογιστή που τρέχει Windows.

Επίσης, οι συνολικές απειλές στα Mac αυξήθηκαν κατά 400+ τοις εκατό, σε ετήσια βάση. Στα Windows, ο αριθμός των απειλών που εντοπίστηκαν ήταν αυξημένος κατά 1% σε ετήσια βάση.

Η Malwarebytes ανέφερε ότι οι απειλές που αφορούν τους οικιακούς χρήστες μειώθηκαν κατά 2%, ενώ σε επίπεδο εταιρικών υπολογιστών παρατηρήθηκε αύξηση 13% σε ετήσια βάση.

Πώς δρουν οι εταιρείες που ασχολούνται με την ασφάλεια συστημάτων

Σύμφωνα τη Malwarebytes, οι απειλές που προέρχονται από προεγκατεστημένες εφαρμογές παρουσιάζουν άνοδο χρόνο με τον χρόνο. Επιπλέον, τα adware και τα εργαλεία πολλαπλών επιθέσεων γίνονται διαρκώς πιο έξυπνα.

Γι’ αυτό, η Malwarebytes, και όσες εταιρείες ασχολούνται με την ασφάλεια συστημάτων, αυξάνουν συνέχεια τα επίπεδα ασφαλείας ώστε να μπορούν να προστατεύσουν ενεργά τους πελάτες τους από τις διαρκώς εξελισσόμενες απειλές.

Σε κάθε περίπτωση, η εταιρεία προτείνει στους χρήστες να είναι προσεκτικοί με το λογισμικό που επιλέγουν. Επιπλέον, τονίζει ότι πρέπει να ελέγχουν τους πόρους στους οποίους έχουν πρόσβαση τα προγράμματα και οι εφαρμογές που χρησιμοποιούν.

Η πλήρης έκθεση της Malwarebytes περιέχει πληθώρα πληροφοριών που κάθε χρήστης του διαδικτύου και των σύγχρονων συσκευών πρέπει να γνωρίζει. Σας προτείνουμε να ακολουθήσετε τον σύνδεσμο της πηγής και να διαβάσετε την αναφορά της εταιρείας.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy Z

Samsung Galaxy Z Fold4: Διέρρευσε η θήκη, λίγο διαφορετικές οι διαστάσεις

Νέα διαρροή από την Κίνα αποκαλύπτει πως το Galaxy Z Fold4 θα προσφέρει βελτιωμένη εμπειρία πληκτρολόγησης συγκριτικά με τον προκάτοχό του.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 7/ Pixel 7 Pro: Διέρρευσαν τα specs της οθόνης

Μια πρώτη γεύση της πλάτης από τα Pixel 7 και Pixel 7 Pro πήραμε στο συνέδριο προγραμματιστών Ι/Ο της Google. Τώρα, μια νέα αναφορά, θα ρίξει φως στην μπροστινή πλευρά και συγκεκριμένα στην οθόνη.

Gear featured

Ultenic T10: Η πιο έξυπνη σκούπα ρομπότ που καθαρίζει το σπίτι

Αποκτήστε σε προνομιακή τιμή την έξυπνη σκούπα ρομπότ Ultenic T10, ιδανική λύση για το σκούπισμα και το σφουγγάρισμα στο σπίτι και εύκολη χρήση μέσω app.

Smartphones featured Oppo

Oppo A57 4G: Με Helio G35 SoC, ταχύτερη φόρτιση

Η Oppo παρουσίασε το A57 τον Απρίλιο με Dimensity 810 SoC και συνδεσιμότητα 5G και τώρα ανακοίνωσε το Oppo A57 4G που τροφοδοτείται από το Helio G35 SoC.