Apple Mac: Μεγαλύτερος ρυθμός αύξησης απειλών από τα Windows PC

Mac, Apple Mac: Μεγαλύτερος ρυθμός αύξησης απειλών από τα Windows PC

Η Malwarebytes κυκλοφόρησε την ετήσια αναλυτική έκθεση της σχετικά με τη ανάπτυξη και δράση των κακόβουλων λογισμικών. Ίσως, το πιο ενδιαφέρον κομμάτι της έκθεσης είναι εκείνο το οποίο ασχολείται με τον ρυθμό αύξησης των απειλών στους υπολογιστές Mac της Apple.

Στόχος τα Mac και οι εταιρικοί υπολογιστές

Σύμφωνα με την έκθεση, οι απειλές κακόβουλου λογισμικού στα Mac αυξάνονται ταχύτερα από ότι στα Windows PC. Στην πραγματικότητα, η Malwarebytes ανίχνευσε κατά μέσο όρο 11 απειλές ανά Mac σε σύγκριση με τον μέσο όρο των 5,8 απειλών ανά υπολογιστή που τρέχει Windows.

Επίσης, οι συνολικές απειλές στα Mac αυξήθηκαν κατά 400+ τοις εκατό, σε ετήσια βάση. Στα Windows, ο αριθμός των απειλών που εντοπίστηκαν ήταν αυξημένος κατά 1% σε ετήσια βάση.

Η Malwarebytes ανέφερε ότι οι απειλές που αφορούν τους οικιακούς χρήστες μειώθηκαν κατά 2%, ενώ σε επίπεδο εταιρικών υπολογιστών παρατηρήθηκε αύξηση 13% σε ετήσια βάση.

Πώς δρουν οι εταιρείες που ασχολούνται με την ασφάλεια συστημάτων

Σύμφωνα τη Malwarebytes, οι απειλές που προέρχονται από προεγκατεστημένες εφαρμογές παρουσιάζουν άνοδο χρόνο με τον χρόνο. Επιπλέον, τα adware και τα εργαλεία πολλαπλών επιθέσεων γίνονται διαρκώς πιο έξυπνα.

Γι’ αυτό, η Malwarebytes, και όσες εταιρείες ασχολούνται με την ασφάλεια συστημάτων, αυξάνουν συνέχεια τα επίπεδα ασφαλείας ώστε να μπορούν να προστατεύσουν ενεργά τους πελάτες τους από τις διαρκώς εξελισσόμενες απειλές.

Σε κάθε περίπτωση, η εταιρεία προτείνει στους χρήστες να είναι προσεκτικοί με το λογισμικό που επιλέγουν. Επιπλέον, τονίζει ότι πρέπει να ελέγχουν τους πόρους στους οποίους έχουν πρόσβαση τα προγράμματα και οι εφαρμογές που χρησιμοποιούν.

Η πλήρης έκθεση της Malwarebytes περιέχει πληθώρα πληροφοριών που κάθε χρήστης του διαδικτύου και των σύγχρονων συσκευών πρέπει να γνωρίζει. Σας προτείνουμε να ακολουθήσετε τον σύνδεσμο της πηγής και να διαβάσετε την αναφορά της εταιρείας.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple iOS

Διαθέσιμη σε iOS η δωρεάν εφαρμογή της Epic που μετατρέπει αντικείμενα πραγματικής ζωής σε μοντέλα 3D

Η εφαρμογή RealityScan της Epic Games σας επιτρέπει να σαρώνετε αντικείμενα της πραγματικής ζωής και να τα μετατρέπετε σε τρισδιάστατα μοντέλα για βιντεοπαιχνίδια ή άλλα project.

Computers Apple Steve Jobs

Apple-1 αριθμημένος από το χέρι του Steve Jobs αναμένεται να πιάσει 375.000 $ σε δημοπρασία

Οι υπολογιστές Apple-1 αποτελούν ένα απόλυτα συλλεκτικό κομμάτι για τους θαυμαστές του μήλου και, επειδή είναι πολύ σπάνια, συχνά πωλούνται για πολλές χιλιάδες δολάρια.

Cars featured FIAT Metaverse

FIAT Metaverse Store: Η πρώτη έκθεση αυτοκινήτου στο metaverse

Η FIAT ανακοινώνει το FIAT Metaverse Store, το πρώτο διαδραστικό κατάστημα αυτοκινήτου στο περιβάλλον metaverse, που αποτελεί παγκόσμια πρωτιά.

Smartphones Apple featured iPhone 14

iPhone 14: Η λειτουργία SOS μέσω δορυφόρου έσωσε άνδρα στην Αλάσκα

Mετά από μερικές εβδομάδες που έχει τεθεί σε λειτουργία η νέα υπηρεσία Emergency SOS via satellite της Apple σε ΗΠΑ και Καναδά, σημειώθηκε η πρώτη επιτυχία της (που έγινε γνωστή).